Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ajax-Juventus 1-2 με τον Amauri χάρη σε έναν μαγικό Alessandro Del Piero!

"Πεδίο δοκιμής" είχε χαρακτηρίσει, πριν το παιχνίδι, το ματς ο Bettega εγκωμιάζοντας τον capitano και ο Del Piero τον δικαίωσε: δυο εξαιρετικές δικές του ενέργειες επέτρεψαν στον Amauri να δώσει μια σπουδαία νίκη μέσα στο Άμστερνταμ, την έκτη συνολικά, στην ιστορία των δυο ομάδων.Μετά από μια διερευνητική αρχή, η Juve άρχισε να ανεβαίνει πιέζοντας ψηλά ενώ ο γηπεδούχος έδειχνε επικίνδυνος στις γρήγορες αντεπιθέσεις που προσέκρουαν στον "βράχο" Chiellini. Μέχρι που στο 15' η Juventus κέρδισε, με τον Sissoko, φάουλ από δεξιά: προωθήθηκαν όλοι μπροστά για κεφαλιά αλλά ο Diego εκτέλεσε άσχημα (χαμηλά) με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να βγουν ταχύτατα στην αντεπίθεση, δυο εναντίον ενός, και ο Sulejmani να νικήσει τον ανήμπορο Buffon. Η αντίδραση της Juve ήρθε στο 25' όταν εξαιρετική μπαλιά του capitano έδωσε την ευκαιρία στον Diego για ένα καλό σουτ που ανάγκασε τον Ολλανδό τερματοφύλακα να πετάξει στη γωνία του και να βγάλει κόρνερ. Λίγο μετά, σε μια φάση που τελικά δεν μέτρησε, ο Suarez ξέφυγε από τον ασταθή Legrottaglie (αλλά με φάουλ), βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Buffon που έδειξε όλη του την κλάση. Στο ημίωρο, η μαγεία του capitano: κλεισμένος από δυο Ολλανδούς που είχε παραασύρει σε πλάγια θέση, έβγαλε με τακουνάκι στον De Ceglie που σημάδεψε το κεφάλι του Amauri ο οποίος δεν άφησε περιθώρια στον Ολλανδό τερματοφύλακα. Στο 36' και καθώς ο Ajax είχε κλείσει τα μετόπισθεν με διπλή ζώνη άμυνας και έβγαινε βρήγορα στις αντεπιθέσεις, ο καλός απόψε F.Melo έσωσε λίγο πριν τη γραμμή -το κόρνερ απέδωσε στον Ajax ένα επικίνδυνο σουτ μόλις άουτ. Στο 38' ο Suarez ζήτησε πέναλτυ όταν έπεσε μαζί με τον Chiellini στην περιοχή (ο Giorgio τον κράταγε από τη φανέλα όπως τον έσπρωχνε κι αυτόν ο Ουρουγουανός). Στο 45' άλλη μια εμπευσμένη κάθετη μπαλιά του Del Piero για τον Amauri κόπηκε με χέρι έξω από την περιοχή απ' τον Oleguer: το απευθείας φάουλ του capitano άουτ.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Zaccheroni έβαλε τον Grygera στη θέση του Zebina που ταλαιπωρήθηκε αμυντικά στο πρώτο μέρος χωρίς να προσφέρει επιθετικά. Στο 50' ο (άχρωμος) Diego έκοψε την επέλαση του Sulejmani που θα έβγαινε μόνος: κίτρινη κάρτα. Αλλά στο 58', και αφού νωρίτερα είχε ανακοπεί σκληρά ο κινητικότατος De Ceglie, ο Marchisio έκοψε, βγήκε στην αντεπιθεση, την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Del Piero που έβγαλε από πλάγια θέση σέντρα για το κεφάλι του Amauri και η Juve πέρασε μπροστά στο "Amsterdam Arena". Στο 60' ο Suarez πήρε κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι (σήκωσε το πόδι ψηλά στο ύψος του κεφαλιού του Grygera) και θα λείψει στη ρεβάνς στο Τορίνο -καλή είδηση! Πάντως, στο 68' πήγε να κάνει τη ζημιά: "χόρεψε" Grygera και Legrottaglie μέσα στην περιοχή αλλά ο Buffon εξουδετέρωσε το κοντινό του σουτ. Καθώς η πίεση του Ajax αυξανόταν, ο Zaccheroni έβγαλε τον Amauri (στο 70' ) και πέρασε στο παιχνίδι τον Salihamidzic. Η πίεση των Ολλανδών συνεχιζόταν και ο De Jong τράνταξε το δοκάρι στο 78'. Στο 80' ο Diego παραχώρησε τη θέση του στον Trezeguet που επανήλθε μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα. Στο 92' αποβολή του "Brazzo" με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παίξιμο: σήκωσε το πόδι ψηλότερα από το κεφάλι του αντιπάλου...
Σπουδαία νίκη παρ' ότι η ομάδα δεν έχει στρώσει ακόμα, παρουσιάζει αμυντικά κενά, δεν είναι όσο συμπαγής πρέπει αλλά δείχνει ότι ωριμάζει γρήγορα, από παιχνίδι σε παιχνίδι και αποκτά αυτοπεποίθηση, που προφανώς και θα ανέβει με νίκες σαν αυτή.

AJAX-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 16' Sulejmani - 31', 58' Amauri
Κίτρινες κάρτες: 29' Sulejmani, 45' Oleguer, 60' Suarez (A) - 28' Legrottaglie, 42' Marchisio, 50' Diego (J)
Κόκκινη κάρτα: 90'+2 Salihamidzic
Διαιτητής: Ivan Bebek (Κροατία). Επόπτες: Tomislav Petrovic, Zeljko Grgec. Τέταρτος διαιτητής: Ante Vucemilovic-Simunovic.

AJAX: 1 Stekelenburg, 2 Van Der Wiel, 3 Oleguer, 19 Alderweireld, 5 Verhoeven, 40 De Zeeuw, 22 De Jong, 21 Enoh (86' 39 Suk), 16 Suarez, 10 Sulejmani (28 Rommedahl), 8 Emanuelson (73' 51 Eriksen). Αναπληρωματικοί: 12 Vermeer, 30 Ofaru, 23 Anita, 45 Lodeiro.
Προπονητής: Martin Jol.
JUVENTUS: 1 Buffon, 15 Zebina (46' 21 Grygera), 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 8 Marchisio, 22 Sissoko, 4 F.Melo, 29 De Ceglie, 28 Diego (17 Trezeguet), 11 Amauri (70' 7 Salihamidzic), 10 Del Piero. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 6 Grosso, 26 Candreva, 20 Giovinco.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.
Amauri: ήταν ώρα!

(Update) "Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος, μου χρειαζόταν, δεν έβλεπα την ώρα (που θα γινόταν). Ευχαριστώ το Θεό και εύχομαι να συνεχίσω έτσι": αυτή ήταν η εν θερμώ αντίδραση του Amauri που μετά το γκολ στη Genoa έβαλε άλλα δυο και δείχνει να ξεμπλοκάρισε (αμήν). Αναφορικά με την αντικατάστασή του με τον "Brazzo", o Βραζιλιάνος εξήγησε ότι του παρουσιάστηκε ό,τι και την Κυριακή, "ένας ελαφρύς πόνος στο ισχυακό νεύρο, τίποτε σοβαρό πάντως, το πρόβλημα είναι ότι παίζοντας δυο συνεχόμενα παιχνίδια σε λίγες μέρες και χωρίς ξεκούραση, το νιώθεις αμέσως". Η κατάσταση της ομάδας; "Είμαστε σε πορεία βελτίωσης", είπε και ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του ειδικά για "τις δυο ωραίες σέντρες".
Zaccheroni: σημαντική νίκη σε σημαντική στιγμή
Εξαιρετικός ο capitano, πήρε την ομάδα πάνω του


(Update 2) "Είχαμε προβλέψει ότι θα υποφέραμε. Είναι αλήθεια ότι στον Ajax λείπει λίγο η προσωπικότητα σε ατομικό επίπεδο αλλά σε συλλογικό επίπεδο του την παρέχει το παιχνίδι του, πολύ αεράτο, δεν πετάνε ποτέ μακριά τη μπάλα, συμμετέχουν όλοι στις ενέργειες και αν δεν είσαι στην καλύτερη κατάσταση γίνεται πολύπλοκο να έχεις το πάνω χέρι", σχολίασε μετά το παιχνίδι ο Alberto Zaccheroni που αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τους παίχτες του ότι "θα υποφέρανε περιμένοντας να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Και έτσι έγινε. Κατακτήσαμε μια σημαντική νίκη σε μια σημαντική στιγμή", τόνισε υπογραμμίζοντας ότι "το αποτέλεσμα δεν μας δίνει ακόμα την πρόκριση αλλά είναι σημαντικό".
Ο Zaccheroni ρωτήθηκε και για τον Amauri και αφού τόνισε ότι "ξέρει να παίζει μπάλα", θύμισε αυτό που έλεγε και πριν ξεμπλοκαριστεί: "με αυτόν στο γήπεδο ποτέ δεν παίζεις με δέκα παίχτες, είναι ένας που αγωνίζεται τόσο πλάτη όσο και κοιτώντας την εστία και το κάνει πολύ καλά. Απόψε τον ψάξαμε εκεί που έπρεπε να είναι και το αποτέλεσμα φάνηκε".
Και από μόνος του, ο Zac έπλεξε το εγκώμιο του capitano: "θέλω να αναφερθώ στον capitano, γιατί έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Λόγω διαύγειας και δυναμισμού. Πήρε την ομάδα στις πλάτες του για 93'. Ήταν εξαιρετικός"
Από τη Juventus ανακοινώθηκε ήδη ότι η ομάδα άρχισε να σκέφτεται το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Bologna: προπόνηση αύριο στις 11 (ώρα Ιταλίας).
Buffon: το γκολ που δεχθήκαμε; Ήταν και τυχερό...

(Update 3) Στο λάθος του με τη Genoa επανήλθε ο Buffon: "ένα πράγμα σαν αυτό της Κυριακής πρέπει να είναι η εξαίρεση" είπε για να αναφερθεί στη συνέχεια στο αποψινό γκολ: "είναι ένα από αυτά που κάποιες φορές μας τυχαίνουν, στις περίφημες αντεπιθέσεις. Δεν έγινε τακτικό φάουλ οπότε ο παίχτης έφτασε κοντά μου και σούταρε: καλός αλλά και τυχερός γιατί η μπάλα πέρασε ακριβώς ανάμεσα στα πόδια μου, αν χτύπαγε πέντε εκατοστά από εδώ ή από εκεί θα κατέληγε στο πόδι μου". Όσον αφορά στην κατάσταση της ομάδας, ο Buffon σημείωσε: "όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η αντίδραση. Λέγοντας το αυτό πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο mister μας βοηθά πολύ σε επίεπδο τακτικής και μας δίνει σημαντική συνεισφορά για να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Μετά είναι φανερό ότι βάζουμε και εμείς τα δικά μας".
Και επειδή προφανώς θα γραφτούν διάφορα ως προς το τι είπε ο Bettega πριν το ματς στον "Sky" για το μέλλον του Zaccheroni. Ο Βettega ρωτήθηκε: "κάνει καλά ο Zaccheroni να σκέφτεται ότι θα σας δυσκολέψει για τις μελλοντικές επιλογές;". Και απάντησε: "το είπα, το είπαμε ότι θα είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι από όλους να βρεθούμε σε δύσκολη θέση αλλά παρατείνουμε αυτή την επιλογή μας για να μπορούμε να αποφασίσουμε για του χρόνου". Δηλαδή, τι άλλο θα μπορούσε να πει πριν από ένα τέτοιο ματς;
Legrottaglie: πάμε για τη Bologna

"Επιτέλους, νικήσαμε δυο φορές συνεχόμενες", αναφώνησε στο "Juventus Channel" o Legrottaglie δείχνοντας με τι βάρος έπαιζαν οι παίχτες μας. Και συνέχισε: "παίξαμε ένα μεγάλο ματς κατά μιας μεγάλης ομάδας, αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη για να βρούμε ένα θετικό σερί ήδη από την Κυριακή". Και όταν ρωτήθηκε για τα συστήματα του προπονητή, απάντησε: "όπως βλέπετε, και όταν ξεκινάμε με άμυνα τεσσάρων, στην πορεία του αγώνα καταλήγουμε σε άμυνα τριών. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα μετράει λίγο, αντίθετα μετράει ότι συνηθίζουμε στα συστήματα του Zaccheroni και τώρα βλέπουμε τους πρώτους καρπούς".
Ο Legro εκτίμησε ότι η επίθεση του Ajax "έχει σπουδαίο μέλλον, είναι παίχτης που πρέπει να τους παρακολουθείς αν και είναι δύσκολο να τους εκτιμήσεις όταν παίζουν σε πρωταθλήματα σαν το ολλανδικό, το δικό μας είναι άλλο πράγμα", είπε έχοντας προφανώς κατά νου το ενδιαφέρον της Juventus για τον Suarez... Τόνισε ακόμα ότι θα ήταν σημαντικό η ομάδα να προχωρήσει στο Europa League και τέλος, όταν ρωτήθηκε πώς θα βρεθούν δυνάμεις για να παίζεις κάθε τρεις μέρες, γέλασε και απάντησε: "δεν είναι εύκολο αλλά ο mister θα ξέρει να διαχειριστεί την κατάσταση. Πάντως, είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο κερδίζεις τόσο έχει διάθεση να συνεχίσεις αυτή την πορεία, την κούραση δεν τη νιώθεις".

Del Piero: είμαστε περήφανοι για τη νίκη, εμπρός έτσι!

(Update 4) Ο πρωταγωνιστής του ματς, Alessandro Del Piero μίλησε στο "Juventus Channel" και όταν τον ρώτησαν αν έχει έτοιμες τις βαλίτσες για το Μουντιάλ, απάντησε: "ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη αλλά λίγο νωρίς... Αυτή τη στιγμή ευχόμαστε απλώς να συνεχίσουμε έτσι γιατί θα ήταν σημαντικό για τη Juventus, όσο για το τι θα επικαλουθήσει, είναι άλλο θέμα". Όσον αφορά το παιχνίδι, ο capitano απάντησε: "είμαι ευτυχισμένος, είμαστε ευτυχισμένοι. Είναι όμορφα έτσι. Κάναμε την ανατροπή, όπως την Κυριακή και είμαστε περήφανοι γι' αυτή τη νίκη. Ο Ajax ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά, εμείς μείναμε ήρεμοι και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Δίνοντας το σωστό βάρος στα πράγματα, έχουμε τη διαύγεια για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι και να το κερδίσουμε", είπε.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Liga logia gia to match!!!
1on:tarixeuste auton ton anupervlito paikth pou legetai delpiero!
2on:chiellini,amauri,buffon eksairetikoi!
3on:diego uparxeis????
4on:den uparxei paikths zebina opos polu alloi to kalokairi euxaristeiste tous gia thn prosfora kai na pane sthn euxh tou theou
5on:theloume para polu douleia akoma giati apo anaptuksh pasxoume varia
6on:khnugiste san skulia to europa league to xreiazomaste san treloi!
7on:dikaiologies tou oti paizoume ana 3 meres den uparxei sto leksilogio ths juventus!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Συμφωνούμε!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μην ξεχάσουμε: De Ceglie, Marchisio έκαναν καλό παιχνίδι, όπως και ο Melo (διακριτικά). Ο Sissoko σήμερα δεν ήταν και στα καλύτερά του.

Ανώνυμος είπε...

Pisteuo na kanoume tora ena mats san juventus me thn bologna oste na paroume gia ta kala ta pano mas!!!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ώρα είναι!

Ανώνυμος είπε...

o caseres giati den epaikse shmera?
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Κάποιο μυϊκό πρόβλημα, μάλλον τίποτε το σοβαρό αλλά δύσκολα θα παίξει την Κυριακή. Τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Παναγιώτης είπε...

Να πω και εγώ λίγα λόγια για τον αγώνα, όσο τον παρακολούθησα (από το 20' μέχρι το 88' γιατί έπαιζα μπάλα). Σήμερα παιδιά είδα μια Γιούβε ουσιαστική, με όχι και τόσο καλή ανάπτυξη βέβαια, ήξερε τι έψαχνε στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ότι δεν έχει χάσει (ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ) αυτό το winning mentality αφού ανατρέψαμε το σκορ και πετύχαμε την νίκη σε μία δύσκολη έδρα με έναν πολύ καλό αντίπαλο (με τεράστια φανέλα επίσης, μην ξεχνιόμαστε).

Ομολογώ ότι ο Μόμο πολλές φορές με εκνεύρισε αφάνταστα. Κρατούσε πολύ την μπάλα άσκοπα και σε περιόδους που ο Άγιαξ μας πίεζε ασφυχτικά. Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι είμασταν αρκετά τυχεροί (ειδικά με το δοκάρι που εγώ προσωπικά έπιασα το κεφάλι μου με το που έγινε η πάσα αλλά μετά ούρλιαζα!).

Για τον μοναδικό αρχηγό μας τι μπορώ να πω; Τι; Ότι είναι ΘΕΟΣ; Ότι όμοιος του ΔΕΝ υπάρχει στον κόσμο; Ότι είναι ΟΝΤΩΣ ο Μέγας Αλέξανδρος της Ιταλίας; Η ηγετική του φυσιογνωμία και το ήθος του δεν νομίζω να αμφισβειτήτε από ΚΑΝΕΝΑΝ στον πλανήτη. Άλλωστε μέχρι να αφήσω την τελευταία μου πνοή σε αυτό τον κόσμο θα θυμάμαι την περσινή αναμέτρηση στο Μπερναμπέου με την ρεάλ. Εκεί όπου 80.000 φίλαθλοι χειροκροτούσαν τον έναν, τον μοναδικό, τον λατρεμένο μας Αλέκο... Να τον έχει ο Θεός ΠΑΝΤΑ γερό να ΤΟΥΜΠΑΚΙΑΖΕΙ όλους όσοους πιστεύουν (εδώ και πέντε χρόνια) ότι είναι ξοφλημένος.

Η σημερινή νίκη είναι πραγματικά ένα βάλσαμο. Δίνει ψυχολογία να κάνουμε το come back σε Ιταλία και Ευρωπη. Συμφωνώ και επαυξάνω με τον πατριώτη τον Δημήτρη οτι ΠΡΕΠΕΙ να κυνηγήσουμε μέχρι τέλους το Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι θα ανεβάσουμε και πάλι το όνομα μας και θα δείξουμε ότι παραμένουμε (παρά τα όσα γίνανε φέτος) μία ΚΟΛΟΣΙΑΙΑ ομάδα που δεν αφήνει να πέσει ΤΙΠΟΤΑ κάτω.

Καλό βράδυ σε όλα τα αδέφλια!

Fino alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Φυσικά και πρέπει να κυνηγήσουμε το Europa League: είμαστε η μοναδική ομάδα του πλανήτη που έχει κερδίσει, έστω από μια φορά, όλα τα διεθνή τρόπαια!

P.S. Τον Alex τον λένε τελειωμένο εδώ και μια δεκαετία και τους διαψεύδει συνέχεια!

Stefanos K. είπε...

Mpravo sta paidia gia tin Anatropi...

liga simeia anaforas kai apo emena..

1) O alex apla uperoxos..akoma kai tora stin ilikia pou einai dinei polu perissotera apo pollous - xwris na kanei kai tis sinexomenes diloseis tous-.... elpizo na ton doume kai sto mountial..

2) O diego iparxei periptosi na ton kanoun na stamatisei na kanei diloseis se periodika kai efimerides kathe 3-4 meres kai na paiksei mpala?

3) o zebina nomizo einai ora na feygei...

Mpravo paidi gia to apotelesma...eimastan kai tha eimaste dipla sas..

Ston epanaliptiko apo tis kerdises tou Communale tha sas doume...na panigirisoume oloi tin prokrisi..

Fino ala fine...Forza Juve...

Un Gobbo ad Atene είπε...

O σύλλογος έχει συστήσει στους παίχτες να αποφεύγουν τις συνεντεύξεις. Οι περισσότεροι το τηρούν (ο F.Melo ξεφεύγει μιλώντας σε βραζιλιάνικα media).

Το πρόβλημα είναι τα sites των παιχτών. Εκεί ο Diego ξαναχτύπησε σήμερα: "η Juventus του Diego κέρδισε 2-1..." ξεκινά το post και συνεχίζει με τον ίδιο να δηλώνει: "ο στόχος μας ήταν να κυνηγήσουμε το προβάδισμα και τα καταφέραμε. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι αλλά η ομάδα συμπεριφέρθηκε καλά και διαχειριστήκαμε το παιχνίδι. Ήταν μια σημαντική νίκη και συνεχίζουμε δυνατά προς την κατάκτηση της θέσης στους 16". Κακοί σύμβουλοι, Stefane K.

P.S. Με το καλό να μας φέρετε μια όμορφη νίκη-πρόκριση!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για να δεις πόσο κακοί είναι οι σύμβουλοί του, στο "uefa.com" ο Diego εγκωμίασε τον Amauri ("ήταν τέλειος, είχε δυο ή τρεις μπαλιές για γκο, και σκόραρε δυο φορές"), εγκωμίασε τον Zac ("ήταν πολύ έξυπνος"), αναφέρθηκε μετρημένα στον εαυτό του ("Ο Ajax έβαλε έναν παίχτη να με μαρκάρει σταθερά, ήταν σκληρά αλλά τουλάχιστον δημιούργησα χώρους για τους συμπαίκτες. Δεν μετράει πόσες μπαλιές δημιουργείς αλλά αν τις εκμεταλλεύεσαι και εμείς είμαστε καλοί απόψε", συμπλήρωσε αναφερόμενος σε αυτό που αντικατοπτρίζει η στατιστική: 19 σουτ στο τέρμα ο Ajax, 4 εμείς.

Τέλος, στο uefa.com ο Diego μίλησε για τον Del Piero: "υπήρξε μεγάλος στα δυο τελευταία παιχνίδια και για μας είναι σημαντικότατος. Όποτε παίζει καλά, βγαίνει σε καλό για όλους. Αλλά η πρόκριση δεν είναι ακόμα σίγουρη. Θα πρέπει να παίξουμε όπως απόψε και στο Τορίνο".

Δεν είναι τέλειες δηλώσεις αλλά καλύτερες, ποιο ισορροπήμένες απ' αυτές που εμφάνισαν οι σύμβουλοί του.