Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Tanti auguri, Camo!

Τα 32 του κλίνει σήμερα εκείνη το πιτσιρίκι που ξεκίνησε από το Tandil της Αργεντινής, με ιταλικές ρίζες, πρωτόπαιξε στα 9 του στην Jorge Newbery, από τότε στην ίδια θέση που αγωνίζεται και σήμερα, πέρασε από το Μεξικό, έφτασε στη Verona και κατέληξε στη Juventus το 2002 για να κερδίσει αμέσως το πρωτάθλημα και να φτάσει στον τελικό του Champions League Που χάθηκε στα πέναλτυ από τη Milan. Γι' αυτό, η μεγάλη του φιλοδοξία, αφού στο μεταξύ κέρδισε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Squadra Azzurra το 2006 στη Γερμανία, είναι να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τη Juventus.
Πρόκειται, βέβαια, για τον Mauro German Camoranesi, τον "Camo" για συμπαίκτες και φιλάθλους, μπαμπά τριών πιτσιρικιών που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του ως το 2011 και τα δημοσιεύματα τον θέλουν να συζητά την παραμονή του στη Juve και όταν κρεμάσει τα παπούτσια του παίχτη, φορώντας πιθανόν αυτά του προπονητή των νεότερων. Είναι ο (τζαζ)ρόκερ της ομάδας: παίζει μπάσο.

Marcus Miller, από τους αγαπημένους του Camo

Ξεκίνησε, πιτσιρικάς με μαθήματα κιθάρας αλλά όταν, όπως έχει πει στον Luca Beatrice για το "Hurra' Juventus" [1], διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να παίξει σαν τον Steve Vai, το μυθικό κιθαρίστα του Frank Zappa, την παράτησε... Όταν βρέθηκε στη Verona, πήγε στο Ωδείο για να μάθει κοντραμπάσο και να πάρει τις βάσεις της κλασικής μουσικής. Συνολικά, σπούδασε εφτά χρόνια... Τι του αρέσει; "Hendrix, Marcus Miller, Ramones, AC/DC, Fishbone". Έχει και συλλογή με ...δώδεκα μπάσα και ως είδωλο έχει τον Flea των Red Hot Chili Peppers: "τους άκουγα από μικρός και έπειτα ο Flea έχει μια εξαιρετική ικανότητα να αυτοσχεδιάζει", λέει δείχνοντας ότι ο αυτοσχεδιασμός του αρέσει και εκτός γηπέδου...
Αγαπημένα του κονσέρτα; Των AC/DC στο Buenos Aires το 1997 ("τους άκουγα και έκλαιγα, φανταζόμουν ότι βρισκόμουν μαζί τους στη σκηνή, δίπλα στον Malcolm Young) και των Megadeath στην Πόλη του Μεξικό. Τι ακούει απ' τα ακουστικά του iPod όταν κατεβαίνει απ' το πούλμαν για να μπει στο γήπεδο; "Who Knows" του Hendrix, "Under The Bridge" και "My Lonely Man" των Red Hot Chili Peppers, "Sheena is a Punk Rocker" των Ramones και διάφορα κομμάτια των Rage Against the Machine και Living Color. Γι' αυτό τρέχει όπως τρέχει, μετά...

"Sheena is a Punk Rocker" των Ramones, ένα από τα κομμάτια που ακούει ο Camo πριν βγει στο χορτάρι να παίξει...

Κατά τα άλλα, είναι παθιασμένος με το γκολφ, παίζει συστηματικά τα δυο τελευταία χρόνια παρέα με το Nedved και τον Del Pero, στην τηλεόραση προτιμά να βλέπει Formula 1 και αγώνες μοτοσκλέτας παρά ποδόσφαιρο. Τελευταία, μάλιστα, ενδιαφέρεται για το ράγκμπι. Στο γήπεδο, ξέρουμε: αποφασιστικός όσο λίγοι. Έχει παίξει 236 ματς και έχει βάλει 27 γκολ, βαριά σχεδόν όλα τους. Και, παρά τις αρχικές εντονότατες γκρίνιες, τελικά πιέστηκε να μείνει στη Serie B, και όταν έμεινε, η συμβολή του ήταν αποφασιστική. Και έπειτα "παντρεύτηκε" το νέο σχέδιο και έμεινε. Tanti tanti auguri, Camo! Και προσφορά, Steve Vai με Frank Zappa!


[1] Συνέντευξη για το τεύχος Απριλίου 2008 του επίσημου περιοδικού της Juve, "Hurra' Juventus".

Δεν υπάρχουν σχόλια: