Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Juventus-Roma 2-0. Με μαγεία του Del Piero και γκολ του Marchionni τιμήθηκαν τα 111 χρόνια

Με την τέταρτη νίκη στη σειρά τίμησε η Juve τα 111 γενέθλιά της: ένα καθαρό (έως φτωχό) 2-0 επί μιας ακίνδυνης Roma ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί και η παράδοση στην ιστορική αναμέτρηση των bianconeri με τους giallorossi (48η νίκη σε 75 ματς, μόλις 7 ήττες) και για να σημειωθεί η 13η νίκη στα 20 ματς που έχουν συμπέσει με την επέτειο ίδρυσης της cara Juve! Στους 18 βαθμούς η Juventus, 3 λιγότερους από την Inter που το απόγευμα κατάφερε να κερδίσει στη Reggina στο 91' με 3-2 και αφού είχε ισοφαριστεί ενώ κέρδιζε 2-0! Και τώρα, η Real την Τετάρτη στη Μαδρίτη!

(Update, 2/11, 1:50) Φάσεις, ευκαιρίες, η μαγεία του capitano, το ανάποδο ψαλίδι του Amauri (τι κρίμα που δεν μπήκε!) και το γκολ του Marchionni

Ένα διαμάντι του capitano στο 38' (άπιαστο φάουλ από τα 30 μέτρα) ξεμπλόκαρε το σκορ και έδωσε το προβάδισμα σε μια Juve που κυριάρχησε απόλυτα (11-6 τα κόρνερ), επέβαλε το ρυθμό της και ένιωσε την ύπαρξη της Roma μόλις για ένα δεκάλεπτο, μεταξύ 12' και 23' όταν οι giallorossi είχαν δυο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και ένα δοκάρι στο 23' όταν ο Legrottaglie έκοψε τη μπαλιά του Panucci προς τον Vucinic! Πριν και μετά, Nedved-Molinaro έσπρωχναν απ' τ' αριστερά, ο Grygera (που έσωσε στο 12' κόβοντας επικίνδυνη μπαλιά του Taddei) και ο Marchionni από δεξιά. Αποφασιστικός και ο Sissoko ενώ από όλη η Roma ήταν ο πανταχού παρών De Rossi: έκοβε (στο 24' πρόλαβε να κόψει τον Amauri ο οποίος, αφού πέρασε τον Mexes, έμπαινε μόνος στην περιοχή), προσπαθούσε να βγάλει επιθέσεις, έκανε ό,τι μπορούσε... Από την άλλη, στο 32' ο Juan πρόλαβε τον Del Piero και στο επόμενο λεπτό ο Doni έσωσε το σίγουρο γκολ αποκρούοντας την εξ' επαφής κεφαλιά του Chiellini από σέντρα του Del Piero με ακρίβεια χιλιοστού. Ευκαιρία στο 25' για τον Marchionni που χαράμισε την ωραία μπαλιά του Molinaro που μόλις είχε περάσει και ντριμπλάρει τον Panucci... Πάλι από το Molinaro ξεκίνησε στο 40' η φάση: σέντρα από τ' αριστερά, απευθείας σουτ του Del Piero και η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τη Juve στην επίθεση και τον Amauri να ζητά πέναλτυ για ένα κράτημα μες στην περιοχή (χμμμ)...
Με ένα ανάποδο ψαλίδι του Amauri (που έδωσε την ευκαιρία στο Doni για μια μεγάλη απόκρουση) και μια ευκαιρία του Del Piero ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Αμέσως μετά, στο 48', ο capitano έβγαλε υπέροχη μπαλιά στο Marchionni που μπήκε με τη μπάλα στην περιοχή και έκανε το 2-0 με το πρώτο του φετινό γκολ. Από εκεί και πέρα και για ένα 20λεπτο, κάθε επίθεση της Juve (κυρίως από τα αριστερά με το Molinaro) σκορπούσε τον πανικό στα καρέ της Roma. Αποκορύφωμα, στο 67' όταν ο Doni στέρησε το γκολ στον Amauri, μετά από συνδυασμό με τον Del Piero. Στη συνέχεια, μάχες στο κέντρο, ο ρυθμός έπεσε αλλά η εικόνα του ματς αποτυπωνόταν στην απογοήτευση που είχε ζωγραφιστεί στα πρόσωπα των παιχτών της Roma -6 ήττες σε 9 ματς, 7 βαθμοί!- και στην άμυνα που έβγαζε ο Nedved στο 73' επί του Cicinho (που είχε μπει αλλαγή) έξω από την περιοχή της Juventus... Τελευταία φάση στο 87', όταν ο Doni πρόλαβε τον Iaquinta.
Άξια νίκη επί μιας σβησμένης Roma -και όποιος πρόσεξε το παραιτημένο ύφος του Spalletti όταν έβγαινε, τελευταίος, από τη φυσούνα πριν την έναρξη του ματς, φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Καλή η διαιτησία του Rizzoli -επιτέλους, έσπασε η παράδοση των ισοπαλιών (5 στα 7 ματς)!...

JUVENTUS-ROMA 2-0
Τέρματα: 38' Del Piero, 48' Marchionni
Κάρτες: Pizarro, Panucci (R)
Διαιτητής: Nicola Rizzoli. Επόπτες: Romagnoli, Stefani. Τέταρτος διαιτητής: Damato.

JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera (76' 4 Mellberg), 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 32 Marchionni, 22 Sissoko, 30 Tiago, 11 Nedved (80' 29 De Ceglie), 10 Del Piero, 8 Amauri (73' 9 Iaquinta). Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 27 Ekdal, 16 Camoranesi, 20 Giovinco.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
ROMA: 32 Doni, 2 Panucci (57' 3 Cicinho), 5 Mexes, 4 Juan, 17 Riise, 16 De Rossi, 7 Pizarro (70' 89 Okaka), 11 Taddei (46' 24 Menez), 20 Perrotta, 19 Baptista, 9 Vucinic. Αναπληρωματικοί: 25 Gusmao, 15 Loria, 33 Brighi, 22 Tonetto.
Προπονητής: Luciano Spalletti.

Del Piero: ακόμα ένα βήμα...
Marchionni: ξημερώνει...


(Update) "Ευτυχισμένος" για το γκολ του "και ιδίως για τη νίκη που χρειαζόταν για να δώσει συνέχεια στα αποτελέσματά μας της τελευταία περίοδου" δήλωσε ο Del Piero. "Σήμερα κάναμε ακόμα ένα βήμα μπροστά αλλά ό,τι μας συνέβη πρόσφατα πρέπει να μας διδάξει ότι πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι", σχολίασε στο "Sky" o capitano που εκτίμησε ότι η Roma ήταν δυνατή. "Εμείς θέλουμε να έρθουμε πρώτοι και να παλεύουμε πάντα αλλά τώρα ας σκεφτούμε να έχουμε συνέχεια για να κλείσουμε καλά αυτό τον κύκλο των συνεχόμενων παιχνιδιών", πρόσθεσε και χαρακτήρισε "δύσκολο" το ματς με τη Real, "πρέπει να ανακτήσουμε δυνάμεις", συμπλήρωσε.
"Μετά το ματς με τη Bologna ο Ranieri είχε πει ότι περάσαμε τα μεσάνυχτα αλλά ακόμα δεν είχε ξημερώσει, ήταν κάπου γύρω στις 2. Τώρα;", ρωτήθηκε μετά το ματς από τη Rai ο Marchionni. "Ας πούμε, ότι είμαστε στις 4", απάντησε μετρημένα ο σκόρερ του δεύτερου γκολ στην ομάδα της πόλης του... "Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αυτό το γκολ το έψαξα πολλές φορές στα τελευταία παιχνίδια και τελικά το πέτυχα. Επιβραβεύει την καλή μου στιγμή. Τώρα πρέπει μόνο να συνεχίσω έτσι, κάνοντας πάντα το καλύτερο, να είμαι πάντα έτοιμος όποτε ο mister θα με έχει ανάγκη".

Ranieri: "φάνηκε η αυγή"...
...εύγε σε Molinaro, Marchionni, Tiago


Εμφανώς ικανοποιημένος και χαλαρός, ο Ranieri έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την ομαδικότητά της, και ειδικά στον Molinaro ("μερικές φορές κάνει λάθος τις μπαλιές αλλά στην Ευρώπη δεν βλέπω οπισθοφύλακες που να φτάνουν τόσο μπροστά σαν αυτόν"), στον Marchionni ("επιτέλους, μετά από τόσες ευκαιρίες, βρήκε το γκολ, είναι ένα χρυσό παιδί που δουλεύει με σοβαρότητα, η υπογραφή του στη σημερινή επιτυχία τον ξεπληρώνει για τόσες θυσίες") και στον Tiago ("μας έδωσε σωστούς χρόνους, αποδεικνύοντας ότι είναι παίχτης ποιότητας"). "Και τι να πεις για τον Del Piero; Όταν κλωτσάει τα φάουλ με εκείνο τον τρόπο είναι πραγματικά δύσκολο να τον κερδίσεις", επισήμανε. Όσον αφορά στο παιχνίδι, δήλωσε πως δεν ξέρει αν ήταν η καλύτερη φετινη Juventus αλλά παρατήρησε ότι η ομάδα ξαναβρήκε το ρυθμό της για να μπορεί να παίζει κάθε τρεις μέρες. "Από πλευράς φυσικής κατάστασης και ψυχολογικά, είμαστε καλά", είπε για να τονίσει ότι "ξαναβλέπει την αυγή"...
Συγχαρητήρια στην ομάδα και ειδικά στον Tiago έφτασαν και από τον πρόεδρο του συλλόγου, Giovanni Cobolli Gigli.

Tanti auguri, Juventus Channel!

Πριν από δυο χρόνια, τότε που η Juve ...έκανε (υποχρεωτική) τουρνέ στα μικρά γήπεδα όλης της Ιταλίας, στα 109α γενέθλια μας, ξεκίνησε να εκπέμπει η πρώτη τηλεόραση in bianco e nero (a colori), όπως ευφυώς έλεγε η διαφήμιση (η πρώτη έγχρωμη ασπόμαυρη τηλεόραση). Πρώτο ματς, το Juventus-Brescia 2-0 -πάλι με Del Piero!...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai bebea min ksexname to sxolio tou sxoliastei tou Nova...oti ayti ti stigmi o Alex einai o kaliteros ektelestis ston kosmo me basi tin diarkeia pou exei...;)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μπα! Είπαν καλή κουβέντα για τον Alex και τη Juventus! Μια φορά που τους είδα μετέδιδαν ανακρίβειες και έβγαζαν τόση προκατάήψη εναντίον μας που συναγωνίζονταν τον Bergomi στο Sky!
Τέλος πάντων! Ο capitano θεωρείται συνεχώς τελειωμένος και όλο μαγικά κάνει! Σήμερα ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο στο γκολ!