Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

H Roma αντίπαλος της Juve στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Πολεμικός ο Ranieri: γιατί τα προημιτελικά στο γήπεδο της Juventus;
H Roma του Ranieri, που σήμερα αγωνίστηκε χωρίς τον Totti, θα είναι η αντίπαλος της Juventus στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας μετά το βραδινό Roma-Lazio (53' πεν. Βοrriello, 77' Simplicio - 57' πεν. Hernanes). Θα πρόκειται για αναμέτρησης των δυο ομάδων που έχουν κατακτήσει τις περισσότερες φορές, από 9, το Κύπελλο Ιταλίας... (update 2) Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν την επόμενη βδομάδα, 26 ή 27, θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση αυτού του γύρου με το Milan-Bari.
Οι δηλώσεις του Ranieri για Juve, Reja
O Vucinic μιλά με αγάπη για τη Roma...

(Update) Πολεμικός εμφανίστηκε μετά το τέλος του ματς ο Ranieri: "τώρα για τα προημιτελικά θα πάμε στο σπίτι της Juventus και δεν καταλαβαίνω γιατί. Ο νέος κανονισμός έτσι προβλέπει αλλά στο περυσινό πρωτάθλημα τερματίσαμε πάνω από τη Juve", είπε ο τεχνικός των giallorossi που εμφανίστηκε πολεμικός και με τον προπονητή της Lazio: "έπρεπε να αποβληθεί ο Juan στη φάση του πέναλτυ υπέρ της Lazio; Όχι, γιατί πήγαινε προς τα έξω: αν ο Reja ερχόταν πιο συχνά στις ενημερώσεις με τους διαιτητές, θα το ήξερε", είπε χωρίς να απαντήσει στην καταγγελία του Reja ότι η Roma ευνοείται πάντα στα ντέρμπυ ή στην απορία του γιατί σφυρίχτηκε οφσάιντ στο φινάλε ο Zarate αφού πήρε τη μπάλα από αντίπαλο...
Στην ίδια συνέντευξη ο Ranieri ανέθεσε στην Inter το ρόλο του φαβορί για το πρωτάθλημα: "η Inter είναι το φαβορί για το scudetto, οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να συναγωνιστούν αυτήν", είπε. Από την πλευρά του ο Mirko Vucinic, που τις τελευταίες μέρες, μετά τον καυγά με τον Ranieri όταν είχε αντικατασταθεί, εμφανίστηκε στο στόχαστρο της Juventus, δήλωσε: "εγώ δεν έχασα ποτέ το χαμόγελό μου, κάποιες φορές υπάρχουν δυο λεπτά τρέλας αλλά μετά περνάνε όλα. Είμαι ικανοποιημένος, το σημαντικό τώρα είναι να συνεχίσουμε όπως πάμε. Απ' έξω ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι εδώ", είπε για να εξολμολογηθεί: "τη Roma της αγαπάς, το λέει η λέξη"...
Η Sampdoria προκρίθηκε στα πέναλτυ
και θα παίξει με τη Milan που κέρδισε το Bari


Νωρίτερα, η Sampdoria, παίοζντας με δέκα παίχτες την παράταση και ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, απέκλεισε την Udinese στα πέναλτυ. Το ματς έληξε 2-2 (31' Macheda, 108' πεν. Pazzini - 90' Isla, 91' Denis) και από τα 11 βήματα οι doriani κέρδισαν 5-4 (συνολικά: 7-6) καθώς οι δυο σκόρερ της Udinese στο παιχνίδι αστόχησαν τα πέναλτυ -ήρωας των γηπεδούχων ο τερματοφύλακας Da Costa. (update 20/1) Αντίπαλος της Sampdoria θα είναι η Milan που νίκησε το γεμάτο αναπληρωματικούς Bari με 3-0: 19' Ibrahimovic, 45'+1' Merkel, 65' Robinjo.

Νίκη της Inter στο εξ αναβολής

ματς με την Cesena που ο
διαιτητής
άφησε με 10
στο κρίσιμο τελευταίο 15λεπτο...

Χθες η Napoli είχε νικήσει 2-1 τη Bologna και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Inter που απόψε το βράδυ έπαιξε το εξ αναβολής ματς της 16ης αγωνιστικής με την Cesena: 3-2 (14' Eto'o, 15' Milito, 45'+1' Chivu - 23' Bogdani - 29' Giaccherini). Oι romagnoli αγωνίστηκαν με δέκα παίχτες στο τελευταίο 16λεπτο όταν ο διαιτητής Bianchi έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Giaccherini που δεν σταμάτησε όταν υποδείχθηκε οφσάιντ!... Αν και με δέκα παίχτες, η Cesena -που διαμαρτύρεται και για ένα πέναλτυ που δεν της δόθηκε σε χέρι μες στην περιοχή- προσπάθησε και πλησίασε την ισοφάριση με αποτέλεσμα ο Leonardo στο τέλος να βγάλει τον Pandev και να περάσει στον αγώνα τον Cordoba... Μετά από αυτό το ματς, η Inter (που χρωστάει άλλον έναν αγώνα) ανέβηκε στους 35 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη Roma στην 4η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: