Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Trezeguet: Champions, έρχομαι!

Ραντεβού το Φεβρουάριο, με στόχο το Champions League, δίνει ο David Trezeguet με μια συνέντευξη στη "Gazzetta dello Sport" από τη Φλωρεντία όπου συνεχίζει την αργή και βασανιστική πορεία αποκατάστασής του η οποία πηγαίνει καλά -σύντομα θα αρχίσει ξανά να τρέχει.

Με Del Piero, Nedved, Buffon, Camoranesi
βάλαμε στοίχημα να ξαναγυρίσουμε ψηλά

Ο Trezegol είναι ενθουσιασμένος με τις νίκες της ομάδας επί της Real: "απέδειξε ότι είναι ισάξια των μεγάλων της Ευρώπης", λέει ενώ για το πρωτάθλημα εξακολουθεί να πατάει γερά στα πόδια του βλέποντας ως πρώτα φαβορί τις Inter και Milan. "Μετά είμαστε εμείς και η Lazio και ακόμα πιο πίσω η Fiorentina και η Napoli", λέει καλώντας όμως όλους να προσέξουν τη Juve "που τρομάζει πάντα τους αντιπάλους, είτε είναι στην κορυφή είτε ακολουθεί. Ακριβώς σαν τη Ferrari"... Και εξηγεί γιατί η ομάδα "θα παλέψει για τον τίτλο ως την τελευταία στροφή. Η κατάκτηση του scudetto αυτή τη φορά θα είχε μια ειδική γεύση. Είναι ένα στοίχημα που εγώ, ο Del Piero, ο Nedved, ο Buffon και ο Camoranesi βάλαμε όταν δεχθήκαμε τη B. Η δικιά μας ήταν μια υπέροχη τρέλα. Πάντως οι δυο ομάδες του Μιλάνο έχουν ακόμα κάτι παραπάνω. Αλλά, χάρη στους τραυματισμούς, η Juve βρήκε νέους βασικούς σαν τον Marchionni και τον Tiago", εκτίμησε ο David.

Ο Alex θα κάνει για χρόνια ακόμα τη διαφορά

Στη συνέντευξη του ο Trezeguet χαρακτηρίζει τον Del Piero ως το "καλύτερο διαφημιστικό του ιταλικού ποδοσφαίρου" που ξεχωρίζει λόγω "μυαλού και ψυχικού σθένους. Θα κάνει τη διαφορά για πολλά χρόνια ακόμα γιατί μέσα του είναι από σίδερο". Μιλάει επίσης για τον Ranieri και βεβαιώνει κατηγορηματικά ότι δεν κινδύνευσε ποτέ η θέση του "ούτε κανείς ποτέ στα αποδυτήρια (από τους παίχτες), του γύρισε τις πλάτες. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο".

Τι λέει για Ibra, Totti, Milito, Gila, Zarate, Denis

Τέλος, μιλά για όλους και για όλα στο campionato: θεωρεί ότι ο Ibrahimovic θα κερδίσει σύντομα τη Χρυσή Μπάλα και στέλνει ευχές στον Adriano τον οποίο θεωρεί ως "τον ισχυρότερο επιθετικό που είδε στην Ιταλία". Εγκωμιάζει τον Zarate: "δεν τον ήξερα, απίστευτο ταλέντο", λέει και δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι, χωρίς ευρωπαϊκά ματς να της φορτώνουν το πρόγραμμα, η Lazio "φοβίζει". Στη Napoli θεωρεί πως το μυστικό είναι ο Lavezzi ενώ βλέπει "εντυπωσιακή δύναμη" στον Denis. Θεωρεί τον Milito "επιθετικό επιπέδου Champions League", εκτιμά ότι ο Gilardino μπορεί να φτάσει τα 30 γκολ με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Prandelli ενώ από την Udinese δηλώνει πως του αρέσει πολύ ο D’Agostino, πο μέσος που αναμένεται να κληθεί από τον Lippi ως αντικαταστάτης του Pirlo. Τέλος, εκτιμά ότι η Roma μπορεί να επανακάμψει για να βρεθεί στην τετράδα αρκεί να έχει "πάντα τον Totti στο γήπεδο, ακόμα και ακίνητο"!

O Amauri και ο Lippi, o Aguero και ο Maradona...

Ειδικά για τον Amauri και το ποιά Εθνική θα ακολουθήσει, ο Trezeguet εκτιμά ότι η καρδιά του τον πάει στη Βραζιλία αλλά τα πιο όμορφα μηνύματα φτάνουν από το Lippi. Ο Amauri θα κάνει καλά να δεχθεί το πρώτο πραγματικό σχέδιο που θα του προταθεί".
Τέλος, τον ρωτάνε ποιο μεγάλο σέντερ φορ θα έφερνε αμέσως στην Ιταλία. "Τον Aguero. Είναι από άλλη κατηγορία, αξίζει να αγοραστεί για οποιοδήποτε ποσό", λέει και σε αυτό το πλαίσιο εκτιμά ότι αν αφήσουν τον Diego (Maradona) να δουλέψει, με τα γκολ του Aguero και του Messi, η Αργεντινή μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2010.
Τελευταία ερώτηση: τι θα χάριζε στη Juve: "ένα γήπεδο των 50.000 θέσεων, ένα γήπεδο για Juve" -θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, David!

Δεν υπάρχουν σχόλια: