Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ο Luca Banti, διαιτητής με τον οποίο οι bianconeri έχουν μόνο νίκες, σφυρίζει το Juventus-Catania στο Κύπελλο

Έξι στα έξι: όσες φορές (6) η Juventus έχει παίξει με διαιτητή τον Luca Banti, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει το μεθαυριανό ματς Κυπέλλου με την Catania, και τις έξι η Juventus νίκησε με 14-3 γκολ! Η πιο πρόσφατη ήταν φέτος, στο 2-0 επί της Chievo μέσα στη Βερόνα όπου μάλιστα ο Del Piero σημείωσε το 5ο του γκολ μπροστά στον 34χρονο διαιτητή απ' το Livorno -διαιτητή που έχει σφυρίξει δυο φορές ματς στα οποία η Juventus πανηγύρισε ένα scudetto (αναλυτικά εδώ).
O Banti σφύριξε φέτος και την ομάδα του Zenga στην εντός έδρας ήττα από την Udinese με 2-0, όπου οι γηπεδούχοι είχαν ζητήσει ένα πέναλτυ που δεν σφυρίχθηκε.
Επόπτες στο ματς ορίστηκαν οι κύριοι Maurizio Liberti και Maurizio Viazzi, τέταρτος διαιτητής ο κύριος Luca Marelli.

Μια φορά συνάντησε η Juve την Catania στο Κύπελλο,
το 1982/83
και εκείνη τη χρονιά κέρδισε το τρόπαιο
με πρώτο σκόρερ της τον Michel Platini...


H Juventus έχει αγωνιστεί μόνο μια φορά εναντίον της Catania στο Κύπελλο, το 1982 και το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1, έτσι όπως έληξε το φετινό ματς πρωταθλήματος από το οποίο ξεκίνησε η μίνι "κρίση" στις αρχές του campionato. Πάντως, σ' εκείνο το παιχνίδι η Juventus είχε επιδοθεί σε ένα φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών με Del Piero, Giovinco και Amauri ο οποίος, μάλιστα, είχε και δοκάρι ενώ η Catania πήρε το βαθμό εκμεταλλευόμενη ουσιαστικά το μοναδικό αμυντικό λάθος στη μοναδική της κατεβασιά...
Το σημαντικό εκείνης της μοναδικής αναμέτρησης, όπου στις τάξεις της Catania αγωνιζόταν ο Claudio Ranieri ως δεξί μπακ, είναι άλλο: η Juventus εκείνη τη σεζόν (1982/83) κατέκτησε το 7ο από τα 9 της Κύπελλα... Στον πρώτο γύρο, που τότε παιζόταν σε Ομίλου, η Juventus παραχώρησε ισοπαλία μέσα στη Σικελία στην Catania (1-1), νίκησε εντός έδρας της Pescara 2-1, εκτός έδρας τη Genoa 4-3, εντός έδρας τη Milan 2-1 και, την 5η αγωιστική, έφερε 1-1 εκτός έδρας με την Padova. Στο δεύτερο γύρο η Juventus απέκλεισε τη Bari (1-0 εντός έδρας, 1-1 στη ρεβάνς εκτός έδρας) ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τη Roma με δυο νίκες: 3-0 εντός έδρας, 2-0 στη Ρώμη.
Στα ημιτελικά ήταν σειρά της Inter να αποκλειστεί από τη Juventus του Trapattoni, των Παγκόσμιων Πρωταθλητών και των Boniek, Platini: 2-1 στο Τορίνο, 0-0 στο Μιλάνο. Στο διπλό τελικό η Juventus αντιμετώπισε τη Verona από την οποία έχασε 2-0 στη Βερόνα για να νικήσει, όμως, 3-0 στη ρεβάνς (με ένα γκολ του Paolo Rossi και δυο του Platini, το δεύτερο στην παράταση, στο 119'!) και να κατακτήσει τον τίτλο.
Πρώτος σκόρερ της Juventus στη διοργάνωση είχε αναδειχθεί ο Michel "Le Roi" Platini με 7 γκολ ενώ 5 τέρματα είχε σημειώσει ο Paolo Rossi, 3 o Boniek και από 1 οι Bettega, Cabrini, Marocchino (κατά της Catania), Scirea και Tardelli. H Juve είχε σημειώσει 21 τέρματα και είχε δεχθεί 11: τα 8 ο Zoff που είχε αγωνιστεί σε 6 ματς και τα 3 ο Luciano Bodini που είχε αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια.

22 νίκες της Juve σε 11 ματς κατά της Catania

Συνολικά, η Juventus έχει αντιμετωπίσει 22 φορές την Catania, έχει κερδίσει 11 φορές, παραχώρησε 7 ισοπαλίες και ηττήθηκε 4 φορές. 40-22 τα γκολ, υπέρ των bianconeri φυσικά.
Το ματς της Τετάρτης με την Catania θα μεταδοθεί ζωντανά από το Juventus Channel στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).

Πηγές: aia-figc.it, calciocatania.it, JuWorld.Net, juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: