Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Del Piero: θα ήταν όμορφο ένα γκολ στο Bernabeu και να κλείσουμε εδώ με την υπόθεση πρόκριση!

Δεν κρύβεται ο Del Piero στις παραμονές της μεγάλης αναμέτρησης με τη Real στο Bernabeu: "θα ήταν όμορφο να κλείσουμε την υπόθεση πρόκριση αλλά έχουμε συναίσθηση ότι δεν θα είναι εύκολο. Εδώ τις τελευταίες φορές πάντα χάναμε αλλά αυτή τη φορά ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα", δήλωσε σίγουρος για τον εαυτό του και την ομάδα. "Μας χρειάζεται -πρόσθεσε- αυτοσυγκέντρωση και ταπεινοφροσύνη. Φτάνουμε εδώ έχοντας συνείδηση των δυνατοτήτων μας που, όπως λέει και ο Ranieri, ξαναβρήκαμε. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα αλλά θα το κάνουμε ταπεινά. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την εμβληματικότητα των merengues, το φανταστικό στάδιο που θα έχουν μαζί τους, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ύψιστο βαθμό", προέτρεψε ο capitano και δεν έκρυψε ότι θέλει να σκοράρει στο Bernabeu, κάτι που ως τώρα δεν έχει πετύχει.

Ranieri: "Δεν εμπιστεύομαι την κρίση της Real,
είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο αντίπαλο"

"Εδώ υπάρχει τόση ιστορία, πέρα από τη μεγάλη αξία της Real Madrid αλλά εμείς πρέπει να είμαστε ήρεμοι: είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο αντίπαλο", τόνισε με τη σειρά του ο Ranieri που όταν του επισήμαναν ότι η Real περνά δύσκολες στιγμές, αφού παρατήρησε ότι όλες οι ομάδες περνάνε μια περίοδο κάμψης επανέλαβε τα λόγια του Schuster στο Τορίνο: "όπως ο Schuster τότε δεν μας εμπιστευόταν, έτσι και εγώ δεν εμπιστεύομαι αυτούς, είναι πάντα η Real Madrid και ήρθαμε εδώ με τη βεβαιότητα ότι θα πρέπει να προσέξουμε γιατί η Real θα παίξει σίγουρα για να κερδίσει. Μπροστά στο κοινό της δεν θα θέλει βέβαια να κάνει κακή εντύπωση και είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε", υπογράμμισε και θύμισε πως η νίκη στο Τορίνο έδωσε ξανά στη Juventus συναίσθηση των δυνάμεών της. "Μας επέτρεψε να συνεχίσουμε την πορεία μας με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη δύναμή μας", είπε για να συμπληρώσει πως ένα τέτοιο ματς προετοιμάζεται εύκολα: "τα κίνητρα έρχονται από μόνα τους, είναι ένα από τα γήπεδα με το μεγαλύτερο κύρος όπου μπορείς να παίξεις, ένα όμορφο συναίσθημα. Υπάρχουν παίχτες, όπως ο Del Piero, που το έχουν ήδη βιώσει, οι άλλοι δεν πρέπει να εντυπωσιαστούν, πρέπει να παίξουν έτσι όπως ξέρουν".

"Προσπαθούμε να έχουμε τον Camoranesi και για τα 90'"

Οι δημοσιογράφοι θύμισαν στο Ranieri ότι υπάρχουν πολλές απουσίες και για τις δυο ομάδες και ότι φαίνεται να είναι αμφίβολη και η συμμετοχή του Van Nistelrooy (στη δική του συνέντευξη ο Schuster κράτησε κλειστά τα χαρτιά του): "και σε μας λείπουν τόσοι παίχτες και βέβαια για το κοινό θα ήταν καλύτερο να δει όλους τους άσους στο γήπεδο. Αυτός έχει έναν υψηλότατο εκτελεστικό μέσο όρο αλλά στη θέση του σίγουρα θα παίξει κάποιος άλλος μεγάλος άσος. Μιλώντας για μας, προσπαθούμε να ανακτήσουμε τον Camoranesi, για να του επιτρέψουμε να αντέξει και τα 90'. Μιλώντας γενικότερα, το να αλλάζεις συνέχεια τη σύνθεση λόγω τραυματισμών, μας ζημιώνει γιατί μεταξύ των παιχτών που παίζουν συνέχεια μαζί δημιουργείται μια χημεία που αλλάζοντας είναι πάντα δύσκολο να ξαναδημιουργήσεις", παρατήρησε για να επισημάνει: "στα πρώτα εφτά παιχνίδια άλλαξα 16 παίχτες στην άμυνα και λίγο πολύ τους ίδιους στο κέντρο. Στη λίγη χημεία να προσθέσουμε ότι οι νέοι μας δεν ήταν έτοιμοι να παίζουν κάθε τρεις μέρες και δεν κατάφερναν να ξαναφορτώσουν τις ψυχικές μπαταρίες ενώ τώρα βρήκαμε περισσότερη ισορροπία. Η ομάδα άρχισε να συνηθίζει να ξαναφορτώνει τις μπαταρίες κάθε τρεις μέρες -όταν δεν καταφέρνεις να εκφραστείς γίνεσαι όλο και πιο μικρός, έχεις την τάση να κρύβεσαι. Τώρα, με περισσότερο θάρρος και συνειδητοποίηση, τα πράγματα πάνε καλύτερα".
Forza ragazzi! Και μην ξεχνάμε το κατόρθωμα του Sivori με τη Juve του '62 που πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα που κέρδισε τη Real στο Bernabeu σε διεθνή διοργάνωση (αναλυτικά εδώ).

Φιλοφρονήσεις Del Piero για Casillas, Raul

Στην ίδια συνέντευξη, ο Del Piero ευχαρίστησε για τα συγχαρητήρια του Casillas για το γκολ που έβαλε στο Τορίνο: "με ικανοποιούν γιατί προέρχονται από έναν σπουδαίο παίχτη", είπε και ταυτόχρονα υπερασπίστηκε τη "σημαία" της Real, τον Raul που τελευταία βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής: "αν για σας είναι κρίση να μη βάζει πάντα δυο γκολ σε κάθε παιχνίδι -λέει χαμογελαστά και καταλαβαίνεις ότι παίρνει και το δικό του αίμα πίσω- εμένα μου προκύπτει ότι παραμένει ένα από τους πρώτους σκόρερ του Champions League και ότι σκόραρε και στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος. Είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής, δυνατός, επικίνδυνος τόσο στο σκοράρισμα όσο και ως δημιουργικός στην επίθεση".
Η συνέντευξη έκλεισε με ένα ερώτημα για το παρελθόν: αμφιβάλλατε, εκεί στη B, ότι θα καταφέρνατε να γυρίσετε να παίξετε σε τέτοιους χώρους. "Δεν αμφέβαλα ποτέ, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές είχαμε συνείδηση ότι θα γυρνούσαμε στα ψηλά με την ελπίδα να επιστρέψουμε στις νίκες".
Μια κουβέντα, τέλος, για τη Squadra Azzurra: "είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι συγκεντρωμένος μόνο στη Juve. Εξάλλου με το Lippi είπαμε μερικές κουβέντες εδώ και λιγότερο από ένα μήνα και θα πούμε σίγουρα και άλλες σαν εκείνες. Είμαι ήρεμος", είπε δείχνοντας ότι έλαβε το μήνυμα Lippi ότι θα τον καλέσει αργότερα.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: