Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Sampdoria-Juventus 0-0 αλλά τι ευκαιρία έχασε ο Del Piero στο φινάλε!

Χαμένη νίκη και χαμένη ευκαιρία στη βαθμολογία μετά τις χαμένες ευκαιρίες του φινάλε από Amauri και (τι ευκαιρία!) από τον Del Piero...

Oι ευκαιρίες της Juve

O πυρετός κράτησε τον Del Piero στον πάγκο και ο Del Neri ξεκίνησε με Amauri-Pepe. Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το παιχνίδι και μια σύγκρουση με τον Mannini έστειλε τον Traorè στα αποδυτήρια -στη θέση του ο Grosso... H Sampdoria προσπάθησε να βγει αλλά ήταν η Juve που έφτασε, με τον Pepe στο 8', στο πρώτο καλό σουτ... Στο 11' σειρά των γηπεδούχων να χάσουν παίχτη από τραυματισμό: ο Lucchini συγκρούστηκε με τον Amauri και βρέθηκε έξω... Το παιχνίδι σκληρό. Στο ημίωρο η ευκαιρία: κόρνερ του Pepe, κεφαλιά του Bonucci αλλά ο Curci κατάφερε να μπλοκάρει... To ματς συνεχίστηκε ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου χωρίς φάσεις μπροστά στα δυο τέρματα -και γενικότερα...- και με τη Juve να διατηρεί ελαφρώς την πρωτοβουλία...
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μόλις μετά από 5' η ευκαιρία για τη Sampdoria: ένα κακό σουτ του Accardi έγινε σέντρα και έβγαλε μόνο τον Pazzini μπροστά στον Buffon αλλά ο διεθνής επιθετικός κατάφερε -ευτυχώς- να βγάλει τη μπάλα έξω! Λίγο μετά ο Del Neri πέρασε τον Del Piero στη θέση ενός σβησμένου Krasic. Αμέσως μετά, σύγκρουση Pazzini-Chiellini και η Sampdoria έχασε το διεθνή επιθετικό της και μετά από 10' έχασε και τον αντικαταστάτη του, Pozzi! Η Juve συνέχισε να έχει τον έλεγχο. Στο 66' ο Pepe δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη μπαλιά του Alex. Στο 70', σειρά του Pepe να βγάλει μπαλιά ακριβείας για τον Amauri: έξω... Πέντε λεπτά μετά, η άμυνα των γηπεδούχων πρόλαβε τον Aquilani που πήγε να εκμεταλλευτεί σέντρα του Motta. Σειρά των doriani να προσπαθήσουν αλλά χωρίς να δημιουργήσουν κινδύνους για τον Buffon. Στο 82' ο Del Neri πέρασε στη θέση του Aquilani τον Martinez ο οποίος στο 88' κατέβηκε, πέρασε κόσμο και έβγαλε διαγώνια μπαλιά για τον Del Piero αλλά ο Curci κατάφερε να αποκρούσει και η άμυνά του ολοκλήρωσε... Στο 89' μπαλιά του Grosso αλλά ο Amauri για ελάχιστα δεν πρόλαβε να τη στείλει στα δίχτυα. Νέα ευκαιρία στο 90' από συνδυασμό Pepe-Martinez-Amauri αλλά ο Βραζιλιάνος δεν τα κατάφερε... Δεν είναι δυνατόν: στο 91' ο Motta έβγαλε μόνο τον Del Piero στο ύψος του πέναλτυ αλλά εκείνος έστειλε τη μπάλα στον ουρανο! Το ματς έληξε ισόπαλο με τον Buffon να έχει μείνει χωρίς δουλειά. H Juve θα μπορούσε να έχει κερδίσει αλλά τώρα βρίσκεται με Palermo, Udinese στις πλάτες ενώ Napoli, Roma απομακρύνονται...
Τώρα, την Πέμπτη με τη Roma για τα προημιτελικά του Κυπέλλου (ο μόνος τιμωρημένος είναι ο Totti) και έπειτα την Κυριακή φτάνει στο Τορίνο η φορμαρισμένη Udinese.

SAMPDORIA-JUVENTUS 0-0
Τέρματα: -
Κίτρινες κάρτες: 23' Motta, 34' Pepe, 51' Chiellini, 74' Sissoko, 86' Marchisio (J) - 63' Guberti, 87' Mannini
Διαιτητής: Paolo Valeri (Roma). Επόπτες: Sandro Rossomando (Salermo), Gianluca Cariolato (Legnago). Τέταρτος διαιτητής: Nicola Rizzoli (Bologna).

SAMPDORIA: 85 Curci, 70 Zauri, 6 Lucchini (11' 5 Accardi), 26 Volta, 3 Ziegler, 7 Mannini, 17 Palombo, 16 Poli, 8 Guberti, 41 Macheda, 10 Pazzini (60' 9 Pozzi / 70' 12 Tissone). Αναπληρωματικοί: 1 Da Costa, 19 Cacciatore, 22 Koman, 7 Dessena.
Προπονητής: Domenico Di Carlo.
JUVENTUS: 1 Buffon, 2 Motta, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 17 Traorè (2' 6 Grosso), 27 Krasic (55' 10 Del Piero), 14 Aquilani (84' 25 Martinez), 5 Sissoko, 8 Marchisio, 11 Amauri, 23 Pepe. Αναπληρωματικοί: 30 Storari, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 7 Salihamidzic.
Προπονητής: Luigi Del Neri.

Del Neri: θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει 4-1


"Δεν παραχωρήσαμε καμία ευκαιρία στη Sampdoria, εκτός από εκείνη του Pazzini Που γεννήθηκε από λάθος σουτ. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να σπρώξουμε τη μπάλα στα δίχτυα", είπε μετά το ματς ο Del Neri που όταν προκλήθηκε από ένα δημοσιογράφο για την ευκαιρία του Pazzini απάντησε: "τότε και εμείς θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει 4-1". Ο mister σημείωσε ότι ο Del Piero "προδόθηκε από το έδαφος" και τόνισε πως τον αποζημίωσε με την εμφάνισή του. Θεώρησε καλή και την εμφάνιση του Amauri ενώ δικαιολόγησε τον Krasic λέγοντας πως "μετά το Μουντιάλ δεν σταμάτησε καθόλου και πληρώνει την προσπάθεια" -και επειδή το ερώτημα ήταν ελαφρώς πολεμικό, παρατήρησε ότι "κανείς δεν είναι αναντικατάστατος". Ο Del Neri εμφανίστηκε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την ομάδα (χαρακτήρισε "εξαιρετική" την προσπάθεια) και στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ για να σημειώσει πως όταν έχει στην διάθεσή του Sissoko ή F.Melo η διαφορά φαίνεται... Ο στόχος από εδώ και πέρα; "Να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια", τόνισε και με αυτό το σκεπτικό είπε πως η ομάδα δεν παραιτείται από κανένα στόχο καθώς μάλιστα περιμένει τους τραυματίες.

Pepe: αξίζαμε κάτι παραπάνω


"Κάναμε το παιχνίδι μας εναντίον μιας καλής Samp και αξίζαμε κάτι παραπάνω, κυρίως για τις ευκαιρίε ςπου δημιουργήσαμε, και ειδικά την τελευταία του Del Piero" είπε ο ιδιαίτερα κινητικξός σήμερα Pepe που εγκωμίασε τον Alex: "είναι ένας πρωταθλητής και ένας παίχτης σημαντικός για μας, σήμερα είχε πυρετό και όταν μπήκε έδωσε την προστιθέμενη αξία του αλλά και όλοι έδωαν το δικό τους μερίδιο", συμπλήρωσε.

Bonucci: σημαντικός βαθμός


Ο κεντρικός αμυντικός, που έχασε ευκαιρία, έβγαλε και άμυνα καλά, εκτίμησε πως "μετπα από αυτό το παιχνίδι μπορώ να πω ότι είμαστε εδώ (σ.σ. εννοεί για υψηλούς στόχους). Είμασταν λίγο άτυχοι και λιγότερο κυνικοί αλλά ο σημερινός είναι ένας βαθμός σημαντικός σε ένα δύσκολο γήπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο", είπε υποσημειώνοντας πως "παίξαμε ένα παιχνίδι σκληρό, αντρικό" και ότι "το γήπεδο χάλασε το καλό παιχνίδι".

14 σχόλια:

Dima είπε...

eprepe na vazame ena goal...

Ανώνυμος είπε...

Ο Del Neri πρεπει να παρει χαμπαρι οτι δεν τραβαει ο Amauri και να τον αφησει στο παγκο μεχρι να βρεθει μια ομαδα να τον παρει...αν βρεθει!!! juventinos

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όταν ρωτήθηκε μετά το ματς για τον Amauri, o Del Neri απάντησε: "δεν είναι ζήτημα εμπιστοσύνης (η χρησιμοποίησή του), είναι ο μοναδικός επιθετικός που έχω στην διάθεσή μου, δεν έχω άλλη επιλογή". Εδώ χρειάστηκε να βάλει επιθετικό τον Pepe που έχει να παίξει σε εκείνη τη θέση από την εποχή που έπαιζε στις νεανικές ομάδες...

Ανώνυμος είπε...

H juve sto kypelo pou den epekse me kapoion psilo-tagari kerdise aneta.. mipos prepei na allaksoume nootropoia? k na afisoume ekso tous psilous-tagaria k na peksoume me 4 mprosta pepe martinez krasic k ligo pio piso ton Alex.. k apo piso tous Aquilani/marchisio melo.. prepei na katalavoume oti h taxitita simera einai to pan.. k oxi isws toso h texniki..
Forza Juve
Nik Thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το πρόβλημα τώρα, Nik, είναι ότι ο Martinez δεν έχει ακόμα τα 90', όπως δεν τα έχει πια και ο Krasic, ο capitano σήμερα ήταν και άρρωστος οπότε, σήμερα τουλάχιστον, πραγματικά δεν υπήρχαν επιλογές ως προς το πώς και με ποιους θα παίξεις.

magica juve είπε...

ο τραορε ξερουμε γτ βγηκε?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το συνηθισμένο του μυϊκό, magica juve, περιμένουμε ανακοινώσεις αύριο.

Ανώνυμος είπε...

pantws o martinez otan mpainei allazei to paixnidi(vlepe bari,catania kai shmera)...deixnei kala stoixeia...trelokefalontihs

Dima είπε...

o martinez gamaei,,,

Βοκάκιος είπε...

Ρε παιδιά τι ήταν αυτό?τα πρώτα 23 λεπτά μετρημένα δεν αντάλλαξε ούτε η μια ούτε η άλλη ομάδα 4 πάσες,κάθε 2η φάση σφύριζε,ειλικρινά εκνευρίστηκα..δεν γινόταν να πάρει ρυθμό το παιχνίδι..σφύριζε πολύ εύκολα εις βάρος μας.γενικά δεν είμασταν άσχημοι,ο αμάουρι φάνηκε φιλότιμος αλλά εν τέλει νομίζω πως είναι λίγος..
αναμένουμε καλύτερες μέρες..

Ανώνυμος είπε...

o El Malaka opws einai to paratsoukli tou.. einai poli kalos pektis.. Diaforetika ta prosonta tou apo tou Krasic H tou Pepe nomizo oti the prepei na pezi Mprosta Piso apo to Center For mas..
As Elpisoume na Girisoun oloi mexri to telos tou mina ektos Toni Fisika pou einai traumatias..

Forza Juve
Nik Thess

Παναγιώτης είπε...

Αφήσαμε άλλους δύο βαθμούς δυστυχώς. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας (είδα τις φάσεις, όχι το παιχνίδι λόγω δουλειάς) αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Δυστυχώς για εμάς οι από πάνω ανεβαίνουν συνεχώς (βλέπε Νάπολι) κάτι που δυσχεραίνει το έργο μας για το Τσου Λου. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να τα καταφέρουμε και να μπούμε στην τετράδα αλλά, σοβαρά τώρα, με τρομάζουν οι αντίπαλοι. Πάνε πολύ καλά και έχουν ΠΟΛΥΥΥΥΥ τύχη.

ΥΣ: Ζαρντινιέρα εεε ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ πλέον... Όπως τα λέει και ο Gobbo 20 κάτι γκολ σε τρία χρόνια ο άχρηστος, 20 γκολ ο Cavani με τα σιδεράκια στα δόντια σε έξι μήνες. ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΠΛΕΟΝ ΡΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμενα η ομαδα δεν μου αρεσε καθολου παντως για αλλη μια φορα τα πλαγια μπακ ηταν ανυπαρκτα και ο Κιελο με τον Μπονουτσι ετρεχαν να μαζεψουν τα ασυμαζευτα.....Οταν δεν τραβαει ο Κρασιτς πεφτει ολη η ομαδα ο "μασκοφος" με το 11(και στη μασκα αν ειναι δυνατον)κλασικα για αλλη μια φορα τραγικος αντε να φυγει να παρει κανεναν σεντερ φορ της προκοπης(Φαμπιανο γουσταρω!!)..........
mike_bianconero

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν έχασες τίποτε, Παναγιώτη...