Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Μήνυμα Blanc σε όσους αμφισβήτησαν τη διοίκηση και την ενότητα της Juventus

Με μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Jean Claude Blanc, με την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus προχωρά σε έναν απολογισμό του 2008 δείχνοντας και τις προοπτικές που ανοίγονται και απαντώντας στις αμφισβητήσεις της διοίκησης και της ενότητας της Juventus, θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες το "Hurra' Juventus" του Ιανουαρίου.

Η Juventus δουλεύει συλλογικά,
δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εταιρία-ομάδα


Ο Blanc, σύμφωνα με την προδημοσίευση αποσπασμάτων από το επίσημο site της Juventus, στέκεται κατ' αρχήν στα καλά αποτελέσματα της ομάδας απαντώντας στις αμφισβητήσεις προς τη διοίκηση και την ιδιοκτησία: "ήδη, τον Οκτώβριο έγινε πολύ φασαρία. Στην πραγματικότητα, είχαμε χάσει δυο ματς. Είναι αλήθεια ότι περάσαμε μια δύσκολη στιγμή και δεν το κρύψαμε ποτέ αλλά αν ξεπεράσαμε τις δυσκολίες είναι χάρη στη λειτουργία της οργάνωσής μας -που και αυτή αμφισβητήθηκε από μερικούς αρθρογράφους εκείνες τις μέρες- γιατί δεν υπάρχουν "η εταιρία" και "η ομάδα": η Juventus είναι ένα γκρουπ όπου δουλεύουμε συλλογικά. Οι δυσκολίες που ζήσαμε τον Οκτώβριο μας έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων με μια προσέγγιση μανατζίριαλ έχει νόημα και στο ποδόσφαιρο", δηλώνει απαντώντας ευθέως στους διευθύνοντες την "Tuttosport", αυτοί είναι οι αρθρογράφοι που λέει, και στον Andrea Agnelli που αμφισβητούν τη διαχείριση της Οικογένειας Agnelli... (σχετικά εδώ, εδώ και εδώ και πιο πρόσφατα εδώ).

Ο Ranieri άξιος εκφραστής της στρατηγικής μας για τους νέους

Στην ίδια γραμμή, ο Blanc εγκωμιάζει το Ranieri και την υλοποίηση της πολιτικής του συλλόγου για την προώθηση των νέων: "ο Claudio συμβαδίζει με την αθλητική γραμμή στην οποία καταλήξαμε προ διετίας και επιβεβαιώνει όλες τις αξίες εξ' αιτίας των οποίων τον σκεφτήκαμε. Το στοίχημά του είναι να δημιουργήσει ένα μίγμα μεγάλων παιχτών και άξιων νέων. Από τον Ranieri, ειδικότερα, εκτιμώ την ικανότητα να δίνει ευελιξία σε μια ομάδα που φέτος έκανε, από πλευράς ποιότητας παιχνιδιού, και άλλα βήματα μπροστά. Μ' αρέσει να δουλεύω μαζί του γιατί μοιραζόμαστε ένα όραμα: και για τον Claudio δεν υπάρχει η ομάδα από τη μια και ο σύλλογος από την άλλη, όπως κάθε τόσο διαβάζουμε αλλά είναι ένας άνθρωπος που αξιοποιεί ένα τιμ πρώτης γραμμής. Υπάρχει η Juventus, που είναι μια και μόνη ομάδα, και ο Ranieri ερμηνεύει πολύ καλά τον τρόπο μας να κατανοούμε τις σχέσεις στο εσωτερικό ενός ποδοσφαιρικού club. Μ' αρέσει πολύ που "παντρεύτηκε" τη νέα γραμμή του συλλόγου, να δοθεί χώρος στους νέους και το ότι βάζει το πρόσωπό του μπροστά για να προωθήσει τη στρατηγική μας της "linea verde" (προώθηση νέων)".

Καρδιά του σχεδίου το νέο γήπεδο

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Blanc στο σχέδιο για τη δημιουργία του νέου γηπέδου της Juventus (παρουσίαση και βίντεο εδώ) που βρίσκεται στην καρδιά του πρότζεκτ για την αναβάθμιση του συλλόγου: "δουλέψαμε πάνω από δυο χρόνια για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο. Μια δουλειά στη σκιά, που φαινόταν λίγο αλλά εξαιρετικά σύνθετη, που και σ' αυτή την περίπτωση έγινε με ένα ποιοτικό τιμ", δηλώνει ο Blanc επισημαίνοντας τη συμμετοχή σειράς επαγγελματιών αλλά και τη συμβολή του Δήμου και του δημάρχου Sergio Chiamparino. "Πιστεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τους συνομιλητές μας, αξιολογήθηκε θετικά. Τώρα είμαστε στα μισά του δρόμου: έχουμε λίγο παραπάνω από δυο χρόνια για να χτίσουμε το νέο σπίτι όλων των juventini. Η αναμέτρηση μόλις ξεκίνησε".

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: