Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Στον τελικό του 62ου Viareggio η Primavera νικώντας 2-0 την Atalanta. Αντίπαλος, η Empoli

Ασυγκράτητη η Primavera, νίκησε και την Atalanta, με γκολ του Yago στο τέλος του πρώτου μέρους και του Immobile στο 59' και έφτασε ξανά στον τελικό του (62ου) Viareggio Cup που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα. (update 2) Αντίπαλος των bianconeri, η Empoli που απέκλεισε την Αντιπροσωπευτική Serie D 4-2 στα πέναλτυ (0-0 μετά τα 120'). Η Empoli, της οποίας ο προπονητής αποβλήθηκε σην παράταση (αλλά θα καθίσει στον πάγκο στον τελικό, σύτμφωνα με τις αποφάσεις του αθλητικού διαιτητή), έχει υποδεχτεί τη Juventus στο πρωτάθλημα Primavera και έχασε 2-1 από τους bianconeri που έπαιζαν με δέκα παίχτες (εδώ). Στο πρωτάθλημα η Empoli είναι 6η με 25 βαθμούς έναντι 39 της πρωτοπόρου Juventus. Πάντως έχει ελαφρώς καλύτερη άμυνα από τους bianconeri: δέχθηκε 13 γκολ έναντι 14.
Η ομάδα της νίκης: Pinsoglio, Bamba (80' Romano), Alcibiade, De Paola, Crivello, Pirrotta (65' Boniperti), Giandonato, Esposito, Yago, Belcastro, Immobile. Αναπληρωματικοί: Piccolo, Ferrero, Serino, Fischnaller, Libertazzi, Terrazzino, Giovinco.
Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε για τη Juventus, στο 14' αλλά ο Yago δεν κατάφερε να αλλάξει πορεία στη σέντρα του Esposito... Στο 23', πρωταγωνιστής έγινε ο τερματοφύλακας της Juve, Pinsoglio στερώντας το γκολ στην Atalanta η οποία στο πρωτάθλημα είναι επικεφαλής στον Όμιλο των Milan (ισόβαθμες) και Inter. Ο Esposito απάντησε χωρίς να καταφέρει για λίγο να ανοίξει το σκορ. Στο 31' ο Pinsoglio απέτρεψε το γκολ του Gabbiadini που βρέθηκε μόνος μπροστά του. Στο 40' ήρθε τελικά το γκολ των bianconeri με τον Yago να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας, να περνά και τον τερματοφύλακα και να γράφει το 1-0 που έμεινε έτσι στο πρώτο μέρος χάρη στον Pinsoglio ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει άλλο ένα σουτ του Gabbiadini. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Esposito να χάνει για λίγο την ευκαιρία του 2-0 που όμως ήρθε στο 59' όταν ο Immobile ξέφυγε, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον De Leidi: πέναλτυ, κόκκινη κάρτα και 2-0 από τον Immobile που είναι πρώτος σκόρερ με 7 γκολ. Παρά την αριθμητική υπεροχή της, η ομάδα χρειάστηκε ένα χέρι του Pinsoglio στο 73'. Αλλά, μετά από λίγο ήταν σειρά του τερματοφύλακα των bergamaschi να αποκρούει σουτ του Immobile. Λίγο αργότερα ήταν το κάθετο δοκάρι αυτό που απέκρουσε το σουτ του Esposito.

Ικανοποίηση του Luciano Bruni
και εγκώμια στον Pinsoglio...

(Update) Συνέντευξη του Bruni και τα γκολ

Ικανοποιημένος, φυσικά, ο προπονητής της Primavera, Luciano Bruni που αναγνώρισε ότι "η Atalanta μας έβαλε σε δυσκολία και σε μερικές περιπτώσεις κινδυνέψαμε, στο κέντρο μας πάτησαν ίσως και εξαιτίας του χαμηλού κέντρου βάρους μας. Όπως και να έχει, είμασταν καλοί που αντέξαμε την περίοδο που υποφέραμε περισσότερο. Όλη η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια, ιδίως ο Pinsoglio που με τις αποκρούσεις του μας έσωσε αρκετές φορές", είπε και εκτίμησε ότι "ίσως νιώθαμε πολύ την πίεση". Ο Bruni εγκωμίασε τα παιδιά που ξεμπλόκαραν το αποτέλεσμα και έτσι "το δεύτερο μέρος πήγε καλύτερα: καταφέραμε να εκφραστούμε όπως ξέρουμε". Όσον αφορά στον τελικό: "είμαστε προφανώς ικανοποιημένοι που φτάσαμε στον τελικό και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε το τουρνουά. Η ομάδα είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει κατά τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι".
Immobile: θέλουμε για
δεύτερη συνεχόμενη φορά το τουρνουά

Τέσσερα γκολ στο περυσινό τουρνουά (δυο στα ημιτελικά και δυο στον τελικό), 7 ως τώρα φέτος, ο Immobile δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος για τον εαυτό του και την ομάδα: "περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι γιατί για μας μετράει να κερδίσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά". Όσον αφορά το προσωπικό του ρεκόρ: "ξέρω ότι δεν είναι μακριά αλλά δεν συγκεντρώνομαι τόσο σε αυτό. Δεν μου βάζω όρια, το σημαντικό είναι να βάλουμε γκολ στον τελικό. Αν δεν θα είμαι εγώ, θα είναι κάποιος συμπαίκτης μου".
Pessotto: μεγάλη ικανοποίηση
να μπορείς να επαναλάβεις την περυσινή επιτυχία

(Update 3) "Φτάσαμε άξια στον τελικό και όταν φτάνεις ως το τέρμα, ποτέ δεν είναι θέμα τύχης: αυτό μετράει για μας όπως και για την Empoli": o Gianluca Pessotto, οργανωτικός υπεύθυνος του Νεανικού Τομέα, επισημαίνει ότι "η Empoli είναι ένας αντίπαλος που δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, αρκεί να σκεφτούμε ότι στο πρωτάθλημα μας δυσκόλεψε και εδώ στο Viareggio απέκλεισε τη Fiorentina". Όσον αφορά στο ματς με την Atalanta, o Pessotto επισημαίνει ότι και αυτό "δεν ήταν εύκολο παιχνίδι μιας και η Atalanta είναι εξαιρετική ομάδα που στο δρόμο της τα κατάφερε με ομάδες όπως η Inter και η Palermo". Η ομάδα προκρίθηκε και ο Pessotto το χαίρεται: "είναι μεγάλη ικανοποίηση να έχεις τη δυνατότητα να επαναλάβεις την επιτυχία της περυσινής χρονιάς".
Άλλος ένας τελικό Juventus-Empoli
το 2004: 3-3 και 3-0 και 4ο Viareggio bianconero

Ο τελικός της Δευτέρας θα είναι ο 12ος της Juventus (έχει κερδίσει τους 6) και ο 4ος για την Empoli που έχει κερδίσει μια φορά το τουρμουά, το 2000 κατά της Fiorentina.
Juventus και Empoli ξανασυναντήθηκαν σε τελικό το 2004, στο 56ο Viareggio. Ο πρώτος τελικός, στις 23 Φεβρουαρίου, έληξε 3-3 μετά από 120' αγώνα και καθώς ο κανονισμός του τουρνουά δεν πρόβλεπε τη διαδικασία των πέναλτυ, επαναλήφθηκε δυο μέρες μετά, στις 25 Φεβρουαρίου, οπότε η Juventus του Chiarenza κέρδισε 3-0 με γοκλ των Chiumento, Konko και Palladino (με πέναλτυ): η Primavera κατακτούσε το 4ο της Viareggio.
Στο φετεινό τουρνουά Viareggio, η Empoli προκρίθηκε 1η από στην πρώτη φάση με 3 νίκες και 14-2 γκολ: 4-2 την Kaposvari Rakoczi Footbal Club, 1-0 τη Mantova, 9-0 την Olbia. Στους "16" απέκλεισε, στα πέναλτυ με 3-1, τη Roma. Στα προημιτελικά απέκλεισε με 2-1 τη Fiorentina και στα ημιτελικά την Αντιπροσωπευτική Serie D, 4-2 στα πέναλτυ.

Πηγές: Juventus.com, torneoviareggio.it, Rai, juventusfcnews, zonacalcio.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: