Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Με τριάρα άνοιξε το Viareggio η Primavera

αν και αγωνίστηκε με 10 παίχτες για 37', επικράτησε της Legia με δυο γκολ του Immobile
Ξεκίνημα αντάξιό της ως περυσινής τροπαιούχου έκανε η Primavera ανοίγοντας σήμερα το 62ο Viareggio: καθαρό 3-0 επί της Legia Warszawa αν και οι μικροί bianconeri αγωνίζονταν με δέκα παίχτες για σχεδόν ένα ημίχρονο (αποβλήθηκε ο Marrone) και σφυρίχτηκε κατά τους ένα πέναλτυ στο 1-0 που όμως ο Pinsoglio εξουδετέρωσε.

Δυο γκολ ο Immobile

Την πρώτη νίκη, που έφερε την Primavera επικεφαλής του Ομίλου παρέα με την προσεχή της αντίπαλο (την Τετάρτη παίζουν) Vicenza η οποία νίκησε 4-2 τη Livorno, υπέγραψε ο Ciro Immobile: με κεφαλιά στο πρώτο λεπτό από άσιστ του Esposito και με πέναλτυ στο τέλος του ημιχρόνου. Το τρίτο γκολ από τον Alcibiade που όλο και περισσότερο καθιερώνεται ως ο αμυντικός με το βίτσιο του γκολ...
Με εξαίρεση τον Fausto Rossi, που έμεινε εκτός προληπτικά, ο Luciano Bruni είχε στην διάθεσή του όλους τους βασικούς τους οποίους κατέβασε με ένα είδος 4-3-3: ο Pinsoglio στο τέρμα, στην άμυνα De Paola και Alcibiade κεντρικοί, ο Bamba δεξιά και ο Serino αριστερά. Στη μεσαία γραμμή Marrone, Belcastro και Giandonato, και μπροστά Yago και Esposito μαζί με τον Immobile που είχε σκοράρει δυο φορές και στον περυσινό τελικό Viareggio με τη Sampdoria (εδώ). Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους μικρούς bianconeri που έχασαν πολλές ευκαιρίες μέχρι να κινδυνεύσουν να ισοφαριστούν όταν ο De Paola ανέτρεψε τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή: ο διεθνής διαιτητής Rocchi έδωσε το πέναλτυ (και κίτρινη κάρτα) αλλά ο Pinsoglio απέτρεψε την ισοφάριση. Στο 43' κέρδισε πέναλτυ ο Immobile, το εκτέλεσε ο ίδιος και έγραψε το 2-0.
Στο 53' αυτή που θα μπορούσε να είναι αποφασιστική καμπή: ο Marrone έκοψε με φάουλ εκτός περιοχής έναν πολωνό επιθετικό που έφευγε προς το τέρμα με αποτέλεσμα ο Rocchi να δείξει την κόκκινη κάρτα στον capitano της Primavera. O Bruni έβγαλε τον Yago και πέρασε στο παιχνίδι τον Filippo Boniperti γυρίζοντας σε ένα 4-4-1. Οι πολωνοί βγήκαν μπροστά και είχαν ένα οριζόντιο δοκάρι αλλά ο Immobile έφτασε κοντά στο 3-0. Κοντά έφτασε και ο Esposito που πέτυχε το δοκάρι. Ένα τέταρτο πριν το τέλος, ο Bruni έβαλε τον Libertazzi στη θέση του Immobile, ο Boniperti έφτασε κι αυτός κοντά στο τρίτο γκολ αλλά ο πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ γέννησε το τρίτο γκολ: άσιστ του Esposito και κεφαλιά του Alcibiade, το τρίτο του γκολ τις τελευταίες βδομάδες. Στο τέλος, ο Bruni πέρασε στο ματς και το νεαρό Giovinco, τον Giuseppe, στη θέση του Esposito.

(Update 5/2) Φάσεις και γκολ

Bruni: ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά

"Ήταν πραγματικά σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, ειδικά στη φάση που κέρδισαν το πέναλτυ αλλά κρατήσαμε καλά, με προσωπικότητα", δήλωσε ο mister Bruni εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον τρόπο που οι παίχτες βοηθήθηκαν μέσα στο γήπεδο: "σε ένα τουρνουά τόσο μακρύ και κουραστικό, η διαθεσιμότητα καθενός είναι θεμελιώδης", σημείωσε επισημαίνοντας ότι η ομάδα "μπορεί και καλύτερα. Σήμερα δεν είμαστε συγκεκριμένοι σε όλες τις ευκαιρίες και κινδυνέψαμε σε μερικές φάσεις. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα σε αυτά τα θέματα για να βελτιωθούμε και άλλο".

Immobile: στόχος μας να κερδίσουμε το τουρνουά

Φανερά ικανοποιημένος ο Ciro Immobile ιδίως για το γεγονός ότι φέτος ξεκίνησε να σκοράρει αμέσως ενώ πέρυσι είχε ξεκινήσει από τα ημιτελικά, αφήνοντας τη δουλειά στον Daud που είχε βγει πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Μιλώντας για το ματς, ο Immobile σημείωσε ότι υπήρξε κάποια δυσκολία με την αποβολή αλλά η ομάδα προσέγγισε σωστά το παιχνίδι "και κερδίσαμε άξια. Εγώ είμαι καλά, ξεπέρασα το πρόβλημα που είχα τις προηγούεμνες μέρες και είμαι εδώ για να κάνουμε ό,τι και πέρυσι και να κερδίσουμε το τουρνουά".

Πηγή: Juventus.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

po-po!!!
ti omadara einai ayti i Primavera!!!
Immobile, Yago, Marrone, Esposito, Pinsoglio... epistrefei kai o Rossi... ASTERIA!!!