Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

"Η Juve ευχαριστεί Giovinco-Iaquinta" και "Τώρα φτάνει!"

"Η Juve ευχαριστεί Giovinco-Iaquinta", τιτλοφορεί τη σημερινή της έκδοση η "Corriere dello Sport".
"Juve: φτάνει!", διαμηνύει με το δικό της πρωτοσέλιδο η "Tuttosport".
Δυο πρωτοσέλιδα για το απίστευτο 2-2 στο Minsk με τη Bate που αποδίδουν κατά τον καλύτερο τρόπο τα αισθήματα των ανά την υφήλιο φίλων της Juventus...

Οι φίλαθλοι ζητάν(μ)ε βασικό τον Giovinco σε ειδικό ρόλο μεσοεπιθετικού

(Update) Στο site της "Gazzetta dello Sport" πάνω από 10.000 φίλαθλοι συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό γκάλοπ με το ερώτημα, σε ποιά θέση βασικού πρέπει να παίξει ο Giovinco. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους:
  • Το 34,6% ζητά να παίζει σε μια θέση μεσοεπιθετικού που θα δημιουργήσει ειδικά γι' αυτόν ο Ranieri
  • To 34,4% ζητά να παίζει στη θέση του Nedved
  • Το 12,7% θεωρεί ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να παίζει βασικός
  • Το 7,4% τον βλέπει ως δεύτερο επιθετικό
  • Το 6,3% τον βλέπει στη μεσαία γραμμή
  • Μόλις το 4,5% τον θέλει στη θέση του Camoranesi

Η πρώτη επιλογή είναι η πιο λογική, σε συνδυασμό και με τη δεύτερη (κατά περίπτωση). Θα χαλάρωνε και ο Del Piero κι έτσι θα έδειχνε λιγότερο εγωιστικές συμπεριφορές... Την ανάγκη αυτής της επιλογής δεν την έδειξε μόνο το χθεσινό ματς (χαραμίστηκε ο Camo και βρέθηκε η μεσαία γραμμή με μόνο τον Sissoko να προσπαθεί να κόψει, μέχρι της είσοδο του άλλου σπουδαίου νέου, του Marchisio), το δείχνει το ίδιο το παρελθόν του Sebastian. Αυτό που σε συνδυασμό με το παρόν -απέραντο ταλέντο, χαρακτήρα και προσωπικότητα- δείχνει ότι, τώρα που λύνεται το θέμα του συμβολαίου του (ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι η πενιχρή χρησιμοποίησή του δεν συνδέεται και με αυτό;), το στήσιμο της ομάδας πρέπει να επανασχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη αυτή την εξαιρετική (νέα) πραγματικότητα. Και όποτε χρειάζεται, ας βρεθεί το θάρρος να αφήνεται στον πάγκο και κάποιος από τους παλιούς... Άλλο η απέραντη ευγνωμοσύνη μας και άλλο ο τρόπος παιχνιδιού... Και, βέβαια, επιμονή συνολικά στους νέους (και στον De Ceglie) χωρίς φόβο, με πάθος και λογική. Και σχεδιασμό. Αυτή η Juve έχει μέλλον! Τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: