Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Buffon: πάμε για τριάδα και Europa League!

"Με τη Juventus εκτός Champions League θα κοιταζόσουν τριγύρω;". "Είναι κάτι που δεν έλαβα υπόψη μου γιατί δεν έλαβα καν υπόψη μου ότι η Juventus μπορεί να μην βγει στο Champions League": με αυτά τα λόγια καθησύχασε ο Buffon τους φιλάθλους στους οποίους απευθύνθηκε με συνέντευξη τύπου μετά τη σημερινή προπόνηση θέτοντας καθαρά τους στόχους της ομάδας: "με αυτή τη σύνθεση, αν είμαστε σε φόρμα μπορούμε να φτάσουμε στην πρώτη τριάδα, και επομένως να βγούμε απευθείας στο Champions League, που είναι ο στόχος μας όπως είναι και το Europa League".

Δεν μας βοηθάνε οι αποδοκιμασίες

Ο Buffon απευθύνθηκε στους φιλάθλους και για τις αποδοκιμασίες: "συμμεριζόμενος την απογοήτευσή τους, χαίρομαι που δεν έβαλαν στο σημάδι την ομάδα. Αντίθετα, λυπάμαι που έβαλαν στο σημάδι κάποιους παίχτες ή παράγοντες. Είναι καθαρό ότι αυτό δνε μας βοηθά και η αγάπη τους θα μας έδινε μεγάλη υποστήριξη. Σε αυτές τις στιγμές, υπεύθυνοι είμαστε όλοι, Εγώ τα συνθήματα των φιλάθλων τα ακούω καλά γιατί είμαι πραγματικά κοντά τους και λυπάμαι που βάζουν στο σημάδι συμπαίκτες που μακάρι δεν το αξίζουν καν".

Ο mister δεν έχει μαγικό ραβδί
αλλά τη διαθεσιμότητα όλων μας

Στη συνέντευξη τύπου στο Juventus Center, o Buffon ρωτήθηκε για την αίσθηση που έχει από το νεό προπονητή τον οποίο, όπως και πριν λίγες μέρες, αντιμετώπισε "πολύ θετικά, με την έννοια ότι χωρίς να θέλει να ανατρέψει ή να εφεύρει ποιος ξέρει τι, τοποθετήθηκε με πολύ ήρεμο τρόπο για να λύσει κατά τον καλύτερο τρόπο κάποιες καταστάσεις που κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μας δημιουργούν δυσκολίες, όπως το να δουλεύουμε ως ομάδα για να αποφεύγουμε γκολ που αποφεύγονται όπως κατά της Lazio", είπε για να τονίσει ότι ο Zaccheroni μπορεί να "μην έχει κάποιο μαγικό ραβδί" αλλά με τη δουλειά του "μπορούμε να ξανανέβουμε. Από την πλευρά όλων μας υπάρχει θέληση να ακολουθήσουμε τη δουλειά του", συμπλήρωσε.
Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αλλάξει το σύστημα στην άμυνα και η ομάδα να περάσει στην άμυνα με τρεις, αγαπημένο σχήμα του Zac: "κάθε προπονητής έχει το πιστεύω του. Θεωρώ ότι η άμυνα με τρεις δεν θα ήταν πρόβλημα για μένα, έχω παίξει έτσι και στην Parma με Cannavaro και Thuram. Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να πούμε λόγια για τις επιλογές του προπονητή, εμείς πρέπει αν δώσουμε μόνο τη διαθεσιμότητά μας. Αν ξεκινήσουμε να στραβώνουμε τη μύτη, να δημιουργούμε ανασφάλειες, τότε θα κάνουμε τρία βήματα πίσω και αυτό δεν το θέλουμε"...
"Τώρα, χρειάζεται περισσότερο δουλειά τακτικής ή ψυχολογική;", ρωτήθηκε ο Buffon: "είναι σαφές ότι η αυτοπεποίθηση δεν είναι στα ψηλότερα επίπεδα, με νέα μοντέλα προσπαθείς να ξαναξυπνήσεις το μυαλό και να πετάξεις από πάνω την απαισιοδοξία".
Lippi: o Zac μπορεί να τα πάει καλά

Θετικά για τον Zaccheroni μίλησε και ο Lippi: "είναι ένας προπονητής με καλή εμπειρία που μπορεί να τα πάει καλά", είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που όταν ρωτήθηκε σε τι ρόλο θα μπορούσε να επιστρέψει στη Juventus, απάντησε πως "αυτές είναι κουβέντες που δνε μετράνε τίποτα. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε μόνο του Μουντιάλ".
Μια σφαιρική αποτυχία
για την οποία ευθυνόμαστε όλοι

Τέλος, ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του Ferrara και επανέλαβε κάτι που είπε και ο Chiellini: "όταν αλλάζεις mister είναι πάντα μια ήττα γιατί ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι είναι καλύτερα να αλλάζεις έναν άνθρωπο παρά εικοσιπέντε αλλά αν οι παίχτες είναι έξυπνοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια. Δεν υπάρχει ποτέ ένας υπεύθυνος, όλοι είμαστε και η απομάκρυνση του προπονητή πρέπει να είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για όλους. Λυπήθηκα γιατί είχαν ξεκινήσει όλα καλά, είμαστε συμπαγείς, υπήρχε πίστη και ενθουσιασμός, μετά βρεθήκαμε πίσω από τις προσδοκίες και πλήρωσε ένας προπονητής και ένας φίλος: κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί ότι εξαιρείται από μια σφαιρική αποτυχία που τους συμπεριέλαβε όλους. Είμαι βέβαιος ότι σε λιγότερο χρόνο από όσο φαντάζεστε ο Ferrara θα πάριε τη ρεβάνς του".

Πηγή: Juventus.com, Τuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: