Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Agnelli: εμπιστοσύνη σε αυτή τη Juve και αιχμές με πολλούς αποδέκτες...

Έχουμε εμπιστοσύνη σε Marotta, Del Neri. "Έβαλαν diesel σε ένα βενζινοκίνητο κινητήρα που κόλλησε", είπε για το παρελθόν... "Αν του χρόνου έχουμε προβλήματα σαν τα φετεινά, θα έχουμε πρόβλημα"... Calciopoli: θέλουμε απάντηση από την Ομοσπονδία στο υπόμνημά μας...

Ασυνήθιστη γλώσσα για επώνυμο χρησιμοποίησε ο Andrea Agnelli: "μαλακίες", "μου γυρνάνε οι μπάλες", "κάποιοι έβαλαν diesel σε ένα βενζινοκίνητο κινητήρα που κόλλησε -εκφράσεις που δείχνουν ενόχληση και εκνευρισμό που απομένει να φανεί τι ακριβώς κατάσταση στο εσωτερικό, προφανώς της Οικογένειας, αντικατοπτρίζουν...

Με ασυνήθιστα "πιπεράτη" γλώσσα εμφανίστηκε να μιλήσει για τη Juventus στους δημοσιογράφους o Andrea Agnelli, πλαισιωμένος από τον διευθύνοντα σύμβουλο Marotta. Και από τις πρώτες του κουβέντες φάνηκε η διάθεσή του όταν, αφού τόνισε ενοχλημένος πως άκουσε πολλά να λέγονται, "άλλα γοητευτικά άλλα λιγότερο, από πρώην διοικητικούς παράγοντες ή υπαλλήλους ή παίχτες της Juventus", o Andrea Agnelli χαρακτήρισε χωρίς περιστροφές "μαλακίες" τα όσα γράφτηκαν περί Lippi ή Spalletti στη Juventus ("θα ήταν η ώρα να αποφεύγονται φαντασιώσεις αυτού του τύπου") για να τονίσει ότι "το πρώτο μήνυμα που πρέπει να στείλει προς τους φιλάθλους είναι η εμπιστοσύνη που έχουμε τόσο στον διευθύνοντα σύμβουλό μας Marotta όσο και στο τεχνικό τιμ μας με επικεφαλής τον Del Neri".
Κόντρα με Moratti
στο περιθώριο του μηνύματος στην Ομοσπονδία


Ο Agnelli, στο πλαίσιο της συνέντευξης έστειλε επίσης μήνυμα στην Ομοσπονδία για την calciopoli: "Εκείνο που περιμένω είναι μια απάντηση στο υπόμνημα που παρουσιάσαμε. Μας ζήτησαν χρόνο, πήραν μέρες, βδομάδες, μήνες, τώρα μια απάντηση την περιμένουμε", είπε. Και όταν τον ρώτησαν αν θέλει να απαντήσει στον Morratti απάντησε ξερά: "όχι, σε αυτό το θέμα με κάνει να βαριέμαι". Ειρωνική η απάντηση του Moratti όταν του έθεσαν υπόψη του τις δηλώσεις: "είναι ένας νεαρός κύριος, λυπάμαι που τον κάνω να βαριέται"...
Πολύ πολύ ευαίσθητη οικονομική και περιουσιακή χρήση
Ωστόσο, δεν αλλάζει ο προγραμματισμός και οι φιλοδοξίες μας


Ο Agnelli ξεκίνησε θυμίζοντας το μέγεθος των αρνητικών ρεκόρ που έσπασε πέρυσι η ομάδα για να σημειώσει ότι αυτή η κατάσταση δημιούργησε "μια πολύ πολύ ευαίσθητη οικονομική και περιουσιακή χρήση" στην οποία, τόνισε, "έρχεται να προστεθεί ο παράγων στάδιο (η κατασκευή του), η συγκέντρωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και η χαμένη έξοδος (σ.σ. πέρυσι) στο Champions League, που οδηγούν σε σημαντικές απώλειες στο φετεινό ισολογισμό. Αυτό όμως δεν αλλάζει απολύτως αυτό που είναι ο προγραμματισμός μας και αυτές που είναι οι φιλοδοξίες μας, και επομένως να έχουμε μια ομάδα σε θέση να σταθεί στο ύψος της παράδοσής της, μιας παράδοσης καθαρά νικήτριας", είπε για να διευκρινίσει πως δεν θα αναφέρει αριθμούς καθώς ο σύλλογος είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: "απολύτως όχι", απάντησε και είναι λογικό -αυτά δεν προαναγγέλλονται όταν είσαι στο Χρηματιστήριο πατά μόνον αν αποφασιστούν οπότε γίνεται με τον θερμοθετημένο τρόπο.

Έχουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο 170 εκ. € το χρόνο,

ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στο οποίο προφανώς

έβαλαν diesel και ο κινητήρας κόλλησε...


"Γνωρίζαμε ότι η φετεινή θα ήταν μια δύσκολη χρονιά, το γνωρίζαμε από την αρχή", είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος για να σημειώσει ότι "η Juventus έχει την 6η ευρωπαϊκή μισθοδοσία με σχεδόν 130 εκ. €. Αν προχωρούσαμε σε μια εξίσωση: μισθοί-αθλητική απόδοση, θα είμασταν κάθε χρόνο στα προημιτελικά του Champions League. Προφανώς δεν είναι έτσι. Έχουμε αποσβέσεις 40 εκ., είναι σημαντικές αποσβέσεις, έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Έχουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο 170 εκ. € το χρόνο, ενα αυτοκίνητο τεράστιων δυνατοτήτων. Στο αυτοκίνητο όμως, που είναι βενζινοκίνητο και θέλει να πάει δυνατά, προφανως έβαλαν diesel και ο κινητήρας κόλλησε. Προσπαθούμε να ξανασυγκροτήσουμε και να θυμηθούμε τι είναι το αυτοκίνητο που διαχειριζόμαστε, ποιοι είναι οι χρόνοι τους οποίους έχουμε ανάγκη για να το ξαναφέρουμε στα ίσα. Έχουμε πάντα πει ότι ένα σημαντικό μέρος μιας σημαντικής δουλειάς έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, ένα άλλο θα γίνει του χρόνου το καλοκαίρι", τόνισε για να επισημάνει ότι αυτό που δεν μπορούσε να υπολογιστεί -"και το λέω χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κάποια αποτελέσματα"- ήταν οι σοβαροί τραυματισμοί (ρήξεις συνδέσμων, κατάγματα κλπ) που έθεσαν εκτός ομάδας σημαντικούς παίχτες για πολλούς μήνες.

Μιλάω με τον ξάδερφό μου και την οικογένεια μου

Ήρθα εδώ γιατί πιστεύουμε στη Juventus. Δεν ζητάμε
μια πράξη πίστης αλλά συνέπεια στον προγραμματισμό..


"Έχουμε σημαντική δουλειά να κάνουμε, και έχουμε συμμεριστεί ότι αν του χρόνου, αυτή την περίοδο, έχουμε τα προβλήματα που έχουμε φέτος, θα έχουμε πρόβλημα. Φέτος, τα προβήματα που έχουμε, που διαχειριριζόμαστε, είναι προβλήματα προβλέψιμα τα οποία ουδόλως αλλάζουν τους στόχους που θεσαμε", πρόσθεσε για να τονίσει σε αυτό το σημείο ότι επιππλέον μιλά "συχνά με τον ξάδερφό μου (John Elkann) και με όλη την οικογένειά μου. Ο λόγος που έφτασα εγώ είναι επειδή πιστεύουμε στη Juventus, γιατί πιστεύουμε σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Αλλά γνωρίζουμε ότι κρινόμαστε κάθε βδομάδα. Τη μια είμαστε φαινόμενα, την άλλη είμαστε παπάρες, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μέχρι πριν 3 βδομάδες, όχι εμείς αλλά σχολιαστές μιλούσαν για Juve da scudetto. Εμείς γνωρίζαμε ποιος ήταν ο στόχος της χρονιάς και δεν ξεσηκωθήκαμε εκείνη τη στιγμή όπως δεν καταθλιβόμαστε αυτή τη στιγμή. Η κρίση που κανουμε εσωτερικά, είναι στη λογική της ισορροπίας. Ξέρουμε τι έχουμε στην διάθεσή μας και ποιοί είναι οι στόχοι μας. Και με αυτό δεν ζητάω, δεν λέω σε εσάς ή στους φιλάθλους ότι έχουμε ανάγκη από μια πράξη πίστης, έχουμε ανάγκη από συνέπεια ως προς τον προγραμματισμό του συλλόγου", είπε και εδώ μπορεί κανείς να υποθέσει ότι όλο αυτό το κομμάτι της παρέμβασης του Andrea Agnelli είναι ένα μήνυμα προς την άλλη πλευρά της οικογένειας.

Θα ήθελα να κερδίζω όλα τα ματς 3-0

αλλά ξέρω το βρήκαμε στις 30 Ιουνίου 2010...

Όλες μας οι προσπάθειες θα συγκεντρωθούν στο καλοκαίρι


Και σε αυτό το πλαίσιο, συμπλήρωσε ότι είναι δυο τα συμπεράσματα που προκύπτουν: "πρώτον, η εμπιστοσύνη στο έργο των προσώπων που ήρθαν στη Juventus φέτος και που κάνουν εξαιρετική δουλειά τόσο από διαχειριστική όσο και από τεχνική άποψη και δεύτερον, το στοιχείο του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Κατόπιν αυτών, όταν κοιτάμε τα αθλητικά αποτελέσματα, βγήκαμε από το Εuropa League με έξι ισοπαλίες, βγήκαμε από το Κύπελλο Ιταλίας, ως φίλαθλος, ως πρώτος φίλαθλος μου γυρνάνε τα μπαλάκια γιατί μου αρέσει να κερδίζω. Μου αρέσει να κερδίζω, το μόνο που μετράει είναι να κερδίζεις. Επομένως, όταν πάω, όταν χαίρομαι, όταν πάω στο γήπεδο, το ζω με πάθος και το μόνο που θα ήθελα είναι να βγαίνω νικητής με 3-0 σε όλα τα ματς. Μετά απ' αυτό, στις 7.30-7.45, όπως μου τυχαίνει συχνά, πάω στο γραφείο και πρέπει να συλλογιστώ με το νου ενός μάνατζερ που γνωρίζει τι πράγμα βρήκε στις 30 Ιουνίου 2010, με το υλικό μπόρεσε να δουλέψει ο Marotta από την 1η Ιουλίου και μετά. Έχουμε άλλο ένα κομμάτι δουλειάς να κάνουμε το καλοκαίρι που έρχεται, εκεί θα συγκεντρωθούν όλες μας οι προσπάθειες. Ευχαριστώ", είπε και έδωσε το λόγο στον Marotta αφού προηγουμένως επανέλανε τη στήριξή του στον Del Neri και απευθύνθηκε στους παίχτες λέγοντας: "τους ζητώ να τρέχουν ως το 95', να τα δίνουν όλα και κάτι παραπάνω. Απο εκεί και πέρα, τον Μάιο ο Marotta θα κάνει τις αξιολογήσεις του και θα δούμε πως θα παρέμβουμε".

Marotta προς Moggi: ακόμα και με τόσους παίχτες

δεν μπορούμε να αντέξουμε τόσους τραυματισμούς

που κατά 80% είναι τραυματισμοί παιχνιδιού, απρόβλεπτοι


Αν η αρχή της συνέντευξης έδειξε πως ο Andrea Agnelli άφηνε μια αιχμή και κατά του Moggi (αναφερόμενος σε πρώην παράγοντες), ο Marotta ήταν ακόμα σαφέστερος λέγοντας πως "σε κάποιους που υποστηρίζουν ότι έπρεπε να αγοραστούν λιγότεροι παίχτες αλλά μεγαλύτερης ποιότητας, επισημαίνω πως ακόμα και με μια ευρεία σύνθεση είναι δύσκολο να υπομείνεις τους τραυματισμούς. Εμείς έπρεπε να ρίξουμε τις βάσεις για να δουλέψουμε για το μέλλον. Ακριβώς όπως κάνουν για χρόνια ομάδες που είναι μπροστά μας, σαν την Inter ή τη Roma ή την ίδια τη Milan. Για να έρθουν τα αποτελέσματα είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο ότι χρειάζονται χρόνος και προγραμματισμός", είπε.

Δεν παρουσιάστηκαν σημαντικές ευκαιρίες τον Ιανουάριο,

αυτές τις τελευταίες 48 ώρες θα δούμε αν προκύψει κάτι...


Ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής με αρμοδιότητα στον αθλητικό τομέα επανέλαβε την "μέγιστη εμπιστοσύνη" στον Del Neri, "που είναι σε θέση να δώσει αξία στην περιουσία μας". Και όταν η κουβέντα έφτασε στις μεταγραφές, σημείωσε τις οικονομικές δυσκολίες υποστηρίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο "δεν παρουσιάστηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Παρεμβήκαμε άμεσα για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε με τον Toni, αλλά είμασταν και άτυχοι γιατί έπεσε στον πολλοστό τραυματισμό παιχνιδιού φέτος. Ακριβώς αυτού του είδους οι τραυματισμοί αποτελούν το 80% των φετεινών τραυματισμών και αυτές είναι καταστάσεις απρόβλεπτες που στέρησαν τον Del Neri από σημαντικούς παίχτες" που, όπως τόνισε, σε μεγάλο βαθμό ήταν παίχτες του επιθετικού τομέα που μάλιστα τραυματίστηκαν ταυτόχρονα.
Ακούγεται ο Matri, υπ' ατμόν ο Amauri

(Update 30/1) Tελευταίες ώρες και ακούγεται όλο και πιο έντονα η υπόθεση Matri (9 γκολ ως τώρα, φέτος). Ο Marotta θα τον ήθελε δανεικό με 1-2 εκ. και ρήτρα εξαγοράς, ο Cellino, ιδιοκτλητης του Cagliari θέλει να ανεβάσιε την τιμή του δανεισμού και, λέει, την τελική τιμή (τη βλέπει στα 15 εκ.) Έντονες οι διαπραγματεύσεις καθώς τις επόμενες δυο βδομάδες η Juve έχει να αντιμετωπίσει Palermo (εκτός), Cagliari και Inter (εντός) και δεν έχει άλλον επιθετικό από τον Alec Del Piero... Παράλληλα, και αφού και ο ατζέντης του είπε πως ο παίχτης θα ήθελε να δείξει την αξία του στη Juventus αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί για να ηρεμήσει, αυξάνουν οι φήμες για τον Amauri: η Lazio δέιχνει να ανθίσταται (ή να ανεβάζει την τιμή) για ανταλλαγή με τον Zarate, ενώ ενδιαφέρον δέιχνουν Palermo, Sampdoria και Sevilla αλλά και West Bromwich, Fulham. Στην άμυνα συνεχίζεταοι να ακούγεται ο Zaccardo αλλά και ο Yuto Nagatomo, φρέσκος πρωταθλητής Ασίας με την Ιαπωνία του Zaccheroni: η Cesena θα ήθελε, που έσπευσε να τον εξαγοράσει, θα ήθελε 6 εκ. ή δανεισμό με εγγύηση για την εξαγορά.
Η Inter κινήθηκε γρήγορα για τον Pazzini
και εμείς δεν είχαμε τις οικονομικές δυνατότητες

Προτιθέμεθα να εξαγοράσουμε Aquilani και Quagliarella

αλλά η προκαθορισμένη τιμή είναι διαπραγματεύσιμη...


Σε αυτό το πλαίσιο, σε ερώτηση για την απόκτηση του Pazzini, ο Marotta σημείωσε ότι "το ενδιαφέρον της Inter ήταν ξαφνικό και εμείς σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο δεν είμασταν σε θέση να κάνουμε αυτή την οικονομική προσπάθεια. Εκτιμώ πολύ τον Pazzini και τον αγαπάω αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή μιας σεζόν. Οι αντίπαλοί μας είναι ανταγωνιστικοί αλλά αυτή τη στιγμή, μετά από 21 αγωνιστικές, είμαστε 3 βαθμούς από την 3η της βαθμολογίας. Αν είχαμε 4 βαθμούς παραπάνω δεν θα είμασταν εδώ να μιλάμε, αλλά πάντως δεν θα μπορούσαμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Πέρυσι, με τη Sampdoria, είμασταν πιο πίσω στη βαθμολογία και έπειτα βγήκαμε στο Champions League με μια ομάδα με νέα παιδιά. Επομένως, χρειάζεται εμπιστσούνη".
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για Quagliuarella και Aquilani, απάντησε ότι "έχουμε την πρόθεση να τους εξαγοράσουμε αλλά η καθορισμένη τιμή παραμένει διαπραγματέυσιμη" -δήλωση που μπορεί να εικάσει κανείς ότι αφορά περισσότερο τον τραυματισθέντα Quagiarella.
Συμπέρασμα: το πρόβλημα είναι αυτό που είχε φανεί, οικονομικής φύσης και αφορά την ιδιοκτησία -αν και ο διευθυντής του Tuttosport ισχυρίζεται ότι ετοιμάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως και 150 εκ. και ότι σύντομα, ίσως και τον Φεβρουάριο, να έχουμε αλλαγές με την είσοδο ενός συνεταίρου από τον κατασκευαστικό τομέα σε συντονισμό, γράφει, Agnelli-Elkann... Θα δούμε...
Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

5 σχόλια:

drughiultras είπε...

Ο Delneri σαφως και πρεπει να στηριχτει γιατι οταν η ομαδα ηταν πληρης παρουσιασε ενα αρκετα καλο προσωπο....απλα θεωρω απαιραιτητο να αγορασουμε κανονικα τους Aquilani και Quagliarella γιατι εχουν κανει παρα πολυ καλες εμφανισεις και οι 2 τους και πρεπει επιτελους να γινει ξεσκαρταρισμα με καποιους παιχτες που ειναι αυτη τη στιγμη στην juve και δεν προσφερουν τιποτα(motta,grygera,salihamidzic,amauri κλπ)

mike_bianconero είπε...

Gobbo δεν θα σχολιασω τιποτα προς το παρον το μονο που θελω ειναι να σε ευχαριστησω που μας ενημερωνεις για την αρρωστια μας(μιας και οι περισσοτεροι δεν σκαμπαζουμε τιποτα ποα Ιταλικα)και να σου πω και μπραβο για την δουλεια που κανεις.....

Un Gobbo ad Atene είπε...

Drughiultras, συμφωνώ -απ' ότι αντιλαμβάνομαι αυτό θέλει και ο Marotta αλλά πιέζουν για την έκπτωση.

Eυχαριστώ mike bianconero.

yotaras είπε...

Για την εξαγορα του Aquilani εχω τους ενδιασμους μου...εχει να παιξει καλη μπαλα απο τον νοεμβρη και επισης χρειαζομαστε εναν οργανωτη τυπου φαμπρεγκας,σναιντερ....

Ο προεδρος μιλησε και ειπε για λεφτα και εργα το καλοκαιρι οποτε περιμενουμε.

Ο Μαροτα ειπε μια φτηνη δικαιολογια για μενα στον Μοτζι.Γιατι αν ειχαμε 3 παιχταραδες ακομα θα ειμασταν σε πολυ καλυτερη θεση απο οτι τωρα και θα υπηρχε μελλον,ενω τωρα?αμα συνεχιζουμε τις εμφανισεις σαν το Μπαρι,Σαμπτορια και Ρομα θα τερματισουμε κατω απο τις θεσεις του europa league!Eπισης λεει πως δεν παρουσιαστηκαν ευκαιριες για τον Ιανουριο,πες ρε φιλε οτι δεν εχετε φραγκο και μην λες οτι δεν υπηρχαν παιχταραδες για μεταγραφη!

Παντως την πολιτικη του στυλ δανειζομαι 15 παιχτες και μετα τους παιρνω ειναι εντελως αντι-Juve!Τα λεφτα μου μεσα!Παντως αν δεν βγουμε Champions league και λεφτα να πεσουν το καλοκαιρι παλι παιχτες ποιοτικους δεν θα παρουμε.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Είναι μέρες κομβικές, οικονομικο-ιδιοκτησιακά. Περισσότερο σημασία έχει αυτό που δεν λέγεται απ' αυτά που λέγονται τα οποία, μάλιστα, μερικές φορές είναι μπούρδες απλά για να πέσει στάχτη στα μάτια. Επομένως, ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα γιατ ό,τι δεν φαίνεται μέσα στο γήπεδο.