Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Juventus-Monaco 5-6 στα πέναλτυ. Γκολ του Iaquinta, δοκάρι του Giovinco, ευκαιρίες Del Piero, Amauri, η Juve άξιζε τη νίκη στα 90'

Με ισοπαλία (1-1 στα 90')-ήττα στα πέναλτυ και πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες ξεκίνησε το 2009 για τη Juventus που βρήκε ξανά κάτω απ' τα δοκάρια της τον Gigi Buffon και έναν πολύ καλό Giovinco στο 45λεπτο που του παραχωρήθηκε για να δείξει, ξανά την αξία του... Καλές εντυπώσεις απ' τους Ariaudo, Esposito της Primavera και τον συνήθη Iaquinta χρυσό σκόρερ στο 90'!...

(Update, 7/1) Το φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών της Juventus και τα μοιραία πέναλτυ

Έχοντας αφήσει το Τορίνο καλυμμένο απ' το χιόνι, ο Ranieri κατέβασε στο "San Filippo" της Messina την κλασική 11άδα των τελευταίων μηνών με τον Ariaudo, capitano της Primavera δίπλα στο Legrottaglie στο κέντρο της άμυνας -και την μπλέ φανέλα με τις χρυσές μπορντούρες. Η Monaco έφτασε χωρίς τον πρώτο της τερματοφύλακα, τον Flavio Roma, χωρίς τον Dario Simic (πρώην Inter και Milan) και τον Leandro Cufré.
Με ένα ξερό σουτ του Nedved, στο 3', έξω από την περιοχή ξεκίνησε η χρονιά της Juventus: δυστυχώς ο Ruffier (που αντικαθιστούσε τον Roma) απέκρουσε... Τρία λεπτά αργότερα ο Γάλλος τερματοφύλακας έκανε μια πολύ πιο δύσκολη επέμβαση για να μπλοκάρει ένα δεξιό σουτ του Amauri που στο 9' είδε τον Ruffier να ξεπερνά τον εαυτό του για να αποκρούσει εξαιρετική κεφαλιά από σέντρα του Marchionni. Είχε προηγηθεί σουτ του Marchisio και -το πρώτο για τους Γάλλους- του Adu, που δεν απασχόλησε τον Buffon. Τακουνάκι του capitano στο 13', από σέντρα του Molinaro που είχε ξεφύγει απ' τον αντίπαλό του: ήταν αδύναμο και ο Ruffier μπλόκαρε... Στο 18' ο αγέραστος Nedved μπήκε μες στην περιοχή ντριμπλάροντας όποιον έβρισκε μπροστά του αλλά η μπαλιά του κόπηκε... Η Monaco άρχισε να βγαίνει στην επίθεση στο 20λεπτο με τη Juventus να κλείνει καλά τους διαδρόμους και το Buffon να παρακολουθεί... Στο ημίωρο ο Del Piero έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία όταν μετά το ένα δυο Grygera-Marchionni βρέθηκε με τη μπάλα στο μέσον της περιοχής αλλά την έστειλε για λίγο έξω... Και μετά, ήρθε ο νόμος του ποδοσφαίρου: η Monaco βγήκε μπροστά, ο Legrottaglie ξάπλωσε τον Adu μες στην περιοχή και ο Morganti έδωσε, δικαίως πέναλτυ το οποίο ο Leko μετέτρεψε σε γκολ: 0-1... Η Juve προσπάθησε να αντιδράσει, με το Nedved να τα δίνει όλα και να κερδίζει μια κίτρινη κάρτα στο 39' ενώ και οι φίλαθλοι πήραν κίτρινη κάρτα αφού ένα καπνογόνο έπεσε στον αγωνιστικό χώρο... Δυο λεπτά αργότερα ο Sissoko βρέθηκε πεσμένος στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Morganti έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού ο Modesto δεν είχε κάνει φάουλ. Στο 42', φάουλ του Del Piero αλλά ο Ruffier, με διπλή επέμβαση, αποσόβησε κάθε κίνδυνο. Δυο λεπτά αργότερα ο Ruffier -πάλι!- πρόλαβε τον Del Piero και τον Amauri και έδιωξε με γροθιές τη μπάλα... Στις καθυστερήσεις ο Ruffier απέκρουσε σε κόρνερ φάουλ του Del Piero που κατευθυνόταν στο "Γ"...
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπως είχε προαναγγελθεί, ο Buffon άφησε τη θέση του στον Manninger. Με εξαίρεση το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Ariaudo, Legrottaglie), ο Ranieri άλλαξε όλη την υπόλοιπη ομάδα: Giovinco-Iaquinta στην επίθεση, "Brazzo"-De Ceglie στα άκρα της άμυνας, Poulsen-Zanetti στο κέντρο με Esposito-Ekdal στα άκρα της μεσαίας γαρμμής. Δυο αλλαγές για τη Monaco: ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου Ruffier έδωσε τη θέση του στον Thuram-Ulien (ανιψιό του Lilian Thuram) και ο Bakar μπήκε στη θέση του Gapke. Η Monaco μπήκε πιο επιθετικά και ο Adu, που κέρδισε το πέναλτυ στο πρώτο ημίχρονο, υποχρέωσε το Manninger στην πρώτη απόκρουση του 2008 στο 3ο λεπτό της επανάληψης. Λίγο αργότερα, ο Αυστριακός απέκρουσε φάουλ του Pokrivac. Η Monaco προσπαθούσε να επιβραδύνει το ρυθμό. Στο 56' ο Thuram απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Giovinco που κατέβηκε μόνος -ακριβώς πριν είχε σερβίρει τον De Ceglie αλλά η μπαλιά του κόπηκε. Στο 60' ο Iaquinta δεν πρόλαβε τη μπαλιά του Giovinco. Στο 63' ο Esposito βρήκε το Giovinco αλλά έκοψε η άμυνα. Στο 65', ανατροπή του Ekdal ακριβώς έξω από την περιοχή, φάουλ του Giovinco και δοκάρι! Στο 70' νέα απόκρουση σε φάουλ του Giovinco! Στο 81' ο De Ceglie κατέβηκε απ΄τ' αριστερά και κέρδισε κόρνερ στην εκτέλεση του οποίου ο Salihamidzic κέρδισε κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε... Νέο φάουλ για τη Juventus στο 84' αλλά ο Giovinco σούταρε ψηλά... H Juve προσπαθούσε να βγει μπροστά διακινδυνεύοντας τα νώτα της. Στο 87', μπαλιά του Iaquinta για τον Giovinco που έπεσε και δεν πρόλαβε τη μπάλα. Στο 90', όμως, ο Zanetti έδειξε την κλάση του, έβγαλε μπαλιά για τον Iaquinta που κράτησε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-1 στέλνοντας το ματς στα πέναλτυ!
Ξεκίνησε η Juventus με τον Giovinco: γκολ. Modesto για τη Monaco: γκολ. Ο νεαρός Esposito δεν έκανε λάθος, γκολ! Bulot για τη Monaco: γκολ. Salihamidzic: γκολ! Mollo για τη Monaco: γκολ. De Ceglie και δυστυχώς ο Paolo είδε τον Thuram να του αποκρούει το σουτ... O Adriano έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πριγκιπάτου. Ο Legrottaglie ξαναϊσοφάρισε το σκορ. Προσωρινά αφού ο Bakar έγραψε το τελικό 6-5 στα πέναλτυ και η Monaco κατέκτησε το 1ο Διεθνές Τρόπαιο της πόλης της Messina.
Και πέρυσι, τυπικά έτσι είχε ξεκινήσει η χρονιά: 1-1 με τη La Valetta και ήττα στα πέναλτυ (3-4). Ουσιαστικά, όμως, υπάρχει διαφορά αφού ήταν κακή η εμφάνιση των bianconeri...

JUVENTUS-MONACO 5-6 στα πέναλτυ (1-1 στα 90')
Τέρματα: 90' Iaquinta - 35' Leko (πεν.)
Κίτρινες κάρτες: Nedved
Διαιτητής: Emidio Morganti. Επόπτες: Paolo Costa, Michele Giordano. Τέταρτος διαιτητής: Michele Cavaretta.

JUVENTUS: 1 Buffon (46' 13 Manninger 71' 12 Chimenti), 21 Grygera (46' 7 Salihamidzic), 33 Legrottaglie, 41 Ariaudo, 28 Molinaro (46' 29 De Ceglie), 32 Marchionni (46' 35 Esposito), 22 Sissoko (46' 18 Poulsen), 19 Marchisio (46' 6 Zanetti), 11 Nedved (46' 27 Ekdal), 8 Amauri (46' 20 Giovinco), 10 Del Piero (46' 9 Iaquinta). Αναπληρωματικοί: 4 Mellberg, 43 De Paola.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
MONACO: 16 Ruffier (46' 1 Thuram-Ulien), 4 Modesto, 2 Mongongu (65' Nkoulou), 12 Adriano, 15 Mangani, 9 Sagbo (65' Mollo), 23 Leko (74' 32 Dufau), 3 Pokrivac, 31 Diaz (74' 10 Bulot), 11 Adu (67' 3 Germain), 17 Gapke (46' 22 Bakar). Αναπληρωματικοί: Courtois, Melinte, Padovani, Erichot.
Προπονητής: Ricardo Gomes.

Ranieri: πήγαμε καλά, πέραν του αποτελέσματος
Όσοι επανήλθαν κινήθηκαν καλά, μπράβο στον Ariaudo
Την Κυριακή με τη Siena θα πρέπει να ιδρώσουμε

(Update) "Σήμερα με ενδιέφερε να μην τραυματιστεί κανείς και να ξαναβρούμε το ρυθμό του πρωταθλήματος", ήταν η πρώτη κουβέντα του Ranieri στο "Juventus Channel" -άλλωστε, έχει δει στο παρελθόν σημαντικούς παίχτες να χάνονται για μήνες μετά από τραυματισμούς σε φιλικά: Zanetti, Chiellini)... "Τα μάτια μας ήταν στραμμένα σε όσους επανέρχονταν από τραυματισμούς. Ο Poulsen, ο Salihamidizc και ο Zanetti κινήθηκαν καλά παρ' ότι δεν έχουν ακόμα το ρυθμό των υπολοίπων", είπε και έδωσε συγχαρητήρια στο νεαρό Ariaudo που τον κράτησε και στα 90' δίπλα στον Legrottaglie στο κέντρο της άμυνας: "τον έβαλα για να μη διακινδυνεύσω τον Mellberg (σ.σ. άλλωστε έχει τραυματία και τον Chiellini) και τα πήγε καλά. Είναι ένας νέος στον οποίο υπολογίζουμε", σημείωσε. "Γενικώς, το αποψινό ήταν ένα καλό ξεμούδιασμα δεδομένου και του κυριακάτικου ματς με τη Siena, μια ομάδα που παίζει καλά, τα πήγαινε καλά πριν σταματήσουμε για τις διακοπές (σ.σ. έχασε 2-1 εντός έδρας με κραυγαλέο δώρο του διαιτητή στην Inter, εδώ), και θα πρέπει να ιδρώσουμε πολύ"...

Buffon: λίγες επεμβάσεις αλλά ξαναβρήκα το ρυθμό
Στην Ευρώπη θέλουμε να τους εκπλήξουμε όλους

Δεν χρειάστηκε να κάνει επεμβάσεις ο Gigi Buffon στο 45λεπτο που έπαιξε: "ήλπιζα να (χρειαστεί) να κάνω καμιά απόκρουση παραπάνω αλλά είμαι ικανοποιημένος που προχωράει καλά η επάνοδός μου", δήλωσε μετά το ματς επισημαίνοντας πως το φιλικό με τη Monaco ήταν χρήσιμο για να ξαναβρεί το ρυθμό του παιχνιδιού. Όσον αφορά στην πιθανότητα να παίξει την Κυριακή κόντρα στη Siena, απέφυγε να πάρει θέση: "θα αξιολογήσουμε με τον mister (Ranieri) τι θα είναι καλύτερο για την ομάδα" είπε και έδειξε πόσο διψάει για ευρωπαϊκή διάκριση: "υπάρχει ένα τεράστιο κίνητρο γιατί θα παίξουμε κατά της Chelsea, μιας μεγάλης ομάδας. Θέλουμε να τους εκπλήξουμε όλους".

Amauri: ξεκινήσαμε από εκεί που σταματήσαμε

Μια "καλή προπόνηση" που έδειξε ότι "ξαναπιάσαμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε (επιτεθήκαμε πολύ)", χαρακτήρισε το ματς ο Amauri εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συνεννόηση με τον Del Piero αυξάνεται. "Αλλά και ο Iaquinta τα πηγαίνει καλά, φάνηκε. Θα μας δώσει ένα καλό χεράκι την υπόλοιπη σεζόν", συμπλήρωσε.

Giovinco: θα παλέψουμε και στα τρία μέτωπα

Τη θλίψη του για το δοκάρι εξέφρασε ο Giovinco που εκτίμησε ότι, πέραν των πέναλτυ, η ομάδα τα πήγε καλά: "θα παλέψουμε και στα τρία μέτωπα, θα είμαστε σε θέση ετοιμότητας", διαμήνυσε.

De Ceglie: λυπάμαι για το πέναλτυ

Μοιραίος παίχτης στα πέναλτυ ο De Ceglie, εξέφρασε τη θλίψη του ("πάντως, είναι πράγματα που μπορεί να συμβούν") αλλά κράτησε το θετικό στοιχείο από το ματς: ότι έπαιξαν όλοι και ξαναβρήκαν το ρυθμό του ματς.

Marchisio: καλό ξεκίνημα ενόψει Siena

"Αυτό το ματς ήταν χρήσιμο γιa να ξαναβρούμε την ανάσα μας μετά τις διακοπές. Ξεκινήσαμε καλά, πέραν της ήττας στα πέναλτυ", σημείωσε ο Marchisio εκτιμώντας πως ήταν μια καλή προετοιμασία ενόψει του ματς με τη Siena.

Marchionni: σημαντικότερο να νικήσουμε τη Siena

"Κρίμα που δεν κερδίσαμε αλλά είναι σημαντικότερο να νικήσουμε κατά της Siena", φιλοσόφησε ο Marchionni που στάθηκε στον παράγοντα "κλίμα": "απόψε το κλίμα ήταν καλύτερο σε σχέση με εκείνο του Τορίνο αλλά την Κυριακή μπορεί να έχουμε χιόνι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι", είπε καθώς η αποστολή της Juventus άφησε το Vinovo χιονισμένο και δεν ήξερε καν αν το αεροπλάνο θα κατάφερνε να προσγειωθεί στο Τορίνο ή θα αναγκαζόταν να πάει στη Γένοβα... (Update 7/1) Τελικά, το αεροσκάφος με την αποστολή της Juventus Προσγειώθηκε στο "Malpensa" (Milano) απ' όπου η ομάδα έφτασε στο Τορίνο με πούλμαν. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης να αναβληθεί για το απόγευμα η πρωινί προπόνηση της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: