Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Atalanta-Juventus 2-5 με διπλό Camoranesi (σε 1'!), F.Melo, Diego και το 167ο του Trezeguet (και ακυρώθηκαν και άλλα τρία γκολ στη Juve!)

Πεντάρα (και τρία γκολ που ακυρώθηκαν) επί μιας Atalanta που δεν παραδινόταν! Οι βαθμοί της διαφοράς έγιναν 4, τουλάχιστον ως αύριο βράδυ που η Inter υποδέχεται τη Roma. Και ο Trezegol ισοφάρισε το ρεκόρ του Sivori...

(Update 2) Γκολ που μέτρησαν και το γκολ του David που ακυρώθηκε

Επέστρεψε ο Giovinco και ο Ferrara τον ξεκίνησε δίπλα σε Camo, Diego με μοναδικό επιθετικό τον μόνο διαθέσιμο, David Trezeguet. Επιβεβαιώθηκε ο Caceres στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ στο κέντρο επανήλθε ο Cannavaro που απόψε αγωνίζεται για 400η φορά στη Serie A.
Δραστήρια ξεκίνησε το παιχνίδι η Juventus με τον Giovinco σε κέφια και τον Caceres να κόβει και να προσπαθεί να βγάλει την ομάδα στην επίθεση. Στο 10' κόρνερ από σουτ του Camoranesi αλλά η πρώτη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 15' από την Atalanta: μπαλιά του Padoin για τον Tiribocchi που ευτυχώς έστειλε για λίγο έξω τη μπάλα... Στο 16' o Giovinco "χρέωσε" με κίτρινη κάρτα τον πρώτο του αντίπαλο, τον Padoin. Στο εικοσάλεπτο, η Juve έχει να μετρήσει δυο σουτ (Diego, Giovinco) πάνω απ' τα δοκάρια... Στο 28', και αφού λίγο πριν ο Buffon με έγκαιρη έξοδο είχε αποτρέψει τα χειρότερα, o Caceres έβγαλε τη σωστή σέντρα για το κεφάλι του Trezeguet: 1-0 αλλά δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Πρόβλημα που δεν υπήρξε στο 36' όταν ο Camoranesi εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική σέντρα του Grosso και έγραψε με κεφαλιά το 0-1. Δεν πρόλαβε να γίνει η σέντρα και ο Camoranesi έκανε το 0-2! Με σουτ αυτή τη φορά... Η Juve συνέχισε να επιμένει και στο 43' ήταν σειρά του Diego να χρεώσει αντίπαλο με κίτρινη: τον αρχηγό της Atalanta, Doni... Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Trezeguet, που κυνηγούσε το ρεκόρ του Sivori, έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Cosigli πρόλαβε. Όπως και ο Buffon που απέκρουσε μακρινό σουτ του Guarente στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Με ευκαιρία για τον Chiellini, από μπαλιά του Diego, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος: ελάχιστα έξω! Αντίθετο αποτέλεσμα είχε η αντεπίθεση της Atalanta με τον Valdes να γράφει το 1-2 στο 51' αλλά η Juve δεν είχε διάθεση να γίνει μάρτυρας νέας ανατροπής και μέσα σε ένα λεπτό, πρώτα ο F.Melo και μετά ο Poulsen σκόραραν αλλά... τα γκολ δεν μέτρησαν ως οφσάιντ. Το αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, ο F.Melo έκανε το 1-3 με ένα μακρινό δεξί σουτ! Αλλά η Atalanta δεν παραδινόταν και στο 71' μείωσε ξανά, με τον Ceravolo... Στο 77' ο Cannavaro γιόρτασε την 400η του εμφάνιση στη Serie A με κίτρινη κάρτα: η Atalanta τα έδινε όλα για την ισοφάριση αλλά στο 85' ο Diego πήρε τη μπάλα από τον Camoranesi και έκλεισε το ματς: 4-2 για τη Juve! Και δυο λεπτά αργότερα, έφτασε το 5ο γκολ και είχε την υπογραφή αυτού που έλειπε: ο David Trezeguet έφτασε το ρεκόρ του μυθικού Sivori: 167 γκολ in bianconero και φυσικά έβγαλε τη φανέλα και πήρε κίτρινη κάρτα. Στο 89' ο Ferrara έβγαλε τον Diego για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Immobile και ο μικρός φάνηκε αμέσως επικίνδυνος. Το ματς τελείωσε: ένα όμορφο 5-2.

ATALANTA-JUVENTUS 2-5
Τέρματα: 51' Valdes, 71' Ceravolo - 36', 37' Camoranesi, 55' F.Melo, 85' Diego, 87' Trezeguet
Κίτρινες κάρτες:16' Padoin, 43' Doni, 52' Guarente, 79' Bellini (Α) - 18' Grosso, 58' Poulsen, 77' Cannavaro, 87' Trezeguet (J)
Διαιτητής: Emidio Morgante. Επόπτες: Andrea Stefani, Renato Faverani. Τέταρτος διαιτητής: Gabriele Gava.

ATALANTA: 1 Consigli, 8 Garics, 2 Talamonti, 13 Peluso, 6 Bellini, 70 Ceravolo, 22 Padoin, 17 Guarente, 20 Valdes, 72 Doni, 90 Tiribocchi (85' 7 Madonna, ). Αναπληρωματικοί: 18 Caserta, 32 Coppola, 26 Pellegrino, 77 Bianco, 21 Radovanovic, 11 Tiboni.
Προπονητής: Antonio Conte
JUVENTUS: 1 Buffon, 2 Caceres, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso, 4 F.Melo, 18 Poulsen, 16 Camoranesi, 28 Diego (89' 40 Immobile), 20 Giovinco (29 De Ceglie), 17 Trezeguet. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 21 Grygera, 19 Molinaro, 30 Tiago.
Προπονητής: Ciro Ferrara

Πανευτυχής ο Trezeguet: όταν έφτασα
στη Juve, δεν περίμενα να φτάσω τον Sivori
Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου!

(Update 2) Είμαστε ικανοποιημένοι, πολύ κουρασμένοι γιατί το γήπεδο ήταν βαρύ, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι", δήλωσε ο Trezeguet που δεν μπορεί παρά να πανηγυρίζει που έχει ήδη φτάσει τα 6 γκολ

(Update) Πανευτυχής, φυσικά, ο Trezeguet για το ρεκόρ (αναλυτικό αφιέρωμα σε όλα του τα γκολ, εδώ), δήλωσε πως το σημερινό ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο: "να φτάσω τον Omar Siivori είναι κάτι που δεν περίμενα όταν έφτασα στη Juve", είπε ο Γαλλοαργεντίνος που δηλώνει "Αργεντίνος στην καρδιά" και ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του. Ο Trezeguet εγκωμίασε την απόδοση της ομάδας: "αποδείξαμε ότι επιστρέψαμε", είπε επιβεβαιώνοντας ότι η ομάδα εξακολουθεί να πιστεύει στο scudetto.

Ferrara: πάρα πολύ ικανοποιημένος
Και εγκώμια για Camoranesi, Trezeguet


(Update 2) "Πάρα πολύ ικανοποιημένος" από τον τρόπο που προσέγγισε το ματς η ομάδα, εμφανίστηκε ο Ciro Ferrara και ζήτησε από την ομάδα να συνεχίσει με αυτή τη νοοτροπία -μάλιστα σημείωσε πως με εξαίρεση το ματς με τη Napoli, βλέπει την ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς. Χαρακτήρισε "εξαιρετική" την εμφάνιση του Camoranesi "αλλά σημαντική ήταν η συνεισφορά και του Grosso, του Felipe Melo, του Diego", είπε εγγκωμιάζοντας τον Diego για τον τρόπο που κινήθηκε και για το γκολ του. Εγκώμια και για τον F.Melo επισημαίνοντας ότι "τον βοήθησαν οι επιθετικοί πρεσσάροντας τους αντίπαλους και επιτρέποντας στον Felipe να ανεβάσει το κέντρο βάρους και να φέρει την ομάδα πιο κοντά στην αντίπαλη εστία". Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για τα δυο γκολ που δέχτηκε η ομάδα, ο Ferrara τόνισε πως "όσο βάζουμε πέντε μου πάει καλά. Πάντως σήμερα δεχθήκαμε δυο γκολ στα δυο μοναδικά σουτ προς το τέρμα. Ίσως στο πρώτο να υπάρχει μια μικρή αβλεψία αλλά το δεύτερο ήταν ευρω-γκολ", είπε και τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμα βελτίωση ειδικά στην κίνηση χωρίς την μπάλα, ειδικότερα όσον αφορά τους επιθετικούς.
O Ferrara εγκωμίασε ειδικά τον Trezeguet που έφτασε το ρεκόρ του Sivori αλλά και για τον επαγγελματισμό που δείχνει όλο αυτόν τον καιρό, τον τρόπο που προπονείται, την θέλησή του.
Όσον αφορά στην Inter, o Ferrara επανέλαβε ότι η ομάδα θέλει να τη φτάσει και θα κάνει το παν ενώ σχετικά με τον Conte (που είχε ευχαριστήσει τους φιλάθλους της Juventus και είχε τονίσει πως νιώθει "περήφανος" που βρίκσεται στην ιστορία της Juve), αφού επανέλαβε ότι η σχέση του είναι γερή, είπε γελώντας: "χάρηκα που τον ξανάδα και, για να είμαι ειλικρινής, χάρηκα που τον κέρδισα".

Conte: πιο ήρεμος τώρα...

(Update 3) "Πιο ήρεμος σε σχέση με το πώς ένιωθε μετά τις ήττες με Livorno, Cagliari", δήλωσε ο Conte σημειώνοντας ότι είδε στοιχεία βελτίωσης στην ομάδα του που έχασε λόγω της διαφοράς των δυο ομάδων. Ωστόσο του άρεσε ο τρόπος που αντέδρασε και το ότι έφτασε το ματς μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο και τόνισε ότι χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά.
Cannavaro: πήγαμε καλά, έχουμε περιθώρια βελτίωσης

"Ψηλό βαθμό" βάζει στη Juventus o Cannavaro σημειώνοντας ότι είχε συνεχώς τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν δείλιασε όταν η Atalanta μείωσε αλλά αντίθετα αντέδρασε αστραπιαία. "Αν παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας; Ίσως ναι, έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης" είπε ο αρχηγός της Εθνικής.

Diego: τέλεια νύχτα, τώρα να αποκτήσουμε συνέχεια

"Τέλεια νύχτα" χαρακτήρισε την αποψινή ο Diego: "έβαλα γκολ και κερδίσαμε. Το γκολ σου δίνει χαρά και θέληση να δουλέψεις με ηρεμία", είπε για να τονίσει, στα μικρόφωνα του "Juventus Channel" ότι με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της "αλλά τώρα πρέπει να αποκτήσουμε συνέχεια", συμπλήρωσε.

3 σχόλια:

Krike The Best είπε...

Matsara simera polu Megali Niki... Mpravo Ston David..... O Immobile Polu Kalos Sta Elaxista Lepta Pou Epaikse!!!!!!!!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μακάρι ο Immobile να εκμεταλλευτεί καλά την ευκαιρία που έχει πρποπονούμενος με την Εθνική Ιταλίας και η Juventus να πιστέψει σε αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

1on:vathia upoklisi ston king david
2on:omada diaforetikh apo thn persinh kai genika mia allh juve me fantasia mprosta alla kai kena piso dustuxos
3on:eukairia me thn diakoph na paroun anases merikoi,na epistrepsoun apo traumatismous alloi kai genika sklhrh douleia mas perimenei diplo sthn bordo
4on:ranieri kane mia upervash sth zoi sou epitelous!
5on:forza juve poutana inter!
dimitris thess