Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ο Morganti σφυρίζει το Lazio-Juventus

Ένας από τους καλύτερους Ιταλούς διαιτητές, ο Emidio Morganti από το Άσκολι (παρουσίαση εδώ), ορίστηκε να σφυρίξει την κυριακάτικη αναμέτρηση της Juventus με τη Lazio. Ο Morganti έχει σφυρίξει φέτος άλλο ένα παιχνίδι των bianconeri, το 1-1 με τη Fiorentina στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Βρέθηκε όμως στο γήπεδο, ως τέταρτος διαιτητής και σε ένα άλλο φετινό ματς που πήγε ιδιαίτερα καλά για τους bianconeri, το Juventus-Milan 4-2 ενώ σφύριξε και το πρώτο φιλικό του 2009, το ματς με τη Monaco όπου, μάλιστα συνέβη και ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο με το Nedved: ο Τσέχος αντέδρασε στην υπόδειξη ενός οφθαλμοφανέστατου φάουλ σε βάρος του και ο Morganti του ...έδωσε τη σφυρίχτρα σαν να του έλεγε: "μήπως θες να κάνεις εσύ τη δουλειά μου;"...

5 νίκες σε 9 ματς για τη Juventus

Το ματς με τους biancocelesti θα είναι το 10ο της Juventus που θα σφυρίξει o Morganti. Να ευχηθούμε να σηματοδοτήσει την 6η νίκη -έως τώρα έχουν προκύψει 5 νίκες (οι δυο εκτός έδρας, με Livorno, Genoa), 3 ισοπαλίες (εκτός έδρας, με Roma, Milan, Fiorentina) και μια ήττα, στο περυσινό πρωτάθλημα στο Palermo από την ομώνυμη ομάδα... Τα τέρματα, 18-8 υπέρ της Juventus.
(update) Τα παιχνίδια της Lazio που έχει διευθύνει ο Morganti είναι 8: 3 νίκες 2 ισοπλαίες και 3 ήττες. Φέτος, ο 42χρονος διαιτητής από το Άσκολι δεν είχε βρεθεί στο δρόμο της ομάδας του Delio Rossi η οποία, πάντως, έχει μια καλή ανάμνηση καθώς με αυτόν διαιτητή κέρδισε το ντέρμπυ με τη Roma στο περυσινό πρωτάθλημα.
Στο ματς με τη Lazio, επόπτες ορίστηκαν οι κύριοι Romagnoli και Nicoletti, τέταρτος διαιτητής ο κύριος Celi.

Φέτος, σημαντικά ματς και ένα σημαντικό λάθος

Φέτος ο Morganti χρεώθηκε ένα κραυγαλέο λάθος: μέτρησε το γκολ του Gilardino με το χέρι στη νίκη της Fiorentina με 3-1 μέσα στο Palermo την 8η αγωνιστική. Παράλληλα, όμως, διηύθυνε με επιτυχία σημαντικά ματς, όπως το Roma-Milan της προηγούμενης αγωνιστικής αλλά και το Milan-Inter.

Πηγή: aia-figc.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: