Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Έναρξη των αγώνων με 15' καθυστέρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας των ποδοσφαιριστών για απόφαση του Tas Λωζάνης

Με 15' καθυστέρηση θα ξεκινήσουν τα ματς των πρωταθλημάτων της Serie A και B αυτού του Σαββατοκύριακου με απόφαση του Συνδέσμου των Ιταλών Ποδοσφαιριστών (Associazione Italiana Calciatori, AIC) που διαμαρτύτεται για την επιβολή ποινής ενός έτους αποκλεισμού στους ποδοσφαιριστές Mannini και Possanzini από το Διεθνές Διαιτητικό Διακστήριο (Tas) της Λωζάνης επειδή, όταν αγωνιζόταν στη Brescia καθυστέρησαν να παρουσιαστούν σε αντιντόπινγκ ελέγχους που στη συνέχεια αποδείχθηκαν αρνητικοί... Πρωτοβάθμια, η Ομοσπονδία είχε απαλλάξει τους δυο ποδοσφαιριστές ενώ σε δεύτερο βαθμό η Ολυμπιακή Επιτροπή επέβαλε ποινή 15 ημερών μέχρι που ήρθε το Tas και επέβαλε την ποινή του ενός έτους που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες.

Συνάντηση Abete-Petrucci την Τετάρτη

Η AIC ζήτησε την ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων ώστε να γίνουν ορθολογικότεροι οι κανονισμοί της Wada. Γι' αυτό το θέμα, συμμεριζόμενος ουσιαστικά τον προβληματισμό των ποδοσφαιριστών, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Abete ζήτησε κατεπειγόντως συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Coni) Petrucci η οποία ορίστηκε για την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Lega, Matarrese και ο πρόεδρος των ποδοσφαιριστών, Capanna.

H Fifa στο πλευρό της Figc

(Update, 3/2) Την υποστήριξη της Fifa στην Ιταλική Ομοσπονδία για την υπόθεση των δυο παιχτών, δήλωσε ο Blatter, πρόεδρος της Fifa στην επιστολή με την οποία απάντησε στην επιστολή του προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας Abate ο οποίος του κοινοποίησε στοιχεία για την υπόθεση προκειμένου να πεισθεί η Wada στο Tas.

Πηγές: assocalciatori.it, figc.it, gazzetta dello sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: