Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Zaccheroni: αυτή η ομάδα μπορεί να αγωνιστεί με τρία διαφορετικά συστήματα

"Τρία ρούχα κατάλληλα γι' αυτή την ομάδα", που να μπορούν να εναλλάσσονται και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παρουσίασε ο Zaccheroni στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με τη Livorno του Cosmi του οποίου έπλεξε το εγκώμιο προσθέτοντας ότι περιμένει ένα γερό παιχνίδι σαν αυτά που βρίσκει κανείς στην παράδοση της Juventus...

Οι χρόνοι βελτίωσης της ομάδας είναι συνάρτηση του χαρακτήρα της ομάδας.

Το σύστημα με το οποίο ξεκίνησε η Juventus
δεν ήταν λάθος, έχει τους παίχτες να το παίξουν

Τονίζοντας ότι ο ίδιος προτιμά να μιλά για μεσαία γραμμή (και όχι για άμυνα) με τρεις ή με τέσσερις, ο Zaccheroni επισήμανε πως δεν είναι τα συστήματα που φέρνουν τη νίκη αλλά ο τρόπος ερμηνείας των παιχτών και η προσέγγιση του παιχνιδιού. "Γι' αυτό, είπε, προσπαθούμε να δώσουμε σαφείς οδηγίες. Το 4-3-1-2 το γνωρίζουν, το 3-4-1-2 το γνωρίζουν λιγότερο (όχι πως δεν το ξέρουν, το ξέρουν λιγότερο). Και επομένως τους δίνουμε πληροφορίες ενόψει του αυριανού παιχνιδιού και των παιχνιδιών που θα έρθουν", πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι η ομάδα πρέπει να αποχτήσει συνέχεια στο παιχνίδι της και στο δρόμο που θα πάρει. Όσον αφορά το τρίτο σύστημα παιχνιδιού που θεωρεί ότι η ομάδα είναι σε θέση να παίξει, ο Zaccheroni κράτησε κλειστά τα χαρτιά του: "θα το δείτε αργότερα" είπε χαμογελώντας. "Δεν θα είναι πολύ διαφορετικό", πρόσθεσε με το ίδιο αινιγματικό χαμόγελο...
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Zaccheroni επανέλαβε ότι πιστεύει πως η αρχική ιδέα με την οποία εμφανίστηκε φέτις η ομάδα "δεν ήταν λάθος. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν οι παίχτες για να παίξουν το 4-3-1-2. Από εκεί και πέρα, μια ςκαι υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρημένοι ή δαπό το ότι δεν υπάρχουν δυο ίδιοι παίχτες, ανάλογα τη στιγμή και τους παίχτες που έχεις στην διάθεσή σου, και τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων, κάνουμε το λογαριασμό μας". "Η έλελιψη τόσων μέσων λόγω τραυματισμών, πόσο θα καθυστερήσει την ανάπτυξη της ομάδας σε αυτή την κατεύθυνση;", ρωτήθηκε ο mister που, επισημαίνοντας ότι την Κυριακή ο De Ceglie κινήθηκε στη μεσαία γραμμή, είπε: "ας πούμε ότι δεν έχουν τόσους (μέσους) υιοθετώντας ένα σύστημα, δεν έχω τόσους υιοθετώντας ένα άλλο σύστημα αφού οι τραυματισμοί χτύπησαν περισσότερο απ' όλα τη μεσαία γραμμή".
Στην διάθεση της ομάδας και ο F.Melo

Καθώς, εκτός από τους τιμωρημένους Grygera και Sissoko εξακολουθούν να λείπουν οι τραυματίες Salihamidzic, Marchisio, Trezeguet, Camoranesi, Iaquinta και Poulsen, στην ομάδα έχουν συμπεριληφθεί και δυο παιδιά από την Primavera: Marrone και Giandonato. Η αποστολή, στην οποία περιλαμβάνεται και ο F.Melo που είχε νιώσει ενοχλήσεις στο παιχνίδι με τη Lazio, αποτελείται από: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 10 Del Piero, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 20 Giovinco, 26 Candreva, 27 Paolucci, 28 Diego, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 36 Giandonato, 39 Marrone.
Καλά λόγια για τον Diego αλλά και τον Amauri
Οι παίχτες μου έδωσαν πλήρη διαθεσιμότητα,
τώρα πρέπει να είμαι εγώ καλός να τη διαχειριστώ

Ο mister ρωτήθηκε πόσο θα σφραγίσει αυτή την ομάδα ο Diego... Χαμογέλασε: "ελπίζω πολύ, ελπίζω πολύ, διαφορετικά ο υποφαινόμενος θα έχει λειτουργήσει άσχημα. Δουλειά του προπονητή δεν είναι να μάθει στον Diego να παίζει ποδόσφαιρο, δουλειά του προπονητή είναι να ενδιαφερθεί για την ομάδα, να τους φέρει όλους σε θέση τέτοια που να εκφραστούν κατά τον καλύτερο τρόπο. Τελεία και παύλα", είπε για να σημειώσει ότι από όλους περιμένει να κάνουν ένα βήμα μπροστά ακόμα.
Καλά λόγια αφιέρωσε και στον Amauri, τον οποίο χαρακτήρισε "γενναιόδωρο" λέγοντας ότι θα του ζητήσει "λιγότερη ποσότητα, περισσότερη ποιότητα. Ο Diego; Πρέπει να παίζει έτσι, έτσι όπως έπαιξε".
Ταυτόχρονα, ο Zaccheroni τόνισε ότι πήρε πλήρη διαθεσιμότητα από την ομάδα, "τώρα πρέπει να είμαι καλός εγώ να τη διαχειριστώ" και επανέλαβε ότι αυτή η ομάδα απέδειξε ότι κάποια, πολύ καλά, πράγματα μπορέι να τα κάνει επομένως πρέπει να τα ξανακάνει. "Η Juventus πρέπει να ξαναγίνει συμπαγής, όπως στην αρχή της σεζόν", τόνισε επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία για τις τεχνικές ικανότητες της ομάδας και ότι το ζήτημα αφορά τη προσέγγιση του παιχνιδιού.

Έμαθα τα πάντα για τους τραυματίες...

Ο Zaccheroni σημείωσε ότι οι χρόνοι βελτίωσης εξαρτώνται από το χαρακτήρα της ομάδας και επισήμανε ότι προσπαθεί ακόμα να αλλάξει το λιγότερο δυνατό εκμεταλλευόμενος όσους είναι σε καλύτερη φόρμα. Επανέλαβε μάλιστα ότι του άρεσε η Juventus στην αρχή της σεζόν, όταν είχε σωστή προσέγγιση και δική του δουλειά είναι να βγάλει έξω και πάλι αυτά τα χαρακτηριστικά του dna juventino. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Zaccheroni απάντησε ότι βρήκε σε καλή κατάσταση την ομάδα από πλευράς φυσικής κατάστασης.
Όταν ρωτήθηκε τι εγγυήσεις πήρε για την ανάκτηση των τραυματιών, προτίμησε να μιλήσει γενικά θυμίζοντας ότι "έχει μάθει να αναλαμβάνει ομάδες στο μέσον της σεζόν και να πετυχαίνει το στόχο την τελευταία αγωνιστική". Και όταν ξαναρωτήθηκε, τόνισε ότι συσκέφθηκε για πολλές ώρες με τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους γυμναστές, έμαθε πότε υπολογίζεται να επανέλθει κάθε παίχτης αλλά δεν το είπε επισημαίνοντας ότι τώρα αυτό που μετράει είναι να πέσουν οι βάσεις για τη βελτίωση της ομάδας και μετά θα κάνει δηλώσεις... Φυσικά ρωτήθηκε, και βάσει της εμπειρίας του σε τόσα αθλητικά κέντρα, αν θεωρεί ότι η υγρασία του Vinovo μπορεί να έχει παίξει ρόλο στους τόσους τραυματισμούς: "μόλις έφτασα, είμαι εδώ εδώ και μαι βδομάδα, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν προβλήματα στις εγκαταστάσεις. Αυτές οι εγκαταστάσεις μου φαίνονται πολυτελείας", είπε για να καταλήξει λέγοντας ότι δεν θέλει να δημιουργούνται άλλοθι και δεν θεωρεί ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. "Εδώ είμαστε στο τοπ, όπως στο Milanello"

Blanc: περιμένω να ταρακουνηθεί αύριο η ομάδα

(Update 6/2) O Blanc καλεί τους παίχτες να αφοσιωθούν στα παιχνίδια και στο στόχο της εξόδου στο Champions League: "για μεταγραφές είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε, τον Ιούνιο"

"Ελπίζω το ταρακούνημα να έρθει αύριο βράδυ" είπε ο Blanc βγαίνοντας από τη συνέλευση της Lega. "Αυτές τις μέρες είδα έντονη δουλειά, με ηρεμία και πολύ προσοχή. Προφανώς θα κρίνουμε τη συμπεριφορά όλων στο γήπεδο", πρόσθεσε ο πρόεδρος που, θεωρώντας λογικό να υπάρχει απογοήτευση στην ομάδα, σημείωσε ότι ο Zaccheroni δουλεύει και στο ψυχολογικό επίπεδο. "Ελπίζω τα αποτελέσματα να φανούν σύντομα, ήδη από αύριο βράδυ".

Πηγή: Juventus.com, juventusfcnews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Zacceroni frontise esu kai oi uperpaiktes pou sernontai na kanoun sefte aurio giati an tuxon den pame champions league mauro fidi pou sas efage olous ekei!
dimitris thess