Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αθωώθηκαν Juventus και "Τριάδα"

Ικανοποιημένη η Juventus για την απόφαση. Ο δικαστής έκρινε ως μη υφιστάμενη την κατηγορία περί χαλκευμένων ισολογισμών
Αθωώθηκε σήμερα από το δικαστήριο του Torino η Juventus και η τότε διοίκησή της (Moggi, Giraudo, Bettega, η λεγόμενη "Τριάδα") για τις κατηγορία περί υπερτιμημένων μεταγραφών και χαλκευμένων προϋπολογισμών που χαρακτηρίστηκαν "μη υφιστάμενες". Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή 3 ετών για Moggi, Giraudo και 2 ετών για τον Bettega και η Juventus θέλησε να διαπραγματευτεί συμβιβασμό αλλά ο δικαστής Dabte Cibinel αθώωσε το σύλλογο. Ανακοινώνοντας την απόφαση, η Juventus επισημαίνει την "ιακνοποίησή της" για την ετυμηγορία την οποία αποδίδει στην "υπερασπιστική στρατηγική όλων των υπόδικων όπως αναπτύχθηκε αυτά τα χρόνια και χάρη στην οποία αναγνωρίστηκε η ορθότητα της συμπεριφοράς του συλλόγου. Οι εκθέσεις που υποβλήθηκαν από τους συνηγόρους της Juventus οι οποίοι υποστήριζαν τη θέση ότι η αξία των παιχτών δεν μπορεί να καθορίζεται στη βάση "καταλόγων" ή αλλων παραγόντων ξένων προς την ποδοσφαιρική αγορά, και τα υπερασπιστικά υπομνήματα όλων των κατηγορουμένων επέτρεψαν στον δικαστή Dante Cibinel να απαλλάξει το σύλλογο και τους πρώην διοικούντες του, Antonio Giraudo, Luciano Moggi και Roberto Bettega, επειδή δεν διέπραξαν το αδίκημα", επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Juventus. Και διευκρινίζει ότι "ποτέ δεν διαχωρίστηκε από την κοινή υπερασπιστική γραμμή όλων των υποδίκων, αλλά είχε περιοριστεί να προσδιορίσει με την Εισαγγελία του Τορίνο τον προσήκοντα υπολογισμό για τις διοικητικές παραβάσεις που ενδεχομένως θα είχαν αναγνωριστεί σε βάρος της".

Moggi: είμαι ικανοποιημένος

(Update) "Είμαι μια ωραία ικανοποίηση", σχολίασε ο Luciano Moggi. "Είμαι ικανοποιημένος. Πρόκευψε αυτό που έπρεπε να προκύψει και φηλαδή ότι δεν συνέβη τίποτα. Λυπάμαι μόνο για ό,τι βγήκε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της δίκης", συμπλήρωσε ο Moggi αναφερόμενος στοι αίτημα συμβιβασμού της διοίκησης του συλλόγου. Ο Moggi δεν βρισκόταν σήμερα στο Τορίνο αλλά στη Νάπολη όπου συνεχίζεται η δίκη γαι την υπόθεση calciopoli.
Σε συνέχεια, το Σεπτέμβριο 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της Juventus απ΄συρε τη μήνυση "κατ' αγνώστων" για οικονομική ζημία, εδώ.
Πηγή: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: