Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Juventus-Catania 2-0 με Κrasic, Pepe από μπαλιές του Del Piero

Άνετη πρόκριση απέναντι σε μια μαχητική Catania. Η Juventus περιμένει το νικητή του ντέρμπυ Roma-Lazio για να γνωρίζει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά. Εξάρθρωση ο Toni... "Ευχαριστώ" στους φιλάθλους από τον Buffon με υπόσχεση παραμονής...

(Update 5) Φάσεις και γκολ, το γκολ που ακυρώθηκε στον Del Piero (δεν μοιάζει και τόσο για οφσάιντ...), to χέρι που δεν δόθηκε πέναλτυ υπέρ της Juventus ακριβώς πριν το 2-0, οι αποκρούσεις του Buffon

Με τον Buffon για πρώτη φορά φέτος κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε το ματς η Juventus. Και με το Luca Toni δίπλα στον capitano αλλά το νούμερο 20 άντεξε κάτι παραπάνω από ένα τέταρτο, το αιμάτωμα στο πόδι επέμεινε και έτσι άφησε τη θέση του στον Aquilani... To ματς σχετικά ισορροπημένο με τον Buffon να διαβάζει τις φάσεις και να βγαίνει έγκαιρα να προλάβει τις αντεπιθέσεις με βαθιές μπαλιές της Catania και τους γηπεδούχους να προσπαθούν με Pepe, Krasic o οποίος στο 22' έβγαλε μπαλιά για τον Del Piero αλλά τον πρόλαβε ο Campagnolo. Δυο λεπτά αργότερα, μεγάλη ευκαιρία για τον Aquilani από μπαλιά του Marchisio... Κεφαλιά του F.Melo χωρίς ευτυχή κατάληξη... "Απάντηση" της Catania στο ημίωρο με τον Bonucci να κόβει... Τελικά, μετά από φανταστική κατεβασιά, ντρίμπλα που κάθισε τον Augustyn και σέντρα του capitano από αριστερά, ο Krasic άνοιξε το σκορ στο 35'. Δυο λεπτά μετά, πάλι από μπαλιά ακριβείας του Del Piero, αυτή τη φορά ο Marchisio έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0: προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Campagnolo αλλά του έφυγε η μπάλα... Η Catania συνέχισε να βγαίνει μπροστά και στο 45' κόντεψε να κάνει τη ζημιά... Το ημίχρονο έληξε με προβάδισμα των bianconeri.
Με τον Grygera, που ζεσταινόταν από το πρωτο ημίχρονο, στη θέση το Grosso, ξεκίνησε το δέυτερο μέρος και ο Campagnolo έσωσε την Catania από το δεύτερο γκολ του Krasic. H Juve μπήκε επιθετικά και στο 54΄, από κόρνερ του capitano ήρθε το 2-0 από τον Pepe που στο 57' πήγε να ανταποδώσει την άσιστ αλλά το γκολ του capitano με προβολή ακυρώθηκε ως οφσάιντ -και μας κοψοχόλιασε καθώς έμεινε πεσμένος στο έδαφος για αρκετή ώρα... Τελικά σηκώθηκε, χαιρέτισε την curva και συνέχισε ενώ άρχισε να προθερμαίνεται ο Giannetti μετά από φάουλ του Silvestri στον capitano (o παίχτης των Σικελών είδε την κίτρινη κάρτα)... Λίγο πριν το 70', σουτ του F.Melo υποχρέωσε σε οριακή απόκρουση σε κόρνερ τον Campagnolo... Σειρά του Buffon λίγο μετά να αποκρούσει σουτ του Ricchiuti... Η Catania είχε αναθαρρήσει και έβγαινε μπροστά αλλά ο Gigi Buffon έδειξε πως κάθε άλλο παρά έχασε την κλάση του πετώντας να διώξει σε κόρνερ το σουτ του ενοεισελθόντα Pesce... Η Juve ξαναβγήκε μπροστά. Στο 90' ο Μotta στη θέση του Del Piero.
Νίκη-πρόκριση επί της Catania, όπως στις 14 Ιανουαρίου 2009, πάλι για το Κύπελλο. Εκείνο το 3-0 είχαν υπογράψει ο Marchionni, o Giovinco και ο Del Piero.

JUVENTUS-CATANIA 2-0
Τέρματα: 35' Krasic, 54' Pepe
Κίτρινες κάρτες: 67' Marchisio - 62' Silvestre (C)
Διαιτητής: Carmine Russo (Nola). Επόπτες: Maurizio Viazzi (Imperia), Maurizio Liberti (Genova). Τέταρτος διαιτητής: Paolo Silvio Mazzoleni (Bergamo).

JUVENTUS: 1 Buffon, 43 Sorensen, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 6 Grosso (46' 21 Grygera), 27 Krasic, 4 F.Melo, 8 Marchisio, 23 Pepe, 10 Del Piero(90' 2 Motta), 20 Toni (18' 14 Aquilani). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 35 Buchel, 41 Giannetti.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
CATANIA: 30 Campagnolo, 6 Silvestre, 18 Augustyn, 3 Spolli (89' 35 Strumbo), 12 Marchese, 26 Sciacca, 20 Martinho (76' 24 Pesce), 4 Delvecchio, 7 Mascara (73' 17 Gomez), 19 Ricchiuti, 9 Antenucci. Αναπληρωματικοί: 1 Kosicki, 33 Capuano, 8 Ledesma, 11 Maxi Lopez.
Προπονητής: Marco Giampaolo.
Εξάρθρωση ο Toni!
Έξω προληπτικά ο Grosso


(Update) Ενώ αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση πως το πρόβλημα του Toni είχε να κάνει με το αιμάτωμα που τον ταλαιπωρούσε, η Juventus ανακοίνωσε πως πρόκειται για εξάρθρωση στο γόνατο που θα αξιολογηθεί σε βάθος αύριο... Στο site του Tuttosport εκφράζεται ο φόβος πως δεν θα είναι κάτι άμεσα επιλύσιμο. Κατάρα! (Update 4) Με νεότερη ανακοίνωσή της η Juventus εξηγεί ότι ο Grosso δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο προληπτικά λόγω μιας ενόχλησης στη γαστροκνημια γάμπα...
Buffon: επανήλθα πλήρως. Μου λένε ότι θα μπορούσα
να κερδίσω αλλού και πιθανόν να είναι αλήθεια αλλά

αυτό που μου δίνουν οι φίλαθλοι της Juve δεν θα το έβρισκα



(Update 3) To ευχαριστήριο του Buffon στους tifosi

(Update 2) Αφιερωμένη στους φιλάθλους ήταν η επιστροφή του Buffon που σχολιάζοντας τα χειροκροτήματα της curva, τόνισε: "μια όμορφη αίσθηση για όποιον κέρδισε ένα Μουντιάλ και έπαιξε ένα τελικό Champions, αυτό το παιχνίδι σημαίνει πολλά για μένα". Όσον αφορά την απόκρουση του στο τέλος, σχολίασε: "ήταν μια απόκρουση που έπρεπε να κάνω, αν δεν την έκανα θα σταματούσα να παίζω. Επανήλθα πλήρως". Τέλος, μια υπόσχεση παραμονής: "θα ήθελα να ευχαριστήσω τους tifosi, πολλοί μου έλεγαν ότι θα μπορούσα να έχω κερδίσει αλλού και πιθανόν να είναι αλήθεια αλλά αυτό που μου δίνουν οι φίλαθλοι της Juve δεν θα το έβρισκα αλλού".
Σήμερα από το πρωί είχαν αρχίσει πάλι να φουντώνουν σενάρια απομάκρυνσής του σε συνδυασμό με τα σενάρια που θέλουν τον Viviano (Bologna) να πάει στην Inter (ώστε ο Julio Cesar να πάει στη Manchester United), τον Marchetti στη Milan και το Sirigu στη Juventus... Η ίδια σεναριολογία θέλει τον Marotta να προτείνει ανανέωση με μείωση αποδοχών στον Buffon που θα επέλεγε είτε να πει το "ναι" είτε να πάει στη Bayern, τη μόνη διαθέσιμη ομάδα που φαίνεται να έμεινε αφού ο Mancini είπε ότι δεν θα τον ζητήσει η Manchester City.

Del Neri: μια νίκη που δίνει ενέργεια


(Update 4) "Είναι μια νίκη που δίνει ενέργεια για να ανυιμετωπίσουμε τα επόμενα ματς με ηρεμία", σχολίασε μετά το παιχνίδι ο Del Neri που προσπάθησε να προσπεράσει την ανησυχία για τον Toni με αναφορά στους παίχτες που επανέρχονται: "αυτή την περίοδο είμαστε άτυχοι. Τώρα περιμένουμε την επάνοδο των Amauri, Martinez, Iaquinta. Τους επιθετικούς τους έχουμε, πρέπει μόνο να περιμένουμε να επανέλθουν", είπε.
Ο mister αφιέρωσε μια σκέψη στον Buffon: "δεν τον απασχόλησαν πολύ αλλά όπως και να έχει έκανε μια ωραία απόκρουση στο δεύτερο μέρος και πιστεύω ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει εκείνος που ήταν πριν. Ποιος θα αγωνιστεί την Κυριακή; Έχω δυο εξαιρετικούς τερματοφύλακες και θα επιλέξω σύμφωνα με αυτό που κρίνω σωστό", είπε ενώ έκανε μια αναφορά στον Krasic: "είναι φυσικό αυτή την περίοδο να είναι λίγο κουρασμένος μιας και μετά το Μουντιάλ δεν σταμάτησε και δεδομένου ότι αυτή την περίοδο, όταν έπαιζε στη Ρωσία, φυσιολογικά ήταν διακοπές. Θα προσπαθήσουμε να τον ξεκουράσουμε λίγο όταν θα είναι εφικτό", προανήγγειλε.
Μια αναφορά και σε έναν από τους θετικούς πρωταγωνιστές του ματς, τον F.Melo: "έδωσε μια εξαιρετική απάντηση μετά την αποβολή κατά της Parma και γι' αυτό θα άξιζε ένα "τράβηγμα του αυτιού" παραπάνω, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικός παίχτης που μας δίνει εμπειρία κια σιγουριά".
Όσον αφορά τον Del Piero, ο Del Neri σημείωσε ότι "είχε χώρο χάρη στην κινητικότητα του Pepe και τον εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά. Δούλεψε, δημιούργησε, ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του και απόψε είδα πραγματικά έναν πολύ μεγάλο και ωραίο παίχτη. Σε κάποιον σαν αυτόν δεν πρέπει να ζητάς να ακολουθήσει ειδικούς τακτικούς ρόλους, η φαντασία του δεν πρέπει να χαλιναγωγείται".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έναν εξορκιστή παιδιά, αυτό θέλουμε!!! Τι γκαντεμιά είναι αυτή;;; Πάει και ο Toni...

Dima είπε...

BUFFON g panta vasikos stn juve... stn tafo s na pareis tn aso ts fanela... THE BEST OF THE BEST

magica juve είπε...

paei kai o toni....na do poion tha paroume tora..pali me amauri tha tin bgaloume gamo

Ανώνυμος είπε...

H atyxia ths omadas fetos(stous traumatismous)einai APISTEYTH

bianconera είπε...

Παιδιά, αυτό το φετινό με τους τραυματισμούς είναι σαν ανέκδοτο!!! Τώρα δλδ θα φοβόμαστε και για τις καινούριες μεταγραφές????

Παναγιώτης είπε...

Τι να πω; Κατάρα; Μάτι; Ποιος μας έχει καταραστεί έτσι ρε παιδιά; Ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Toni γιατί αλλιώς... έχετε γεια βρυσούλες! Πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση... FORZA για το Coppa Italia και το ασημένιο αστεράκι!

ΥΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ!!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Να τον έχει ΠΑΝΤΑ γερό ο Θεός...