Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Δυο νίκες και μάλιστα εκτός έδρας, έχει σημειώσει η Juve στα δυο ευρωπαϊκά ματς που έπαιξε 25 Νοεμβρίου

Άλλες δυο φορές έχει δώσει ευρωπαϊκό ματς στις 25 Νοεμβρίου η Juventus -και τις δυο εκτός έδρας, και τις δυο κέρδισε...
Το πρώτο ιστορικό προηγούμενο αφορά τη σεζόν 1992/93 και ένα ματς για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Uefa, Κυπέλλου [1] που η Juve κέρδισε για τρίτη φορά επικρατώντας στον τελικό επί της Borussia Dortmund, με 3-1 στη Γερμανία και 3-0 στο Τορίνο. Εκείνη την 25η Νοεμβρίου 1992, αντίπαλος ήταν η Sigma Olomouc και το παιχνίδι έληξε 2-1 υπέρ της Juve με γκολ των Moeller (23΄) και Dino Baggio (76') -οι Τσέχοι έβαλαν το γκολ της τιμής στο 90'. Στη ρεβάνς, στο Τορίνο, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τους Τσέχους: 5-0, με δυο γκολ του Vialli, ένα του Moeller, ένα Casiraghi και ένα του Ravanelli.
Το δεύτερο ιστορικό προηγούμενο αφορά πάλι το Κύπελλο Uefa του 1999/2000 [2]. Με προπονητή τον Ancelotti η Juve κέρδισε, την 25η Νοεμβρίου 1999, τον Ολυμπιακό μέσα στην Αθήνα με 3-1: οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το Γιαννακοπούλο στο 15' αλλά από εκεί και πέρα η Juve έβαλε τη σφραγίδα της: Tudor (27'), Kovacevic (67'), Inzaghi (87') [3] βάζοντας τις βάσεις της πρόκρισης.
Μια ακόμα θετική παράδοση που έρχεται να προστεθεί στη θετική παράδοση της Juventus με τις ρωσικές ομάδες (εδώ): έχει μόνο νίκες στα 5 παιχνίδια που έχει παίξει μαζί τους ως τώρα -τελευταία το 1-0 επί της Zenit φέτος, στο Τορίνο με το εκπληκτικό φάουλ του Del Piero.

[1] Στον πρώτο γύρο η Juventus του Trapattoni είχε αποκλείσει την Ανόρθωση (6-1 στο Τορίνο και 4-0 στην Κύπρο). Στο δεύτερο απέκλεισε τον Παναθηναϊκό (1-0 στην Αθήνα, 0-0), μετά ήρθε η σειρά της Sigma Olomouc και στη συνέχεια η Juve απέκλεισε τη Benfica (έχασε 2-1 στην Πορτογαλία, νίκησε 3-0 στη ρεβάνς). Στα ημιτελικά οι bianconeri απέκλεισαν της Paris Saint Germain (2-1 στο Τορίνο, 1-0 μέσα στη Γαλλία). Πρώτος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση ο Roberto Baggio (6 γκολ), πίσω του οι Dino Baggio και Gianluca Vialli (5 γκολ), με 4 γκολ ο Moeller και με 3 ο Casiraghi. Δυο γκολ είχε βάλει ο Kohler και από ένα ο Antonio Conte, o David Platt και ο Moreno Torricelli. Η Juve εκείνη τη χρονιά είχε βγει 4η στο campionato.
[2] Η Juve έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο όπου αποκλείστηκε από τη Celta Vigo χάνοντας 4-0 στην Ισπανία τη ρεβάνς του 1-0 του Τορίνο... Στον πρώτο γύρο οι bianconeri είχαν αποκλείσει πάλι μια Κυπριακή ομάδα (την Ομόνοια, με 5-2 στη Λευκωσία και 5-0 στο Παλέρμο, που είχε επιλεγεί από το σύλλογο ως έδρα). Στο δεύτερο, τη Levski Sofia (3-1 στη Βουλγαρία, 1-1 στο Τορίνο), στον τρίτο τον Ολυμπιακό. Η Juve εκείνη τη χρονιά είχε βγει 2η στο campionato.
[3] Στη ρεβάνς, που παίχτηκε στο Παλέρμο, η Juve κινδύνευσε παρ' ότι προηγήθηκε στο 1' με τον Kovacevic. Ισοφαρίστηκε στο 38' από τον Τζώρτζεβιτς που στο 83', με πέναλτυ, έγραψε το τελικό 1-2...

Πηγή στατιστικών: JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: