Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Με τις άσιστ του, ο Giovinco βρέθηκε στην κορυφή του Champions League μαζί με τον Lampard!

Του έφτασαν 90' παιχνιδιού και ο Sebastian Giovinco μπήκε στη λίστα των σταρ του Champions League: οι δυο άσιστ που οδήγησαν τον Iaquinta στα γκολ με τη Bate τον έστειλαν απευθείας στην κορυφή της κατηγορίας των assists-man, δίπλα δίπλα, ούτε λίγο ούτε πολύ, στον Frank Lampard της Chelsea, τον (πρώην) Zlatan Ibrahimovic της Inter, τον Emmanuel Adebayor της Arsenal και τον Luis Garcia της Atletico Madrid!... Και αν ο Nedved δεν είχε χαραμίσει άλλη μια άσιστ του Giovinco στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα, o Sebastian θα ήταν μόνος πρώτος!

Πρωτιές για Del Piero, Sissoko, Iaquinta

Στις στατιστικές του Champions League, η Juventus έχει άλλες τρεις πρωτιές με ισάριθμους παίχτες της:

  • ο Del Piero, μαζί με το συμπαίκτη του στη Squadra Azzurra Luca Toni προηγούνται στη σχετική κατηγορία με 12 σουτ -ακολουθεί ο Juninho (Lyon) με 11 και οι Ronaldo (Manchester United), Lopez (Porto), Benzema (Lyon), Adebayor (Arsenal) με 9.
  • ο Sissoko προηγείται στην ειδική κατηγορία των πετυχημένων αντιπαραθέσεων, με 11. Ακολουθεί ο Yurevich της Bate Borisov (ναι, ακριβώς αυτή...) με 10 και ο Tymoschuk της Zenit (της άλλης ομάδας που συνάντησε, και νίκησε, η Juve) με 9...
  • o Iaquinta βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ, με δυο γκολ, παρέα με τους: Van Persie (Arsenal), Van Nistelrooy (Real Madrid), Gilardino (Fiorentina), Gerrard (Liverpool), Culio (CFR Cluj), Berbatov (Manchester United), Aguero (Atletico Madrid) και Adebayor (Arsenal).

Παραμένει πρώτος ο Giovinco

(Update, 2/1o)
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής των Ομίλων του Champions League, o Giovinco διατήρησε την πρωτιά μαζί με τον Lampard (στους παίχτες με 2 άσιστ για γκολ προστέθηκαν ο Savio της Ανόρθωσης και ο De Rossi της Roma. Τον Sissoko στυην πρώτη θέση της κατηγορίας των πετυχημένων αντιπαραθέσεων τον έφτασε ο Mattos του Παναθηναϊκού. Στην κατηγορία των σκόρερ, βέβαια, ο Iaquinta και οι άλλοί έχασαν την πρωτιά καθώς Gerrard και Aguero έφτασαν τα 3 γκολ

Πηγή: Corriere dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: