Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Χωρίς τον Iaquinta θα αντιμετωπίσει η Juventus την Palermo

"Πληγωμένη" σε όλες της τις γραμμές κατεβαίνει η Juventus στο κρίσιμο κυριακάτικο ματς με την Palermo: μετά τον Legrottaglie που έβαλε ως στόχο (στο chat της JuventusMembership) να επανέλθει με τη Real, εκτός αποστολής έμεινε και ο Iaquinta (δεν τα κατάφερε στη σημερινή προπόνηση), ο Giovinco δεν προπονήθηκε αλλά μάλλον θα είναι στη διάθεση του Ranieri, όπως και ο Chiellini που επανήλθε με σφιγμένα δόντια.

Ranieri: "με στόχο τη νίκη, όπως πάντα"

"Ο Iaquinta ένιωσε έναν ανακλαστικό πόνο στον αριστερό μηρό κατά το δεύτερο γκολ εναντίον της Bate Borisov και προτιμήσαμε να του δώσουμε χρόνο να επανέλθει. Ο Giovinco έχει μια ελαφρά μορφή επιπεφυκίτιδaς αλλά κατά της Palermo θα πρέπει να είναι στη διάθεσή μας", ανακοίνωσε ο Ranieri στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι όπου τόνισε ότι έχει στην διάθεσή του "δυο επιθετικούς (Amauri, Del Piero) συν τον Giovinco", χωρίς να αποκαλύψει πώς θα παίξει, βέβαια. Το στόχο, τον είπε καθαρά: "Νίκη". Στο μεταξύ, η Juventus επικοινώνησε με τους γιατρούς της Squadra Azzurra ώστε να μην κληθεί ο Iaquinta από το Lippi.
Μια σημαντική απουσία, αυτή του Iaquinta, επισήμαναν οι δημοσιογράφοι στον Ranieri προσπαθώντας να βγάλουν συμπεράσματα για τη σύνθεση που θα χρησιμοποιήσει. "Δεν μπορώ να πω ότι η απουσία του Iaquinta μου αλλάζει τα σχέδια γιατί αποφασίζω ποιος θα παίξει το βράδυ πριν το παιχνίδι. Εναντίον της Palermo, πάντως, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Είδα το παιχνίδι που έκαναν εναντίον της Napoli (σ.σ. η Palermo έχασε 2-1 μέσα στη Νάπολη): πραγματικό ωραίο. Η Napoli κέρδισε ακριβώς λόγω της αποφασιστικότητας της να βρει το γκολ, γιατί κατά τα άλλα το παιχνίδι το έκανε η Palermo. Ακούστηκαν και κάποια σφυρίγματα προς τη Napoli που έπαιζε εντός έδρας και αυτό λέει πολλά για το παιχνίδι που έπαιξαν οι rosanero (σ.σ. ροζ-μαύροι, τα χρώματα της Palermo)", συμπλήρωσε στέλνοντας μήνυμα προς τους δικούς του: "Θα παίξουν πολύ προσεχτικά εναντίον μας. Και εναντίον του Amauri. Ο ίδιος, το ξέρει"...

Ranieri: δεν διαβάζω εφημερίδες αλλά κατάλαβα ότι κάποιος μου την έπεσε χοντρά. Αλλά, όπως είπε και ο πρόεδρος της Fiat, όταν δεν τραβάει η Ferrari δεν διώχνουμε τους υπεύθυνους ή τους οδηγούς...

Άλλωστε, οι δημοσιογράφοι φρόντισαν να του θυμίσουν ότι δημοσιεύματα τον φέρουν υπό αμφισβήτηση, άλλα εμφάνισαν προβλήματα και στα αποδυτήρια και επομένως η νίκη χρειάζεται ακόμα περισσότερο... Ο Ranieri έκανε τον ανήξερο αλλά απάντησε στέλνοντας χαμογελαστός (και επικαλούμενος το μεγάλο αφεντικό της Fiat...) μηνύματα στις πηγές των δημοσιευμάτων: "Ατμόσφαιρα βαριά; Εγώ αυτές τις φωνές δεν τις άκουσα γιατί δεν διαβάζω εφημερίδες αλλά μου τηλεφώνησαν πολλοί φίλοι και αυτό σημαίνει ότι κάποιος μου την έπεσε χοντρά. Ειλικρινά, δεν με ακουμπά. Τις προηγούμενες βδομάδες, και ο Prandelli, και ο Spalletti, και ο Ancelotti (σ.σ. προπονητές της Fiorentina, Roma, Milan, αντίστοιχα) σταυρώθηκαν. Αυτό είναι το ιταλικό ποδόσφαιρο... το ξέρουμε και τραβάμε μπροστά. Είμαστε ήρεμοι γιατί κάνουμε το καλύτερό μας και δεν θερίζουμε όλα όσα σπέρνουμε. Ας μην τα φουσκώνουμε όμως, ας αντιμετωπίσουμε το αυριανό παιχνίδι που είναι όμορφο και ενδιαφέρον, εναντίον μας καλής ομάδας. Φυσικά και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πολύ. Ο Montezemolo (σ.σ. πρόεδρος της Fiat και της Ferrari) όταν η Ferrari δεν τραβάει, δεν διώχνει τον Todt (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος της Ferrari) ή τον Domenicali (υπεύθυνος της ομαδας) ή τους οδηγούς [*]. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, είτε νικάμε, για να μείνουμε στην κορυφή, είτε όταν δεν νικάμε για να φτάσουμε στην κορυφή".
Οι πολλοί τραυματισμοί δεν ανησυχούν τον ρωμαίο τεχνικό: "Έχουμε αξιοσημείωτους παίχτες. Φυσικά, να τους έχω όλους μου δίνει τη δυνατότητα επιλογών. Αν δεν μπορώ να επιλέξω, αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι καλά θα παίξει αναγκαστικά περισσότερα παιχνίδια και θα είναι ευχαριστημένος. Πιθανόν η απόδοση της ομάδας να επηρεαστεί, μακροπρόθεσμα. Τώρα, πάντως, δεν είναι η στιγμή για τέτοιες σκέψεις αλλά μόνο στην Palermo", είπε και έκανε μια αναφορά στο διάλλειμα των δυο βδομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ: "δυστυχώς δεν με βοηθά. Θα ήθελα να δουλέψω σ' αυτό το διάστημα αλλά μου φεύγουν 14, και μου μένουν 6... Είναι ένα πρόβλημα που έχουν οι μεγάλες ομάδες, τίποτε το νέο. Πάντως, ως στόχο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος (σ.σ. η Juve παίζει στις 18 στη Napoli και αμέσως μετά υποδέχεται τη Real) είναι να έχουμε στη διάθεσή μας τον Zanetti, ας ελπίσουμε να μπορέσει να προπονηθεί χωρίς τις ενοχλήσεις που τον επηρεάζουν".

Και ο Chiellini στην αποστολή της Juventus

Στην αποστολή με την Palermo θα είναι και ο Chiellini που είχε νιώσει ενοχλήσει στο αριστερό γόνατο μετά το ματς με τη Bate: "Ο Chiellini είναι γενναιόδωρος, απ' όλους ζητά πάντα το μάξιμουμ", εξήγησε ο Ranieri που για το παιχνίδι κάλεσε είκοσι παίχτες: 1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Mellberg, 7 Salihamidzic, 8 Amauri, 10 Del Piero, 11 Nedved, 13 Manninger, 15 Knezevic, 16 Camoranesi, 18 Poulsen, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 27 Ekdal, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 32 Marchionni.

Ballardini: "οι πιο δύσκολες εξετάσεις για την Palermo"

(Update, 17:40) Ως τις "πιο δύσκολες εξετάσεις για την Palermo" του χαρακτήρισε το ματς με τη Juventus o προπονητής της σικελικής ομάδας, Davide Ballardini που πέρυσι έκανε ένα θάυμα: έσωσε την Cagliari δίνοντάς της από τον Ιανουάριο που την ανέλαβε τόσους βαθμούς που χτύπαγε πρωτιά στο δεύτερο γύρο... Ο Ballardini είπε ότι η ομάδα του δεν θα αλλάξει παιχνίδι, ότι δεν έχει μόνο τον Amauri να προσέξει και έπλεξε το εγκώμιο του δικού του Miccoli λέγοντας πως είναι παίχτης επιπέδου Εθνικής. Αναγνώρισε πως απ' όλες τις μεγάλες ομάδες, η Juventus είναι εκείνη που έχει περισσότερο τη νοοτροπία "ταπεινής και έτοιμης για θυσίες ομάδας, νοοτροπία επαρχιώτικης", γεγονός που αποτελεί τη δύναμή της σε συνδυασμό με την ποιότητα των παιχτών της.

[*] Η "Tuttosport", που έθεσε θέμα Ranieri, αποδίδει στον προπονητή τα λόγια: "Ο Montezemolo (σ.σ. πρόεδρος της Fiat και της Ferrari) όταν η Ferrari δεν τραβάει, δεν διώχνει τον Todt (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος της Ferrari) ή τον Domenicali (υπεύθυνος της ομαδας)" ενώ το site της Juventus γράφει ότι είπε: "αναγνωρίζομαι στα λόγια του Montezemolo: όταν η Ferrari δεν τραβάει, δεν είναι ότι διώχνουμε τους οδηγούς"...

Πηγή: Juventus.com, Corriere dello Sport, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: