Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Bologna-Juventus 1-2 με Diego, Candreva

Τρίτη συνεχόμενη νίκη και 4η θέση: η θεραπεία Zaccheroni συνεχίζεται αλλά δεν ολοκληρώθηκε, όπως επισημαίνει ο ίδιος και ο capitano, πάλι πρωταγωνιστής.

Τα γκολ και οι φάσεις, και των δυο ομάδων

Το καλό απόγευμα από την αρχή φαίνεται: κάθετη επέλαση του Diego στο 4', σουτ, κοντή απόκρουση του Viviano, άγγιγμα του Amauri, Diego και 1-0! Λίγο μετά ο διαιτητής χαρίστηκε στον Portanova που έκανε σκληρό φάουλ στον De Ceglie ( ο αμυντικός της Bologna είδε την κίτρινη κάρτα στο 94'...). Η Bologna προσπάθησε να αντιδράσει, η Juve έβγαινε μπροστά χωρίς να δημιουργεί κινδύνους που ήρθαν στο 19' από τον πρώην, Zalayeta: άουτ, ευτυχώς. Απάντηση στο 22' με μακρινό σουτ του Marchisio, απόκρουση του Viviano και από κοντά Diego: Viviano και δοκάρι μας στέρησαν το 2-0... Στο 33' χέρι του F.Melo εκτός περιοχής, φάουλ από τον Adailton στο οριζόντιο δοκάρι (ο Buffon παρακολουθούσε ανήμπορος την πορεία της μπάλας). Η Juve πρεσσάριζε αλλά στις καθυστερήσεις ήταν η Bologna που ξεκλείδωσε για άλλη μια φορά την άμυνα bianconera με δυο μπαλιές: ευτυχώς το σουτ του Guana βγήκε (ελάχιστα) άουτ με τον Buffon να πετάει για να αποκρούσει.
Η επανάληψη ξεκίνησε με τη Bologna να μπαίνει πιο δυνατά και να ξεκλειδώει πάλι την άμυνα: με βαθιά μπαλιά από δεξιά ο Buscè εκτέλεσε εξ επαφής τον Buffon: 1-1 στο 50'... Κίτρινη κάρτα λίγο αργότερα για τον Marchisio (που έτσι χάνει το ματς με την Palermo) και αντικατάστασή του με τον Sissoko. Στο 60' ο Zac πέρασε τον Candreva στη θέση του Diego ενώ ο Colomba έβαλε τον Gimenez στη θέση του Adailton και παρά λίγο να γίνει η ζημιά: ανάμεσα σε Chiellini και De Ceglie, ο Zalayeta έβγαλε τακουνάκι μέσα στην περιοχή για τον Gimenez που πέρασε τον Buffon αλλά, ευτυχώς, έστειλε εξ επαφής τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Buffon πρόλαβε να τη βγάλει! Αυτά στο 63'... Λίγο μετά, ο Portanova έστει λε τη μπάλα ελάχιστα άουτ... Στο 66', η απάντηση: ο Del Piero έκανε κοντρόλ με το σώμα (κάποιοι έκαναν λόγο για κοντρόλ με το χέρι αλλά δεν φάνηκε κάτι τέτοιο), πέρασε γρήγορα στο νεοεισελθόντα Candreva που μπήκε στην περιοχή και έβαλε ένα σπουδαίο γκολ, το πρώτου του στη Serie A: 2-1 για τη Juve! Τρίτο γκολ στο 69' από τον F.Melo από εξαιρετική ενέργεια του Amauri: ξεμαρκαρίστησε και έβγαλε παράλληλη προς το τέρμα μπαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Banti το ακύρωσε υποδεικνύοντας οφσάιντ τον capitano, που συμμετείχε στην ενέργεια, την ώρα της πάσας του Amauri. Οι rossoblu αντέδρασαν κλείνοντας τους bianconeri αλλά στο 70' ο Candreva είχε την ευκαιρία να βάλει τη σφραγίδα στο ματς: βρέθηκε μόνος μπροστά στον τερματοφύλακα αλλά ο Viviano του στέρησε τη χαρά του δεύτερου προσωπικού του γκολ... Στο 86' ξανάδαμ εστο γήπεδο τον Camoranesi που γέλαγε ολόκληρος όταν πήρε τη θέση του Del Piero και ξαναπάταγε το χορτάρι. Στο 87' κεφαλιά του Portanova στα χέρια του Buffon -ο παίχτης της Bologna είχε πηδήσει πιο ψηλά απ' όλη την άμυνα... Στο 90', αποβολή του Raggi για μια κλωτσιά στον F.Melo που έβγαινε στην αντεπίθεση. Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις, η Bologna στην επίθεση χωρίς ποτέ να απασχολήσει σοβαρά τον Buffon: νίκη, ξανά! Και τώρα, Ajax και Palermo...

BOLOGNA-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 50' Buscé - 4' Diego, 66' Candreva
Κίτρινες κάρτες: 94' Portanova (B) - 51' Marchisio (J)
Κόκκινη κάρτα: 90' Raggi (B)
Διαιτητής: Luca Banti. Επόπτες: Luca Maggiani, Simone Pirondini. Τέταρτος διαιτητής: Matteo Trefoloni.

BOLOGNA: 1 Viviano, 21 Zenoni (73' 89 Savio), 13 Portanova, 18 Moras, 84 Raggi, 24 Buscè, 26 Mudingay (83' 8 Mingazzini), 14 Guana, 32 Casarini, 85 Adailton (60' 20 Gimenez), 25 Zalayeta. Αναπληρωματικοί: 15 Colombo, 3 Rafael Santos, 6 Britos, 11 Succi.
Προπονητής: .
JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 7 Salihamidzic, 4 F.Melo, 8 Marchisio (54' 22 Sissoko), 29 De Ceglie, 28 Diego (60' 26 Candreva), 11 Amauri, 10 Del Piero (86' 16 Camoranesi). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 17 Trezeguet.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.

Zaccheroni: συμπαγείς αλλά και ωραίοι
Αιχμές κατά Mourinho, μπράβο στον διαιτητή

Ικανοποιημένος ο Zaccheroni μετά το πέμπτο χρήσιμο αποτέλεσμα, κυρίως επειδή εξακολουθεί να βλέπει, όπως σημείωσε, συμπαγή την ομάδα. "Στο πρώτο μισάωρο είμαστε και ωραίοι και αυτό δεν το περίμενα. Πρέπει να ομολογήσω ότι την παραμονή ήμουν ανήσυχος λόγω της κατάστασης της Bologna και της κούρασης της Πέμπτης στο Άμστερνταμ. Είμαι όμως ευχαριστημένος από το πώς πετύχαμε το στόχο μας και από το πώς η ομάδα κατάφερε να πιαστεί από το χέρι και να υποφέρει. Ακόμα και όταν την αντιμετώπιζα ως αντίπαλο, η Juve αυτό το είχε πάντα στο dna της και γι' αυτό προσπάθησα να το βγάλω στην επιφάνεια από τα παιδιά μόλις ήρθα. Τώρα υπολογίζω να δω να νελτιώνεται η κατάσταση όλων και να συνεχίσουν να βελτιώνονται γνωρίζοντας πως δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες".
(Update 2) O Zaccheroni έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή γιατί άντεξε στο κλίμα που δημιουργήθηκε αυτές τις μέρες -αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε ζητήσει από τους παίχτες να βοηθήσουν τον διαιτητή. Και ανταπάντησε στον Mourinho (χωρίς να τον κατονομάσει): "ας αφήσουμε ήσυχους τους διαιτητές. Αν κάποιος έχει αποδείξεις, ας τις βγάλει: διαφορετικά ας μας αφήσει να παίξουμε μπάλα" είπε ξαναθυμίζοντας ότι όλη αυτή η φασαρία (από τον Πορτογάλο για το πέναλτυ υπέρ του Del Piero με τη Genoa έγινε ενώ "όλοι οι παίχτες στο γήπεδο ήταν σίγουροι ότι ήταν" -μετά, στη μοβιόλα, φάνηκε ότι ήταν οριακά έξω. "Κάποιος δηλητηριάζει το κλίμα", σημείωσε ο Zaccheroni.
Candreva: μεγάλη συγκίνηση,
ευχαριστώ τον μεγαλειώδη Del Piero

"Μεγάλη συγκίνηση" ένιωσε ο Candreva που χαρακτήρισε "μεγαλειώδη" τον Del Piero για την πάσα με την οποία τον έβγαλε μπροστά στο τέρμα. "Μετά το γκολ έτρεξα αμέσως προς τον team manager Boaglio που το είχε προβλέψει εδώ και μέρες", είπε και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τους θεατές για την κίνησή του να φέριε το δάχτυλο στα χείλη (¨σιωπή"): "ήταν ενστικτώδες, δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν", είπε και αφιέρωσε το γκολ στον εαυτό του, την οικογένειά του και την κοπέλα του. "Είμαι ευτυχής γαι αυτή την πρώτη μου περίοδο στη Juventus κατά την οποία κατάφερα αμέσως να προσαρμοστώ χάρη στη βοήθεια όλων των συμπαικτών μου", κατέληξε.
Del Piero: άλλο ένα βήμα
προς την πλήρη αποθεραπεία


"Εξαιρετική" χαρακτήρισε τη βδομάδα που πέρασε ο Del Piero ("μακάρι να ξεκινάγαμε τώρα', αστειεύτηκε όταν του είπαν ότι ξεκινά μια νέα σεζόν για τη Juventus). O capitano επισήμανε ότι η ομάδα θα χρειαστεί να υποφέρει, δεδομένου ότι καμιά ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει άνετα στο campionato και αφού εκδήλωσε τη χαρά του για το γκολ του Candreva, τη νίκη και την δική του απόδοση, σημείωσε: "κάθε παιχνίδι που καταφέρνουμε να κερδίσουμε με αυτή την αποφασιστικότητα μας επιτρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά προς την πλήρη αποθεραπεία. Η κατάσταση είναι αυτή, δεν πρέπει να κρυβόμαστε, είμαστε σε δυσκολία αλλά βγαίνουμε", κατέληξε.
Ο Del Piero ρωτήθηκε και για τη φάση του δεύτερου γκολ όπου κάποιοι από τη Bologna (όχι εκείνη την ώρα) υποστηρίζουν ότι βοηθήθηκε με το χέρι στο κοντρόλ: "δεν νομίζω, δεν έχω αυτή την αίσθηση, ας δούμε το βράδυ στις τηλεοράσεις", είπε.

Buffon: η ομάδα είναι ζωντανή,
το πιστεύει και κερδίζει. Να συνεχίσουμε έτσι

Έναν έπαινο στους αμυντικούς του, από τον Buffon: "όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι τα επεισόδια. Εναντίον της Inter, εξαιτίας μιας αλλαγής πορείας από το τείχος αποκλεισθήακμε από το Κύπελλο. Αντίθετα σήμερα βοηθήθηκα στο φάουλ του Adailton. Στην ενέργεια του Gimenez, λίγοι περίμεναν ότι θα έκανε λάθος αλλά αν εγώ και ο Grygera δεν το πιστεύαμε ίσως το γκολ να το είχαμε δεχθεί έτσι κι αλλιώς. Σήμερα ίσως να υποφέραμε περισσότερο απ' ότι συνήθως αλλά αλλά αν κερδίσαμε αυτό οφείλεται και στους αμυντικούς μου. Τώρα η ομάδα είναι ζωντανή, το πιστεύει και κερδίζει. Δεν είμαστε πια συνηθισμένοι σε τρεις νίκες σε μια βδομάδα, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να μην νιώθουμε πια έκπληξη γι΄αυτά τα αποτελέσματα".

Marchisio: ξαναβρίσκουμε τη συνέχεια

Τη λύπη του που θα χάσει το ματς με την Palermo την άλλη Κυριακή λόγω της κίτρινης κάρτας που είδε σήμερα, εκδήλωσε ο Marchisio: "λυπάμαι, εκνευρίστηκα με τον διαιτητή γιατί δυο φάουλ πιο σκληρά σε βάρος του De Ceglie και του Del Piero δεν τιμωρήθηκαν ανάλογα. Με αυτά τα αποτελέσματα ξαναβρίσκουεμ τη συνέχεια αν και ξέρουμε ότι ακόμα δεν κάναμε τίποτα και γι' αυτό πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Πώς είμαι; Απ' όταν επέστρεψα έχω πάντα κάποιο προβληματάκι και φρενάρω σε ορισμένα αλλά δουλεύω με τους γυμναστές για να αποθεραπευθώ πλήρως".

Legrottaglie: και τώρα
μια νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ


Ο Legrottaglie σημείωσε ότι απέναντι τους σήμερα είχαν σπουδαίους επιθετικούς, "κυρίως τον Zalayeta που όλοι γνωρίζουμε και εγώ θεωρώ έναν από τους καλύτερους. Με κόπο επιστρέφουμε στα επίπεδά μας και τα τελευταία παιχνίδια δείχνουν ότι παρά τις δύσκολες στιγμές, τα καταφέρνουμε. Τώρα όλα αρχίζουν να γυρνάνε σωστά και όλοι έχουν μερίδιο σε αυτό, ο mister μας έδωσε μια μεγάλη ώθηση και τη σωστή πεποίθση που είχαμε χάσει", είπε για να καταλήξει τονίζοντας ότι το μόνο κακό είναι ότι "εξακολουθούμε να δεχόμαστε γκολ, αλλά νωρίτερα ή αργότερα θα το κόψουμε".

O F.Melo αφιερώνει τη νίκη στον Ferrara

(Update) Ικανοποιημένος για τη νικη, ο F.Melo την αφιέρωσε στον "Ciro Ferrara γιατί είπαν και έγραψαν ότι εγώ και εκείνος είχαμε προβλήματα αλλά τίποτα δεν είναι αληθινό" είπε για να σημειώσει: "κάποιες φορές, στο παρελθόν, παίζαμε καλύτερα απ' ότι σήμερα και χάναμε. Αυτή είναι μια βασική διαφορά". Έχοντας κάνει ένα καλό παιχνίδι, ο F.Melo μίλησε και για τις αποδοκιμασίες: "αν είμαι στενοχωρημένος αν με αποδοκιμάζουν. Εκείνοι που σφυρίζουν εμένα, τον Grosso, τον Cannavaro δεν υποστηρίζουν τη Juve, είναι tifosi της Torino". Τέλος, αναφερόμενςο σε όσους αμφέβαλαν για το μέλλον του στο Τορίνο, απάντησε: "κατά την άποψή σας; Έχω 5ετές συμβόλαιο, με πλήρωσαν 25 εκ. Θέλω να μείνω και να κερδίσω ότιδήποτε με αυτή τη φανέλα".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Legrottaglie: και τώρα
μια νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ!!!
auto perimenoume!!!!
bravo gia shmera elpizo kai se nikes me akoma kaluterh apodosi!!!
kathariste san augo to palermo

dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Amen!

Παναγιώτης είπε...

«Legrottaglie: και τώρα
μια νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ!». Αγαπητέ μου Nicola αυτό το πράγμα πρέπει να το πεις στον εαυτό σου πρώτα από όλα γιατί τις τελευταίες αγωνιστικές είσαι ασταθέστατος. Τέλος πάντων... ας αφήσουμε τα παράπονα και να πούμε ότι συνεχίσζουμε με αυτούς τους ρυθμούς. Το Palermo πρέπει να μην έχει καμία τύχη στο Τορίνο, ειδικά μετά από τον πρώτο ντροπιαστικό αγώνα στην Σικελία. Αυτά τα ολίγα.

Fino alla fine, Forza JUVE!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Έχεις δίκαιο: κάθε τι ο καθένας τους πρέπει να το λέει κυρίως στον εαυτό του. Προσωπικά, πάντως, τον Legrottaglie τον είδα πιο σταθερό από τον Chiellini που εκεί που έκανε τα γνωστά του κοψίματα, εκεί έκανε και το απίστευτο λάθος.

Ας περάσουμε πρώτα τον Ajax και μετά, δυνατά με την Palermo να αρχίσουμε να πλησιάζουμε την 3η θέση.

Ανώνυμος είπε...

Katarxhn oi anohtoi ths kerkidas ths italias xalaroste ligo me to melo!!!einai apo toys ligous pou exei sto panteloni tou mesa "karudia"!zannetti kai paro tous aksizei tous ampalous!
oso gia to legrottaglie exo ksanapei oti mazi me arketous allous prepei to kalokairi na ton euxaristhsoume kai na paei sthn euxh tou theou!
h juve prepei na khnughsei os to telos thn trith thesh kai fusika to europa league!einai h ora gia megalo ntemaraz!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν θα διαφωνήσω για το καλοκαίρι αλλά τώρα είναι Φεβρουάριος και παίζουμε με αυτούς και μερικές φορές τα πάνε και καλά. Αυτό είναι όλο.