Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ανάγκη επανίδρυσης, διαχρονικά...

Ο Tardelli, που τουλάχιστον τα είχε πει εγκαίρως, επανέρχεται με συνέντευξη στην "Tuttosport" και ζητά "επανίδρυση" με απομάκρυνση παλιών, που τονίζει ότι είχε πει πως έπρεπε να έχει γίνει, και ανανέωση ενώ εκφράζει και την πίκρα του γιατί προτιμήθηκε "να στηριχθούν άλλοι που από ποδόσφαιρο δεν ξέρουν τίποτα"... Τα δημοσιεύματα-διαρροές δημιουργούν μια διαφορετική προσδοκία κάθε μέρα (σήμερα σειρά έχει ο Higuain...) ενώ αλλάζουν συνεχώς το όνομα του προπονητή: τώρα εμφανίζεται ο Allegri (καλός αλλά η μέρα μετά την ήττα από την Inter δεν είναι η καλύτερη για να προβληθεί: δείχνει και αυτό ένα πρόβλημα στην διαχείριση των πληροφοριών-διαρροών) και όλα αυτά με ένα σταθερό σημείο: την ομάδα να στενάζει και να μην παίζει.

Η θέση του Gobbo διαχρονικά

Ο Gobbo έχει μια αντίληψη, σταθερά και διαχρονικά: την ανανέωση μέσω των νέων που μεγαλώνουν στην ίδια της ομάδα συν στοχεύμένες μεταγραφές λίγων άσων ώστε να διατηρείται θετικός (και συμβατός με τις νέες ρυθμίσεις της Uefa) ο ισολογισμός. Απόδειξη, τα παλαιότερα post:
  • Μια παρέμβαση στο JuWorld.net (στις 20 Οκτωβρίου 2008) με τίτλο: "το πρότζεκτ επαναδόμησης της Juve ήταν σωστό αλλά δεν υλοποιήθηκε" (εδώ).
  • Η άποψή μου όταν απομακρύνθηκε, και κάτω από την πίεση media και φιλάθλων, ο δεύτερος τώρα με τη Roma, Claudio Ranieri, στις 19 Μαϊου 2009, με τίτλο: "Η απομάκρυνση του Ranieri δεν απομακρύνει τα ερωτήματα" (εδώ).
  • Μια πρώτη αποτίμηση των μεταγραφικών κινήσεων της Juventus, στις 9 Ιουλίου 2008 (εδώ).
  • Το πιο πρόσφατο, "Η αλλαγή προπονητή δεν αρκεί" (29 Ιανουαρίου 2010), εδώ.
Έτσι κι αλλιώς, από τις 16 Μαϊου που θα λήξει το πρωτάθλημα, στο Μιλάνο με τη Milan, η Juventus θα χρειαστεί να αλλάξει τη μισή, τουλάχιστον, ομάδα λόγω ηλικίας και απόδοσης. Και βέβαια, να επαναπροσδιορίσει (και αλλάξει) τη μισή, τουλάχιστον, διοικητική δομή. Ας το κάνει σωστά!

Επώνυμες κριτικές στον Blanc

(Update) Η "Tuttosport" φιλοξενεί απόψεις φιλάθλων Vip που εμφανίζονται επικριτικοί επάναντι στον Blanc. Έχει μια ιδιαίτερη σημασία η παρέμβαση της προέδρου των Χειμερινών Ολυμπιακών 2006 του Τορίνο και συχνά καλεσμένης του "Juventus Channel" Evelina Christillin που ξεκίνησε την καριέρα της στην Fiat όπου γνώρισε το σύζυγό της, τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Ifil, τώρα πρόεδρο της Telecom Italia. "Εκτιμώ τον Blanc, που είναι πολύ σπουδαίος μάνατζερ. Αλλά, με όλο το σεβασνμό για το σκι, την ποδηλασία και το τένις, το ιταλικό ποδόσφαιρο και η Juve είναι άλλο πράγμα"...

1 σχόλιο:

Παναγιώτης είπε...

Προσωπικά από τότε που άρχισα να παρακολουθώ την σελίδα του Gobbo συμφωνώ στο 90% των απόψεων του εκφράζει, και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι έχει πέσει μέσα στα περισσότερα θέματα.

Συμφωνό επίσης και με τον Tardelli και τις δηλώσεις του περί ανίκανων παραγόντων. Συμφωνό ότι το καλοκαίρι η ομάδα πρέπει να αλλάξει κατά τα 3/4 της. Οι ανίκανοι και οι αδιάφοροι πρέπει να φύγουν ώστε να μπορέσει να "ανασάνει" ο σύλλογος.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα παιδιά και η επόμενη χρονιά, με τα τωρινά δεδομένα και την τωρινή διοίκηση, δεν πιστεύω να αποφέρει τίτλους. Είμαι πλήρως απογοητευμένος από το χάλι που παρουσιάζει ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους σε όλο τον πλανήτη. Και για αυτό το χάλι φταίει η αστεία διοίκηση και ο Ferrara. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...