Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Όλο νίκες με τη Siena!

Οι bianconeri της Siena μπορεί να ξεκίνησαν τη ζωή τους το 1904 (ως αθλητικός σύλλογος που ασχολείτο από το μπάσκετ μέχρι την ποδηλασία) αλλά στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έφτασε μια 4ετία αργότερα ως Societa' Sportiva Robur (παρατσούκλι που κρατούν ακόμη) και μόλις το 1920 έπαιξε στο τοπικό πρωτάθλημα της Τοσκάνης... Το 1935 η Siena βρέθηκε στη Serie B αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική: αγώνας επιβίωσης μεταξύ Serie C και Β για μιάμιση δεκαετία, μεταξύ Serie D και C από το 1951 ως τη δεκαετία του '90 και ανέλπιστη άνοδος στη Serie Α το 2003 για πρώτη φορά! Εύλογο, λοιπόν, να μην υπάρχει ιδιαίτερη προϊστορία ανάμεσα στη Siena και τη Juventus.
Πρώτη συνάντηση μεταξύ των δυο bianconeri το 2003, για το Κύπελλο Ιταλίας, όταν η Siena ήταν ακόμα στη Serie B: η Juve κέρδισε 2-1, τόσο στην Τοσκάνη όσο και στη ρεβάνς [1]. Από τότε παιχτήκαν άλλα 8 ματς μεταξύ των δυο και, με εξαίρεση ένα παιχνίδι στη Σιένα πέρυσι [2], όλα τα υπόλοιπα τα κέρδισε η Juventus -ισοπαλία δεν σημειώθηκε καμία. Η Juventus έχει κερδίσει 4 ματς εντός έδρας (με 4-2, 3-0, 2-0 και 2-0) και 3 εκτός έδρας (3-1, 3-0, 3-0) έχοντας σημειώσει 24 γκολ έναντι 6 που δέχθηκε...

Αγαπημένο θύμα του Del Piero: 8 γκολ τους έχει βάλει

Πρώτος σκόρερ της Juventus κατά της Siena είναι -ποιός άλλος;- ο Del Piero που έχει βάλει 8 από τα 24 αλλά έχει να σκοράρει εναντίον τους από το 2005 -ώρα είναι... Εκτός από ένα γκολ στο Κύπελλο το 2003, ο Del Piero έβαλε μια τριάρα το 2004 (στο 4-2 της 18ης Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς, όταν το άλλο γκολ είχε βάλει ο Trezeguet), δυο γκολ στο εκτός έδρας 3-0 της 23ης Οκτωβρίου 2004 (με τον Camoranesi να σημειώνει το τρίτο γκολ) και άλλα δυο στο εντός έδρας 3-0 της 27ης Φεβρουαρίου 2005 (το τρίτο γκολ το είχε βάλει ο Emerson).
...και άλλα 3 το 2008/09

(Update 27/5/09) Συνέχισε ο capitano: άλλο ένα γκολ στο Juventus-Siena 1-0 της 11ης Ιανουαρίου και 2 στη ρεβάνς της Siena, στο 3-0 της 24ης Μαϊου όπου είχε σκοράρει και ο Marchisio.
Ακολουθεί ο Trezeguet (4) γκολ και ο Camoranesi (2). Από τους παίχτες της σημερινής ομάδας υπάρχει άλλος ένας που έχει σκοράρει, στο περυσινό πρωτάθλημα (στις 23 Δεκεμβρίου 2007), κατά της Siena: ο Salihamidzic: είχε ανοίξει το σκορ στο 32' και ο Trezeguet είχε γράψει το τελικό 2-0 στο 59'...

Οι πιτσιρικάδες δείχνουν το δρόμο της νίκης...

Εκτός από την προϊστορία, όμως, υπάρχει και ένα πολύ πρόσφατο θετικό μήνυμα: στις 4 Ιανουαρίου οι Giovanissimi Nazionali της Juventus νίκησαν 3-2 τους ομολόγους τους της Siena στο "Torneo di Bastia Umbra". Μπράβο παιδιά!

[1] Στο πρώτο ματς στην ιστορία των δυο συλλόγων, στις 25 Νοεμβρίου 2003, η Siena προηγήθηκε στο 26' (με τον Robino) και κατάφερε να διατηρήσει το 1-0 ως το 73' οπότε η Juve του Lippi ισοφάρισε με τον Zalayeta και πήρε τη νίκη στο 83' με τον Onwuachi στη μοναδική του εμφάνιση με τη Juve! Στη ρεβάνς, τα δυο γκολ της Juventus τα έβαλαν οι Del Piero και Camoranesi.
[2] Την μοναδική ήττα της Juventus, στις 4 Μαϊου 2008, σφράγισε ένα γκολ του Kharja στις 7' που η Juve δεν μπόρεσε να ανατρέψει καθώς πάλεψε το ματς μόνο στα τελευταία λεπτά οπότε ανέλαβε δράση για τη Siena ο Manninger... Με εκείνη τη νίκη η Siena εξασφάλισε την παραμονή της στη Serie A, δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Η Juventus είχε ήδη κλειδώσει την 3η θέση και εγκατέλειπε τα όνειρα γαι τη 2η θέση καθώς μάλιστα η Roma κέρδιζε μέσα στη Γένοβα τη Sampdoria και πλησίαζε την Inter (που έχανε από τη Milan με 2-1) στους 3 βαθμούς. Στη συνέχεια, η ισοπαλία στο ματς Siena-Inter θα δημιουργούσε το φινάλε θρίλερ του campionato που η Inter κέρδισε στα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής. "Υπήρχε μια ομάδα (σ.σ. η Inter) που γιόρταζε τα 100 της χρόνια και γι' αυτό δεν πήραμε εμείς το πρωτάθλημα", τόνισαν και πάλι αυτές τις μέρες η ιδιοκτήτρια-πρόεδρος της Roma, Rosella Sensi και ο Francesco Totti θυμίζοντας ότι υπήρξαν διάφορα "διαιτητικά επεισόδια" υπέρ της Inter που επέτρεψαν στους "έντιμους" του Moratti να γίνουν πρωταθλητές...

Πηγές: Juventus.com, acsiena.it, JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: