Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ο Luca Banti διαιτητής στο Chievo Verona-Juventus. Με αυτόν η Juve έχει μόνο νίκες!

Άριστος οιωνός! Ο 34χρονος Luca Banti από το Λιβόρνο που ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο ματς Chievo Verona-Juventus, έχει παίξει στην καριέρα του πέντε φορές τους bianconeri και τις πέντε η Juventus έχει βγει νικήτρια από το γήπεδο και μάλιστα έχοντας σημειώσει 12 γκολ και έχοντας δεχτεί μόνο τρία! Το καλύτερο; Έχει σφυρίξει δυο ματς στα οποία η Juve χρίστηκε επίσημα πρωταθλήτρια στο γήπεδο!

Σφύριξε σε δυο ματς-scudetto και ένα
που κλείδωσε την έξοδο στο Champions League


Το πρώτο μας scudetto με τον Banti διαιτητή ήταν και το πρώτο παιχνίδι με τη Juve που σφύριζε: 29 Μαϊου 2005, τελευταία αγωνιστική, Juventus-Cagliari 4-2. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, 14 Μαϊου 2006, Reggina-Juventus 0-2. Πρόκειται για το 28ο και το 29o scudetto που στη συνέχεια μας στέρησε η calciopoli... Ο Banti μας ξαναβρήκε μια φορά και σε ένα από τα παιχνίδια στην κατώτερη κατηγορία: Juventus-Cesena 2-1 [1]. Τα άλλα δυο ματς ήταν στο περυσινό campionato: Juventus-Genoa 1-0 και Juventus-Parma 3-0, το ματς με το οποίο η Juve "κλείδωσε" και μαθηματικά την 3η θέση και την έξοδο στο Champions League. Σε αυτό το παιχνίδι, μάλιστα, το τρίτο γκολ ήταν αυτογκόλ σε σουτ του, αναγεννημένου τώρα, Tiago ...

4 φορές σκόραρε ο Del Piero με τον Banti διαιτητή!

Με τον Banti διαιτητή, έχει σκοράρει 5 φορές ο Trezeguet, μία ο Palladino, άλλη μία ο Appiah και -ναι!- 4 φορές [2] ο capitano Alex Del Piero που αυτή την Κυριακή έχει γενέθλια και είπε ότι θέλει να τα γιορτάσει με νίκη και γκολ!... Και άλλος ένας οιωνός: ο Palladino, με τον Banti διαιτητή σημείωσε το μοναδικό του γκολ, πέρυσι κατά της Parma, λίγες ώρες πριν τα 24α γενέθλιά του!...
Επόπτες στο ματς με την Chievo ορίστηκαν οι κύριοι Di Liberatore και Alessandroni, τέταρτος διαιτητής ο Girardi. Ο Luca Banti έχει διευθύνει φέτος άλλη μια φορά την Chievo και μάλιστα εντός έδρας, με αρνητικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους: Chievo-Fiorentina 0-2 την 6η αγωνιστική, στις 5 Οκτωβρίου... Στα συνολικά 7 παιχνίδια της Chievo που έχει διευθύνει οι βερονέζοι γνώρισαν 4 ήττες και μία ισοπαλία και πέτυχαν 2 νίκες.

[1] Σε εκείνο το ματς, ο Banti είχε αποβάλλει τον Zebina, και μάλιστα λίγο μετά το γκολ με το οποίο η Cesena είχε μειώσει το σκορ. Απολύτως δίκαιη η αποβολή αφού ο Zebina χτύπησε αντίπαλο που του είχε κάνει φάουλ. Γενικά, ο Luca Banti έχει "εύκολη" την κίτρινη κάρτα: φέτος έχει βγάλει 29 (και μια κόκκινη) σε 5 ματς της Serie A που έχει παίξει κατακτώντας έτσι ένα μέσο όρο 5,8 καρτών ανά ματς, τον 4ο υψηλότερο στο campionato.
[2] O Del Piero είχε σκοράρει στο 43' του ματς με την Cagliari, στο 91' του ματς με τη Reggina, στο 17' του ματς με την Cesena και στο 36' του περυσινού ματς με τη Genoa, γκολ που έδωσε και τη νίκη.

Πηγή στατιστικών: JuWorld.Net, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: