Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Κανονικά ξανάρχισαν οι προπονήσεις

Το χιόνι που χθες υποχρέωσε την ομάδα να προπονηθεί στο σκεπαστό γήπεδο του Vinovo, σταμάτησε να πέφτει και έδωσε τη θέση του στη βροχή η οποία επέτρεψε στη Juventus να δουλέψει στο κεντρικό γήπεδο του Juventus Center που ήταν προστατευμένο όλες αυτές τις μέρες. Τη σημερινή προπόνηση παρακολούθησαν ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus Jean-Claude Blanc, ο αθλητικός διευθυντής Alessio Secco και ο υπεύθυνος των παρατηρητών Renzo Castagnini.
Στη διάθεση του Ranieri βρέθηκε όλη η ομάδα, εκτός από τους Camoranesi και Salihamdizic, που έμειναν στο γυμναστήριο μαζί με τους Knezevic και Iaquinta που ανακοινώθηκε ότι αύριο μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις. Trezeguet και Yago προπονήθηκαν ξεχωριστά.

Buffon: προπόνηση στο γήπεδο και μετά γυμναστήριο

Ο Buffon προπονήθηκε 35' και μετά πήγε στο γυμναστήριο συνοδευόμενος από το γυμναστή, με αποτέλεσμα το site της "Gazzetta dello Sport" να ισχυριστεί ότι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Λίγο αργότερα, όμως, το ίδιο site μετέφερε τη διαβεβαίωση της Juventus ότι ήταν εξ' αρχής προγραμματισμένο ο Gigi να συνεχίσει την προπόνηση στο γυμναστήριο. Γεγονός που ερμηνεύθηκε ως ισχυρό σήμα ότι δεν θα παίξει κατά της Siena. Γεγονός που είχε ουσιαστικά προβλεφθεί από τον Buffon ο οποίος, εκτός από αδιαμφισβήτητο Νο 1 κάτω απ' τα δοκάρια, αποδεικνύεται όλο και πιο πολύ υπόδειγμα συμπεριφοράς.

Υπόδειγμα συμπεριφοράς στο πρόβλημα που προκύπτει
με την ανάγκη σταδιακής επανόδου των τραυματιών
οι οποίοι θα πρέπει να ξανακερδίσουν τη θέση τους στην ενδεκάδα


Αναφερόμενος στο νέο "πρόβλημα" που δημιουργήθηκε με την σταδιακή επάνοδο των τραυματιών που δεν έχουν ακόμα το ρυθμό των αγώνων στα πόδια τους και επιπλέον βρίσκουν μπροστά τους "αναπληρωματικούς" οι οποίοι οδήγησαν τη Juve στην κορυφή, ο Ranieri δήλωσε "θα παίζει όποιος είναι πιο φορμαρισμένος γιατί δεν μπορώ να μου επιτρέψω να προσφέρω λεπτά σε κανένα. Όποιος τώρα είναι εκτός ομάδας πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί αν δώσει περισσότερα από εκείνους που παίζουν"... Ένα χέρι βοήθειας σε αυτή την προσέγγιση ήρθε να δώσει στον mister ο Buffon: "σκέφτομαι ότι μπορεί να επανέλθω με τη Siena αλλά χωρίς βιασύνες και χωρίς ρίσκα. Και επειδή η ομάδα πάει καλά, έχει τις ιεραρχίες της και τις ισορροπίες της", είχε πει τονίζοντας ότι θα συνεννοηθεί με τον Ranieri ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση...
Το θέμα αφορά, θεωρητικά, και τον Buffon απέναντι στον Manninger και -πολύ πιο ουσιαστικά- τους Poulsen και Zanetti (λιγότερο) καθώς ο Marchisio "καπάρωσε" μια θέση με τις εμφανίσεις του αλλά και τον Camoranesi (ο Marchionni έχει ξαναβρεί τον πολύ καλό του εαυτό) και, βέβαια, τον Trezeguet που βλέπει τον Amauri να σκοράρει και, κυρίως, να συνεννοείται μια χαρά με τον Del Piero... Βέβαια, ο Βραζιλιάνος, έσπευσε να πει "ναι" σε αυτό που ονειρεύονται οι φίλαθλοι και βρίσκει δελεαστικό ο Ranieri: η ομάδα να παίξει με τρεις επιθετικούς...

Πηγές: Juventus.com, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: