Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Zaccheroni: μέγιστος σεβασμός για τον Ajax, θέλουμε και άλλο θετικό αποτέλεσμα

"Τρέφαμε σεβασμό για τον Ajax πριν το πρώτο παιχνίδι και τρέφουμε ακόμα περισσότερο αφού παίξαμε εναντίον του. Κρατάνε καλά το γήπεδο, επιτίθενται και αμύνονται όλοι. Στο πρώτο ματς δοκιμαστήκαμε γερά και το ότι καταφέραμε να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε εκίνη την κατάσταση μας δίνει την εμπιστοσύνη και την αναγκαία αυτοπεποίθηση για να τους αντιμετωπίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα του πρώτου παιχνιδιού και με τη διάθεση να επιμηκύνουμε το θετικό σερί": σαφές το μήνυμα του Alberto Zaccheroni στη συνέντευξη τύπου ενόψει του ματς με τον Ajax στην οποία πλαισιώθηκε από τον Giorgio Chiellini.

"Συγκενρώνομαι αποκλειστικά στη βελτίωση της ομάδας που θα πρέπει να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα από εδώ ως το τέλος της σεζόν. Δεν έχω χρόνο για άλλους στόχους. Ήρθα για ένα λόγο, για ένα αποτέλεσμα, προσπαθώ να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα. Εμένα μου αρκεί". Έτσι απάντησε ο Zaccheroni στην ερώτηση για το ενδεχόμενο ο σύλλογος να του επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στο τέλος της σεζόν...

Έρχεται ο πιο δύσκολος μήνας
αλλά τώρα όλη μας η προσοχή είναι στον Ajax

Ο Zaccheroni θέλει την πρόκριση αλλά στέκεται κυρίως στο ζήτημα της βελτίωσης της ομάδας: "θέλουμε να προκριθούμε προφανώς αλλά ταυτόχρονα θέλουμε και να βελτιωθούμε ενόψει του πρωταθλήματος που μας επιφυλάσσει σκληρό ανταγωνισμό" είπε επισημαίνοντας ότι ο ερχόμενος μήνας είναι "ο πιο δύσκολος και σε αυτό το tour de force πρέπει να εξοπλιστούμε για να τον αντιμετωπίσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο". Ωστόσο, ο Zaccheroni σημείωσε ότι αποκλείει μια πτώση της προσοχής με τον Ajax ενόψει του ματς με την Palermo και τόνισε ότι το μόνο ρίσκο από εδώ ως το τέλος της σεζόν είναι να μην καταφέρει να κρατήσει απολύτως συγκεντρωμένους τους παίχτες του. Βλέποντας, όμως, ότι είναι συγκεντρωμένοι δήλωσε "απόλυτα ήρεμος".

Zac, Chiello εκθειάζουν τον Del Piero

Ο Zaccheroni εγκωμίασε για άλλη μια φορά τον Del Piero αποφεύγοντας να μπει περισσότερα σε θέματα κάθε παίχτη ατομικά: "ασχολούμαι με τον καθέναν στην προπόνηση, με σας μιλάω για το σύνολο, την ομάδα", παρατήρησε. Τη συμβολή του capitano επισήμανε και ο Chiellini: "δεν είναι τυχαίο που η καλύτερη περίοδος ορισμένων παιχτών συμπίπτει με εκείνη όλης της ομάδας. Την απουσία του τη νιώσαμε όλοι και όταν ήρθε σε θέση να κάνει τη διαφορά η ομάδα είχε καλύτερη απόδοση".
Επέστρεψε ο Trezeguet,
ο Pinsoglio αναπληρωματικός του Manninger

Μετά τον τραυματισμό του Buffon και τις ενοχλήσεις του Grosso, η λίστα των παιχτών που τέθηκαν στην διάθεση του Zaccheroni για το αυριανό ματς έχει ως εξής: 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 Amauri, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 21 Grygera, 22 Sissoko, 26 Candreva, 27 Paolucci, 28 Diego, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 39 Marrone, 40 Immobile, 41 Pinsoglio. Επισημαίνεται ότι τραυματίας είναι και ο Chimenti οπότε στον πάγκο θα καθίσει ο Pinsoglio, τερματοφύλακας της Primavera από την οποία κλήθηκαν επίσης ο capitan Marrone και ο Ciro Immobile. Επισημαίνεται ακόμα ότι ο Zac είχε τονίσει στη συνέντευξη τύπου ότι θα αξιολογούσε την κατάσταση των Caceres, Giovinco (δεν κλήθηκαν τελικά) και Trezeguet και "αν τους συμπεριλάβω στην αποστολή θα είναι γιατί θα μπορούν να αποτελέσουν μέρος του αυριανού ματς".
Ειδικά για τον Camoranesi, ο Zac σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει ούτε 45΄αγώνα στα πόδια του και θα πρέπει να αξιολογήσει γενικότερα την κατάσταση -"στην προπόνηση, πάντως, τον είδα πολύ καλά", είπε.
Chiellini: συγκεντρωμένοι στον Ajax,
στο πρωτάθλημα στοχεύουμε στην 3η θέση

"Δεν έχουμε ιδιαίτερη ένταση αλλά σίγουρα το θέλουμε το ματς με τον Ajax. Προερχόμαστε από ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ αλλά ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται πολύ για να ανατρέψει το παιχνίδι επομένως για μας μετράει να τα πάμε καλά και θα το δείξουεμ στο γήπεδο", είπε ο Chiellini που, σημειώνοντας ότι "η δύναμη της Juventus ήταν πάντα η άμυνα" τόνισε: "προσπαθούμε να δουλέψουμε καθημερινά για να εξαφανίσουμε τα μειονεκτήματά μας. Σίγουρα ένας στόχος για τα επόεμνα ματς είναι να επιστρέψουμε στην κατάσταση να μην δεχόμαστε γκολ γιατί από τις 22 Νοεμβρίου κατά της Udinese, αν βγάλουμε το ματς Κυπέλλου με τη Napoli, δεχόμαστε συνεχώς γκολ και αυτό μας τη σπάει".
Ο Chiello επανέλαβε ότι στόχος της ομάδας είναι να προχωρήσει στο Europa League και να φτάσει "όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα, τώρα είμαστε στην τέταρτη θέση και στοχεύουμε στην τρίτη θέση. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα επόεμαν παιχνίδια γιατί γνωρίζουμε ότι αρκεί ένα κακοπαιγμένο ημίχρονο για να τα καταστρέψουμε όλα"

Zac: υποστηρίζω πάντα τις ιταλικές ομάδες

Τέλος, τον ρώτησαν για την αναμέτρηση Inter-Chelsea: "εγώ υποστηρίζω πάντα τις ιταλικές ομάδες. Άλλο η αντιπαλότητα στο γήπεδο, θεωρώ καθήκον (όχι ότι υπάρχει κάποιον νόμος που απαγορεύει το αντίθετο) να υποστηρίζει κανείς τις ιταλικές ομάδες αν και από την άλλη υπάρχει ένας φίλος όπως ο Carlo Ancelotti. Του εύχομαι να κερδίσει το πρωτάθλημά του".
John Elkann: εύχομαι ο Ancelotti να τα πάει καλά

"Εύχομαι ο Ancelotti να τα πάει καλά": έτσι απάντησε ο John Elkann όταν ρωτήθηκε, σε άλλη συνέντευξη, για την αναμέτρηση Inter-Chelsea.
Chiellini: χαίρομαι για τον Molinaro που έκανε
μεγάλο παιχνίδι κατά της Barcelona και του Messi

Αναφερόμενος στα παιχνίδια του Champions League, o Chiellini υπογράμμισε την πολύ καλή εμφάνιση του Molinaro κατά της Barcelona και του Messi προσωπικά: "χαίρομαι για την εμφάνιση του Cristian, έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι εναντίον ενός από τους καλύτερους παίχτες του κόσμου", τόνισε για να προσθέσει: "έπαιξε καλά όλη η ομάδα, εκείνος δαικρίθηκε και ίσως να άξιζαν κάτι παραπάνω".
Όσον αφορά το Inter-Chelsea (2-1 τελικό αποτέλεσμα update με τον Mourinho να παραδέχεται ότι δεν δόθηκε πέναλτυ στην Chelsea...), ο Chiellini σημείωσε: "η συμπάθεια για τον Ancelotti υπάρχει γιατί υπήρξε σπουδαίος προπονητής στην Ιταλία ακι ελπίζω να τα πάει καλα και στην Αγγλία. Εύχομαι να περάσει η Inter αλλά δεν είναι ότι με νοιάζει και πολύ. Με ενδιαφέρει περισσότερο αυτό που κάνω εγώ".

Martin Jol: θα βγούμε στην επίθεση

"Πρέπει να έχεις πάντα εμπιστοσύνη, διαφορετικά θα μέναμε σπίτι", απάντησε ο προπονητής του Ajax, Martin Jol που αναγνώρισε το αβαντάζ της Juventus και ότι είναι δύσκολο να ανατρέψεις δυο γκολ. "Θα προσπαθήσω πάντως να κρατήσω ψηλά την προσπχή των παιχτών μου γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και εγώ έχω παίξει κατά των bianconeri και ξέρω πώς να τους αντιμετωπίσω. Στο πρώτο παιχνίδι, άλλωστε, είμαστε ανώτεροι σε όλον τον αγώνα", είπε ο Jol που δεν θα έχει τον Suarez αλλά επιστρέφει ο Pantelic. "Θα είναι ένας Ajax επιθετικός;",ρωτήθηκε. "Si", απάντησε ξερά στα ιταλικά.

Πηγές: Juventus.com, juventusfcnews, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: