Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Cobolli Gigli και Platini εύχονται στη Juve ό,τι και όλοι εμείς: scudetto και Champions League για να ξαναγίνουμε Μεγάλοι!

Δυο όνειρα-ευχές για το 2009 έκαναν ο πρόεδρος της Juventus Cobolli Gigli και ο πρόεδρος της Uefa Michel Platini: scudetto και Champions League!

Cobolli Gigli: με εντυπωσίασε ο Del Piero και οι νέοι

"Θετική χρονιά" χαρακτήρισε το 2008 ο πρόεδρος της Juventus: "ό,τι κέρδισαν οι παίχτες δεν χαρίστηκε, το πήραν με την αξία τους στο γήπεδο", είπε ο Cobolli Gigli στο "Sky Sport 24" όπου άφησε μια αιχμή σε όσους επέκριναν δριμύτατα την ομάδα και έπλεξε το εγκώμιο του capitano, των κεντρικών αμυντικών και των νέων (και του Ranieri που τους αξιοποίησε): "αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η συνέχεια, αθλητική και φυσικής κατάστασης, του Alessandro Del Piero. Κανένας δεν αμφέβαλε ότι είναι πρωταθλητής αλλά φέτος απέδειξε ότι είναι σε τέτοια φόρμα που του επέτρεψε να είναι θεμελιακός. Το 2008, ως Juventus αγωνιστήκαμε 4320 λεπτά. Ο Del Piero βρέθηκε στο γήπεδο συνολικά για 3531 λεπτά, επομένως η φυσική του παρουσία ήταν σημαντικότατη και αξιοσημείωτη. Ο Nicola Legrottaglie έγινε μια λαμπρή πραγματικότητα της άμυνας μας, ενώ ο Giorgio Chiellini σκέφτομαι ότι θα γίνει ο μελλοντικός μας capitano. Και έπειτα, είναι οι νέοι: γίνεται λόγος για τον De Ceglie, τον Marchisio, τον Giovinco, αλλά υπάρχουν και τόσοι άλλοι που έρχονται από τις ακαδημίες που δεν τις φτιάξαμε εμείς (σ.σ. εμμέσως αναγνωρίζει τη δουλειά της προηγούμενης διοίκησης στο συγκεκριμένο τομέα) αλλά στις οποίες πιστέψαμε και θελήσαμε να επενδύσουμε. Ο προπονητής μας εμπιστεύτηκε τους νέους και σήμερα μπορούμε να παίζουμε και με τα 6,7/11 να είναι Ιταλοί. Απ' αυτούς πολλοί είναι νέοι, όπως ο Molinaro".

Πρώτο όνειρο για το 2009; Το scudetto, στα μάτια
των άσων μας, όμως, βλέπω το Champions League.
Το 2009 μπορούμε να ξαναγίνουμε μεγάλοι με κεφαλαίο Μ


"Ποιο όνειρο θα έβαζε στην πρώτη θέση για το 2009; Ο Amauri Ιταλός, ο Del Piero στην Εθνική ή το scudetto στη Juventus;", ρωτήθηκε ο Cobolli Gigli. "Το 2009, διαλέγοντας; ανάμεσα στα τρία, θα έβαζα πρώτο αυτό με τη Juve να κερδίζει το scudetto. Μετά, τον Del Piero στην Εθνική και τον Amauri Ιταλό. Αυτή η τελευταία επιθυμία, ειδικά, θα επέτρεπε στον απίχτη να βοηθήσει τους azzurri, και σε μας να τον κρατήσουμε σε ευρωπαϊκό περιβάλλον και να μην τον βλέπουμε να φεύγει για αυτά τα μακρινά και κουραστικά ταξίδια στη Βραζιλία". "Και αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα σε scudetto και Champions League;", τον ρωτήσανε. "Είμαι πεπεισμένος ότι η Juve τον Ιανουάριο του 2009 θα συμπεριφερθεί πολύ καλύτερα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2008 [1]. Έχουμε μπροστά μας μια στιβαρή Inter αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε για το scudetto. Βέβαια, κάποιο στραβοπάτημα θα πρέπει να γίνει ακριβώς από την Inter, μιας και βρίσκεται μπροστά μας στη βαθμολογία. Οι παίχτες μας έχουν κίνητρα σε όλα τα μέτωπα αλλά αν έψαχνα στο βλέμμα των μεγάλων άσων, πιστεύω ότι θα έβρισκα το Champions League. Γι' αυτούς παραμένει ο πρώτος στόχος", τόνισε υπογραμμίζοντας πως στη διοίκηση, τους παίχτες και τους φιλάθλους λέει ένα πράγμα για το νέο έτος: "ότι αυτό το 2009 μπορεί να μας χαρίσει τόσα. Μπορεί να είναι η χρονιά κατά την οποία θα ξαναγίνουμε μεγάλου με το Μ κεφαλαίο".

Platini: ναι, επιθυμώ να απονείμω στη Juve το Champion League!

Αν οι δηλώσεις του Cobolli Gigli ήταν αναμενόμενες -πρόεδρος της ομάδας είναι!- οι αντίστοιχες δηλώσεις του Michel Platini ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αφού, παρά την εγνωσμένη juventinita' του δεν παύει να είναι πρόεδρος της Uefa...
Και όμως, ο "Roi" Michel δεν κρύφτηκε και όταν ο Roberto Beccantini τον ρώτησε (στη "Stampa") αν παραμένει η επιθυμία του να απονείμει το Champions League στη Juventus απάντησε ευθαρσώς: "πώς όχι! Το Champions στη Juve και το Uefa στη Saint-Etienne. Στις ομάδες μου. Λείπει η Nancy, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα", συμπλήρωσε "ισορροπώντας" τις δηλώσεις του...
Στην ίδια συνέντευξη ο Platini χαρακτηρίζει ως ομορφότερο γκολ του 2008 αυτό του Del Piero στον Casillas ("σηκώθηκα όρθιος και όχι μόνον εξαιτίας της juventinità μου"), βρίσκει ισορροπημένη την αναμέτρηση Juventus-Chelsea και διατυπωνει ενδιαφέρουσες θέσεις για μια σειρά ζητήματα: τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης μετακίνησης νέων κάτω από τα 18 από χώρα σε χώρα επικρίνοντας την "Ευρωπαϊκή Ένωση (που) δεν ακούει απ' αυτό το αυτί, χειρότερα γι' αυτήν. Επιμένοντας να κοιτάμε μόνο τη βιτρίνα χάνουμε απ' τα μάτια μας το εμπόριο που οργιάζει από πίσω. Φτάσαμε σε ένα πραγματικό είδος διηπειρωτικής δουλείας με αντικείμενο παιδάκια 9 ως 12-13 ετών. Ένα αίσχος". Επίσης επανέρχεται στο θέμα των πλασματικών προϋπολογισμών των ομάδων (σ.σ. δες Inter) και τονίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

[1] Τον Ιανουάριο 2008 η Juventus ξεκίνησε τη χρονιά στις 12/1 ισοφαρίζοντας, εντός έδρας, στο 91' την Catania 1-1... Τρεις μέρες, στις 15/1, μετά κέρδιζε για το Κύπελλο (και προκρινόταν) την Empoli με 5-3: αφού ισοφαρίστηκε 2-2 στο ημίχρονο παρ' ότι είχε προηγηθεί 2-0 στο 10' και ξαναϊσοφαρίστηκε 3-3 στο 52', δυο λεπτά μετά το 3-2, τελικά κέρδισε άνετα αφού στο 72' η Empoli έμεινε με 10 παίχτες λόγω τραυματισμού και ολοκλήρωσης των αλλαγών της... Πέντε μέρες αργότερα, στις 20/1, η Juventus έμενε στο 0-0, εντός έδρας πάντα, με τη Sampdoria. Τρεις μέρες αργότερα, στις 23/1, πήγαινε στο Μιλάνο και έφερνε 2-2, για το Κύπελλο, με την Inter από την οποία βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 74' παρ' ότι οι nerazzurri έπαιζαν με 10 (λόγω αποβολής) από το 8'... Τελικά ισοφάρισε με τον Del Piero (79') και τον Boumsong (85') στην τελευταία του εμφάνιση in bianconero... Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 27/1, η Juventus πετύχαινε την πρώτη της νίκη, με 3-1, μέσα στο Livorno. Και ο πρώτος μήνας του 2008 θα έκλεινε, στις 30/1, με την εντός έδρας ήττα-αποκλεισμό από την Inter με 3-2... Και ο Φεβρουάριος δεν πήγε πολύ καλά: 1-1 με την Cagliari εντός, 2-1 επί της Udinese εκτός, 1-0 τη Roma εντός και μετά 1-2 στη Reggina (ελέω σκανδαλώδους διαιτησίας) και 0-0 με την Torino.

Πηγές: Juventus.com, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: