Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

O Dunga κάλεσε τον Amauri στην Εθνική Βραζιλίας, εκπρόθεσμα. Η απόφαση στα χέρια της Juventus που απάντησε "όχι"

Και ξαφνικά, Βραζιλία και Ιταλία βρέθηκαν κοιτάνε προς τη Juventus αναμένοντας την απόφαση του συλλόγου για τον Amauri τον οποίο ο Dunga κάλεσε τελευταία στιγμή για το προγραμματισμένο για τις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο για το φιλικό της Selecao με την Ιταλία. (Update) Τελικά, αργά το βράδυ, μετά το ματς με την Cagliari, έγινε γνωστό ότι ο προέδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus, Cobolli Gigli και Blanc απάντησαν αρνητικά στην Ομοσπονδία της Βραζιλίας ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του συλλόγου που έχει ανάγκη τον Amauri αυτό το κρίσιμο διάστημα...

Ο Dunga αρχικώς είχε αποκλείσει τον Amauri αλλά μετά τον τραυματισμό του Luis Fabiano της Σεβίλλης την Τετάρτη στο Κύπελλο Ισπανίας, αποφάσισε να τον καλέσει ανάβοντας "πορτοκαλί" στην Ιταλία που ήθελε τον παίχτη αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει κατορθώσει ακόμα να τον θέσει στη διάθεση του Lippi. Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι η συμμετοχή του Amauri "εξαρτάται από την άδεια του ιταλικού club (σ.σ. Juventus). Δεδομένου ότι έχει λήξει η νόμιμη προθεσμία που έχει οριστεί από τη Fifa για την μετάκλησης ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο εξωτερικό, η επιβεβαίωση της κλήσης του Amauri εξαρτάται από την άδεια του συλλόγου του"...
Έτσι, καλείται να αποφασίσει η ίδια η Juventus. Και θα μπορούσε να πει "όχι" είτε επειδή θα της το ζητήσει η Ιταλική Ομοσπονδία (Figc) που δεν θέλει να χάσει την ελπίδα να ντύσει τον Amauri in azzurro ή απλά γιατί η ίδια η Juventus δεν θέλει να χάσει τον παίχτη σε μακρινά υπερπόντια ταξίδια -κάτι που είχε επισημάνει προ ημερών και ο Ranieri... Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει η θέληση του ίδιου του παίχτη που ως τώρα είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του -με τη μαμά του να τον σπρώχνει προς την Ιταλία και τον ίδιο να δείχνει ότι συναισθηματικά έκλινε προς τη Βραζιλία... Πάντως, ακόμα και αν η Juventus δώσει την άδεια στον Amauri, αν ο παίχτης δεν αγωνιστεί η Ιταλία θα έχει ακόμα μια δυνατότητα να τον καλέσει, αφού του δώσει το ιταλικό διαβατήριο... Το θέμα του Amauri έχει προκαλέσει πάρα πολλές συζητήσει στα ιντερνετικά φόρουμ με την πλειοψηφία να τοποθετείται κατά της χρησιμοποίησης του Βραζιλιάνου από τη Squadra Azzurra.

Figc: "σεβόμαστε τη θέληση του παίχτη"

"Θα σεβαστούμε τη θέληση του παίχτη": έτσι σχολίασε η Ιταλική Ομοσπονδία την είδηση. "Σε αυτή την υπόθεση, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Figc, Antonello Valentini, είμαστε μόνον θεατές και γι' αυτό δεν ακουστήκαμε ούτε με το σύλλογο bianconero ούτε, πολύ περισσότερο, με τον Amauri".

Cobolli Gigli: θα δεχθούμε.
Ήδη ενημερώσαμε τον παίχτη

(Update) Ο πρόεδρος της Juventus Cobolli Gigli αργά το βράδυ δήλωσε ότι "δεν έχει φτάσει καμία επίσημη ειδοποίηση στη Juventus. Αλλά και να έφτανε", είπε στον "Sky" "θα ήταν εκπρόθεσμη. Δεν θα τη δεχθούμε. Το συζητήσαμε με τον Blanc και τελικά αποφασίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στον παίχτη μας να απαντήσει στην κλήση. Είναι μια απόφαση για την οποία ο σύλλογος Juventus θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη αλλά ο Amauri θα μείνει εδώ με μας, σε μια στιγμή που όλοι έχουμε ανάγκη να μείνουμε ενωμένοι".

Κίνδυνος για την διεξαγωγή του ματς

Το παιχνίδι Βραζιλία-Ιταλία, πάντως, βρέθηκε στον αέρα εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης της Βραζιλίας να παραχωρήσει το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα σε Ιταλό φυγόδικο, ηγετικό στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης που έδρασε τη δεκαετία του '70, οποίος κατηγορείται για δολοφονίες τις οποίες αρνείται. Μετά από ένταση αρκετών ημερών, ο πρωθυπουργός Berlusconi χαμήλωσε τους τόνους παρ' ότι επιμένει ότι η Ιταλία δικαστικά θα εξακολουθήσει να ζητά την έκδοση του πρώην τρομοκράτη την οποία ο πρόεδρος της Βραζιλίας Lula εξακολουθεί να αρνείται.

Πηγές: La Stampa, La Repubblica, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: