Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Η παράδοση με τη Reggina: νίκες!

Ομάδα που στην 94χρονη ιστορία της έχει συναντηθεί μόλις 16 φορές με τη Juventus (τις 2 στο Κύπελλο) αφού τα περισσότερα χρόνια της τα πέρασε μεταξύ Serie C και B, είναι η Reggina που έρχεται στο Τορίνο για την 14η αγωνιστική.
Η προϊστορία δείχνει ότι στην πρωτεύουσα του Piemonte οι calabresi έχουν νικήσει μόνον μια φορά, το 2002 με 1-0 στη ρεβάνς αγώνα Κυπέλλου για τους "16" -η Juve είχε ήδη κερδίσει την πρόκριση μέσα στο Reggio Calabria όπου είχε επικρατήσει με 2-0 [1]. Στο campionato, στο Τορίνο η Juventus έχει 6 νίκες στα 7 παιχνίδια της με τη Reggina [2] με 14-1 στα γκολ!

4-0 με αναπληρωματική ενδεκάδα πέρυσι

Η τελευταία, στη σειρά, νίκη των bianconeri ήρθε πέρυσι και μάλιστα με ένα καθαρό 4-0 που ήρθε χωρίς τους Nedved, Del Piero, Chiellini, Grygera (και Almiron), που έμειναν στον πάγκο, και με τον Iaquinta στην εξέδρα -μέχρι και ο Oliveira έπαιξε... Η Reggina άντεξε 45 λεπτά αλλά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48', ο Legrottaglie άνοιξε το σκορ (ήταν το πρώτο του γκολ στο campionato) και από εκεί και πέρα η Juve δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους: ο Salihamidzic στο 50', στο 76' ο Trezeguet (του οποίου ακυρώθηκε και ένα γκολ ως οφσάιντ, κάτι που δεν ίσχυε) και ο Palladino στο 91' καθάρισαν το ματς. Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 2007, 5η αγωνιστική και αυτή η τεσσάρα ήταν το δεύτερο ευρύτερο σκορ νίκης που σημείωσε η Juventus επί της Reggina καθώς είχε προηγηθεί ένα 5-0 το 2003.

Με 24 γκολ, η χειρότερη άμυνα του campionato φέτος

Εκτός έδρας, η Juve έχει νικήσει 4 φορές αλλά έχει χάσει και 3, πέρυσι, το 2004 και το 2003... Και πάλι, πάντως, το ισοζύγιο των τερμάτων είναι θετικό για τους bianconeri: 11-6. Φέτος, η Reggina εμφανίζεται τρίτη από το τέλος, με 11 βαθμούς και έχει τη χειρότερη άμυνα του campionato: έχει δεχτεί 24 γκολ... Πάντως, τις δυο τελευταίες αγωνιστικές έδειξε σημάδια ανάκαμψης νικώντας 3-1 την Atalanta εντός έδρας για την 13η αγωνιστική και 1-0 μέσα στο Udine τη δυνατή Udinese για την 12η αγωνιστική... Ενώ την 1oη αγωνιστική, παίζοντας εντός έδρας, είχε χάσει 3-2 από την Inter αφού πρώτα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0... Η Inter είχε πάρει τη νίκη στο 91'...
Πρώτος σκόρερ των calabresi, τους οποίους προπονεί ο Nevio Orlandi, ο Bernardo Corradi με 6 γκολ, από τα 12 που έχει σημειώσει συνολικά η ομάδα του (μια από τις χειρότερες επιθέσεις του campionato). Η ομάδα έχει και έναν έμπειρο τερματοφύλακα, τον Andrea Campagnolo που έχει περάσει τρία χρόνια ως τρίτος τερματοφύλακας στη Roma και κάποια στιγμή διασταυρώθηκε, στην Cagliari, με τον τρίτο τερματοφύλακα της Juventus Antonio Chimenti του οποίου ήταν αναπληρωματικός. Με δυο λόγια: μια ομάδα που η Juve πρέπει να αντιμετωπίσει, όπως όλες τις μικρές, με σοβαρότητα και μοναδικό στόχο τους 3 βαθμούς.

[1] Η Juventus του Lippi εκείνη τη χρονιά είχε ρίξει όλο το βάρος της στο campionato (κατέκτησε το 27ο scudetto) και στο Champions League (έφτασε στον τελικό του Μάντσεστερ, τον τελικό που έχασε στα πέναλτυ από τη Milan). Έτσι, στο Κύπελλο αποκλείστηκε γρήγορα γρήγορα, στον αμέσως επόμενο γύρο, χάνοντας μάλιστα δυο φορές από την ...Perugia (2-1 εντός έδρας, 2-0 εκτός) -ενδεικτικό της αδιαφορίας είναι το γεγονός ότι η εντός έδρας ήττα στο Κύπελλο από την Perugia ήρθε ένα 20ήμερο αφότου η Juventus είχε νικήσει 1-0 μέσα στη Perugia για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με γκολ του Camoranesi...
[2] Η μοναδική ισοπαλία, 1-1, είχε σημειωθεί την 1η αγωνιστική του campionato 1999/2000 στο οποίο οι bianconeri του Ancelotti κατετάγησαν δεύτεροι. Ήταν η πρώτη φορά που η Juventus συναντούσε τη Reggina καθώς η ομάδα από την Calabria τότε ανέβηκε για πρώτη φορά στη Serie A. Η Juventus προηγήθηκε με τον Inzaghi στο 31', ισοφαρίστηκε στο 47' και δεν κατάφερε να κερδίσει παρ' ότι οι νεοφώτιστοι calabresi έμειναν με δέκα πάιχτες στα τελευταία 14 λεπτά.

Πηγή στατιστικών: JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: