Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Del Piero: πετραδάκι πετραδάκι και προσοχή μην ξαναρχίσουμε από την αρχή...

Την προσοχή όλων στα επόμενα βήματα εφιστά με το αποψινό του μήνυμα από το site του ο capitano: "η σημαντικότερη παράμετρος της στιγμής που περνάμε δεν εκπροσωπείται τόσο από τις τρεις συνεχόμενες νίκες, σημαντικές βέβαια γιατί δεν έρχονταν εδώ και κaιρό, αλλά από τη συνειδητοποίηση ότι ξαναρχίσαμε να κατακτούμε κάτι. Βήμα βήμα, ή μάλλον, τούβλο τούβλο (πέτρα πέτρα), συνεισφέρουμε (όλοι, κανείς δεν εξαιρείται) στην ανόρθωση του χτίσματος. Αλλά ακριβώς γι΄αυτό πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι αρκεί ένα τούβλο να μπει άσχημα και θα βρεθούμε ξανά υποχρεωμένοι να ξεκινάμε από την αρχή", λέει.
Και αναφερόμενος στο τελευταίο παιχνίδι: "εναντίον μιας εξαιρετικής Bologna είμαστε καλοί και λίγο τυχεροί. Είμαι ευτυχής για την άσιστ μου και για τη "βάφτιση" ενός συμπαίκτη μου, του Antonio Candreva, στο πρώτο του γκολ στη Serie A. Τώρα, ας πάμε μπροστά. Αν και μοιάζει μπανάλ και επαναληπτικό να το λες, για μας δεν είναι καθόλου: δεν πρέπει αν τα παρατήσουμε ούτε λεπτό. Είναι προφανές ότι βελτιωνόμαστε, ο αέρας αλλάζει αλλά δεν αρκεί. Τώρα ας σκεφτούμε στον Ajax που θα έρθει στο Τορίνο για να κάνει το παιχνίδι του χωρίς να έχει τίποτα να χάσει. Και μετά θα σκεφτούμε την Palermo, απευθείας αναμέτρηση για τη ζώνη Champions. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να ξεχαστούμε", επισημαίνει ο Alessandro ως πραγματικός capitano που, όπως είπε και ο Zaccheroni, παίρνει την ομάδα από το χέρι.

Chiellini: θεραπευτήκαμε; Όχι, βελτιωθήκαμε

Από την τελευταία παρατήρηση του capitano ξεκίνησε την αναφορά του στη στιγμή που περνά η ομάδα ο Giorgio Chiellini μιλώντας στο "Juventus Channel": "είναι κάπως νωρίς για να πούμε ότι θεραπευτήκαμε. Ήταν σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες και να είμαστε ξανά τέταρτοι. Τώρα μας περιμένει ένα πραγματικό tour de force: τα επόμενα παιχνίδια είναι σημαντικά, θα πρέπει να στεριώσουμε την τέταρτη θέση και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε την τρίτη, αν Roma και Milan επιβραδύνουν. Μας περιμένουν τέσσερις απευθείας αναμετρήσεις στα επόμενα πέντε παιχνίδια (εναντίον Palermo, Fiorentina, Sampdoria και Napoli) και υπάρχει και το Europa League, όπου θέλουμε να προχωρήσουμε και να πάμε καλά... Είναι νωρίς να πούμε ότι θεραπευτήκαμε αλλά βελτιωνόμαστε", τόνισε ο Chiello που αναγνώρισε ότι η ομάδα ήταν "λίγο πιο τυχερή σε σχέση με τον Ιανουάριο"...
Τέλος, αναφερόμενος στο Μουντιάλ, ξεκαθάρισε ότι "από πλευράς μας δεν χρειάζεται να σκεφτούμε το Μουντιάλ για να δώσουμε κάτι παραπάνω, οι στόχοι που έχουμε φτάνουν και περισσεύουν. Στο τέλος θα είναι ο Lippi που θα δει ποιος είναι πιο φορμαρισμένος και θα αποφασίσει ποιον θα καλέσει και είναι λογικό να είναι έτσι: τα προκριματικά διαρκούν δυο χρόνια αλλά εκείνο που μετράει για να πας είναι οι τελευταιοι μήνες".
Με την ευκαιρία: την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, από τις 19:00 ως τις 20:00 (ώρα Ιταλίας) ο Chiello θα κάνει chat στο Twitter. Για λεπτομέρειες: www.giorgiochiellini.com
Πηγές: alessandrodelpiero.com, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: