Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Del Neri: προσοχή στην Parma

Με δοκιμές στην άμυνα, όπου υπάρχει το κενό του τιμωρημένου Bonucci, και στην επίθεση, όπου ο Amauri θα πρέπει να σφίξει τα δόντια για να μπει στη θέση του τραυματία Iaquinta, προετοιμάζει την ομάδα ο Del Neri ενόψει του αυριανού ματς με την Parma (στις 13.30 ώρα Ελλάδας) που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο campionato για το 2011.
Θετική έκβαση στην αγωνία των τελευταίων ημερών που αφορούσε τη δυνατότητα του Chiellini να παίξει (είχε εμφανίσει μια ελαφρά μυϊκή κόπωση με αποτέλεσμα να προπονείται χωριστά): ο διεθνής κεντρικός αμυντικός φαίνεται ότι θα αγωνιστεί κανονικά ("είναι καλά", είπε ο Del Neri) έχοντας δίπλα του τον Legrottaglie ή τον Sorensen: "μπορεί να τον μετακινήσω στο κέντρο και δεξιά να επιλέξω τον Grygera", προανήγγειλε ο mister επισημαίνοντας πως "η Parma είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό, ενισχύθηκε και θα θέλει να πάει καλά".
Oι 21 στην διάθεση της ομάδας

H αγωνία τώρα, τουλάχιστον σύμφωνα με το site της Gazzetta dello Sport, αφορά τον Krasic που εμφανίζεται να νιώθει ξανά ενοχλήσεις στην πλάτη... Πάντως ο Σέρβος ανακοινώθηκε κανονικά στην αποστολή: 2 Motta, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Sissoko, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 Amauri, 13 Manninger, 14 Aquilani, 17 Traore, 18 Quagliarella, 21 Grygera, 23 Pepe, 27 Krasic, 30 Storari, 31 Costantino, 33 Legrottaglie, 41 Giannetti, 43 Sorensen.
Amauri, Del Piero πιθανόν να εναλλαχθούν
Ο Buffon προετοιμάζεται για το ματς με την Catania

Μεταγραφικά; Ενισχύσεις μόνο για να βελτιωθούμε


Αναφερόμενος στον Amauri, ο Del Neri είπε πως τον είδε σε καλή κατάσταση: "έχει χάσει κιλά και είναι σε φόρμα, στο φιλικό της Δευτέρας (σ.σ. όπου σκόραρε) κινήθηκε καλά και μου άρεσε. Τόσο αυτός όσο και ο Del Piero δεν είναι στο μάξιμουμ, επομένως είναι πιθανό να εναλλαχθούν. Σε σχέση με το ματς στη Βερόνα, πριν την παύση των γιορτών, βελτιωθήκαμε από αυτή την άποψη", είπε ενώ στο ερώτημα όσον αφορά τα μυϊκά τραύματα είπε πως η Juventus "είχε λιγότερα από τις αντιπάλους της" (ο Julio Cesar, για παράδειγμα, ξανάπεσε και δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Napoli). "Υποφέρουμε περισσότερο από τραυματισμούς παιχνιδιού", είπε ο Del Neri.
Όσον αφορά τον Buffon, η επάνοδος του (στην ομάδα) προγραμματίζεται για το ματς Κυπέλλου με την Catania την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου: "ο Gigi επανήλθε στην ομάδα στις 28 Δεκεμβρίου και μόνον εδώ και μερικές μέρες άρχισε να μετέχει σε ματσάκια", είπε ο Del Neri και πρόσθεσε: "αυτή την περίοδο σίγουρα δεν ξέχασε το επάγγελμα, αντίθετα... Ο δυϊσμός με τον Storari; Ένας προπονητής χαίρεται όταν έχει προβλήματα υπερπληθώρας", είπε για να συμπληρώσει: "θα μείνουν και οι δυο. Μια ομάδα σαν τη Juve δεν θα αποστερηθεί παίχτες αυτού του επιπέδου. Θα υπάρχει υγιής ανταγωνισμός ανάμεσά τους".
Buffon: Καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο

To Iffhs ανέδειξε τον Buffon καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου κατά την τελευταία δεκαετία, με 182 πόντους μπροστά από τους Casillas (177), Cech (138), Van Der Sar (105) και Kahn (99).
Ο Del Neri ρωτήθηκε για τις μεταγραφικές κινήσεις και εμφανίστηκε φειδωλός: "ο σύλλογος χειρίζεται την κατάσταση και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάποια ευκαιρία αλλά μόνον για να πάρει παίχτες με εμπειρία, σε θέση να βελτιώσουν την ομάδα", είπε για να τονίσει ότι "εμείς θέλουμε να βελτιωθούμε στο εσωτερκό μας γιατί ξέρουμε πως μόνον έτσι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν θα είναι εύκολο να βρούμε αυτόν που θα κάνει τη διαφορά", είπε ενώ όταν ρωτήθηκε ειδικά για τον Huntelaar (συζητιέται η ανταλλαγή του με τον Sissoko) o Del Neri απάντησε: "αναφέρθηκαν τόσα σημαντικά ονόματα αλλά σκέτομαι ότι όλες οι ομάδες, δυσκολα θα απελευθερωθούν από τους ανθρώπους τους, έτσι όπως και εμείς δύσκολα θα στερηθούμε τους δικούς μας"...

Οι πρώην δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο ματς


O Del Neri υπολογίζει επιπλέον το γεγονός ότι στις γραμμές της Parma υπάρχουν πολλοί πρώην: στους Giovinco, Candreva, Bojinov και Mirante, μέσα στη βδομάδα προστέθηκε και ο Palladino: "η Parma ενισχύθηκε με ενδιαφέροντες παίχτες όπως οι Palladino, Modesto και Calva. Επιπλέον έχει έναν Crespo σε φόρμα και τόσα παιδιά με κίνητρο όπως ο Candreva και ο Giovinco που θα θέλουν να πάνε καλά. Πρόκειται για εξαιρετικούς παίχτες και η Juventus δεν σκέφτηκε ποτέ διαφορετικά", είπε.
"Έχουμε συναίσθηση ότι η αναμέτρηση με τη Juve έχει για όλους μια ειδική γεύση, για τους πρώην αλλά όχι μόνον", είπε από την πλευρά του ο Pasquale Marino, προπονητής των gialloblu.

Πηγή: Juventus.com, La Stampa, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

1 σχόλιο:

Παναγιώτης είπε...

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ότι επιθυμείτε μάγκες να το πραγματοποιήσετε μέσα στο 2011! Σας στέλνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου από το Μιλάνο! Πρωί πρωί ξεκινάω με το αυτοκίνητο για Τορίνο και το Κομουνάλε για να παρακολουθήσω, για πρώτη φορά στην ζωή μου, την ΤΕΡΑΣΤΙΑ Γιούβε από κοντά! Ένα όνειρο ζωής αναμένεται να πραγματοποιηθεί και εύχομαι σε όλους να το ζήσουν το συντομότερο δυνατό! Μόλις επιστρέψω Θεσσαλονίκη θα ανεβάσω καμία φωτογραφία να πάρετε γεύση από κερκίδα! Πάμε ΜΟΝΟ για τη νίκη!

FORZA JUVE ALE' ! ! !