Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ferrara: εξαιρετικές μεταγραφές, η διοίκηση έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα πρέπει να νικήσουμε!

Σε μια βδομάδα, αφού παιχτούν και τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο Ferrara θα μπορέσει να προπονήσει πλήρη την ομάδα και με το Fabio Grosso στη σύνθεσή της. "Ήταν μια εξαιρετική μεταγραφική περίοδος. Όλοι όσοι είχαμε συνεννοηθεί με τη διοίκηση ήρθαν και βρέθηκα να έχω στα χέρια μου μια ομάδα εξαιρετικά ανταγωνιστική", σχολίασε ικανοποιημένος ο Ciro Ferrara για να τονίσει: "ομολογώ ότι είμαι περήφανος, πέραν του ικανοποιημένος γιατί δεν είναι σύνηθες ένα προπονητής στο ξεκίνημά του όπως εγώ να έχει στην διάθεσή του μια τέτοια ομάδα. Φυσικά, ξέρω τι σημαίνει αυτό, με την έννοια ότι γνωρίζω καλά τις ευθύνες μου και ποιοί είναι οι στόχοι αυτής της ομάδας. Πρέπει να νικήσουμε"! Ο Ferrara τόνισε ότι σε όλη τη μεταγραφική περίοδο ακολουθήθηκε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και αυτό είναι που ολοκληρώθηκε με απόλυτη ακρίβεια.
"Del Piero; Δεν μπορώ να εγγυηθώ τη θέση σε κανέναν"

(Update) Μιλώντας στο "Radio Goal" ο Ciro Ferrara απάντησε ότι το γήπεδο θα δείξει αν η Juventus είναι στο ίδιο επίπεδο με την Inter. "Θα προσπαθήσουμε να καλυτερέψουμε ό,τι κάναμε πέρυσι αλλά ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δυσκολο. Κερδίσαμε δυο παιχνίδια, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι αλλά πρέπει να προχωρήσουμε", είπε ο τεχνικός της ομάδας που ρωτήθηκε και για τη χρησιμοποίηση των επιθετικών του και ειδικά του Del Piero ο οποίος ευχήθηκε δημοσίως να αγωνιστεί κατά της Lazio: "δεν έγιναν συμφωνίες, μόνο τέθηκαν κοινοί στόχοι: αυτοί μιας ανταγωνιστικής Juventus σε όλα τα επίπεδα. Ο Alessandro είναι ο capitano, ο πιο αντιπροσωπευτικός παίχτης και είναι σαφές ότι δεν θα είναι ευχαριστημένος από την τεχνική επιλογή μου αλλά έχω τέσσερις επιθετικούς υψηλότατου επιπέδου και προφανώς δεν μπορώ να εγγυηθώ τη θέση σε κανέναν"...
Moratti: αντίπαλός της Inter η Juventus
Lippi: θετικό και για την Εθνική το ξεκίνημα της Juve

Την ισχύ της Juventus έχει ήδη αναγνωρίσει και ο Massimo Moratti, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Inter σημειώνοντας ότι η ομάδα του φέτος θα ανταγωνιστεί με τη Juve. "Scudetto στη Juventus, Champions στην Inter; Δεν μου αρέσει να κάνω τέτοια προγνωστικά", απάντησε από πλευράς του ο Marco Tronchetti Provera, αντιπρόεδρος της Inter: "θα είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα και θα συναγωνιστούμε για την κατάκτηση του ως το τέλος με τη Juve που ενισχύθηκε", συμπλήρωσε.
Αλλά και ο Lippi, που όταν πρόβλεψε "scudetto στη Juventus" είχε δεχθεί την επίθεση του Mourinho (ο οποίος ξέχασε ότι πέρυσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε προβλέψει ότι το πρωτάθλημα θα κέρδιζε η Inter) επανέλαβε ότι κοιτάζει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της Juventus γιατί αποφάσισε να επενδύσει στους Ιταλούς και έχει 8 παίχτες στην Εθνική. "Το θετικό ξεκίνημα της Juventus με κάνει να ελπίζω γι' αυτά τα δυο ματς και για τη συνέχεια της Εθνικής", είπε ο Lippi που έθεσε ως στόχο τη νίκη στα ματς με Γεωργία και Βουλγαρία και διακήρυξε ότι θέλει να ξανακατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: Tuttosport, Juventus.com, Figc.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: