Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

"Πέντε λόγοι για να σκεφτείς θετικά"

Οι φίλαθλοι στα φόρουμ και τα αθλητικά site ωρύονται, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν την κεφαλή του Ranieri και είναι πολλοί περισσότεροι όσοι, και δεν είναι όλοι bianconeri, προτάσσουν την εκτίμηση ότι η χρονιά της Juve, η χρονιά που μόλις ξεκίνησε, είναι καταστροφική, ότι η Juve θα χάσει το τρένο αυτού και του επόμενου Champions League και άλλα παρόμοια. Υπερβολές, ως συνήθως, που ξεκινούν από υπαρκτά προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο έγραψε το άρθρο του ο Guido Vaciago της "Tuttosport" με τίτλο: "Πέντε λόγοι για να σκεφτείς θετικά":

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κίνδυνος είναι να πετάξει κανείς και το μωρό μαζί με τη σκάφη. Και δεν μιλάμε για τον Giovinco. Ή, καλύτερα, όχι μόνο γι' αυτόν. Γιατί υπάρχει κάτι παραπάνω να σώσουμε από μια Juventus στα όρια της κρίσης.
Πρώτον: οι βαθμολογίες. Τίποτε δεν χάθηκε, ούτε στο campionato ούτε στο Champions League. Οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες έκαναν πολύ μικρότερες ζημιές απ' όσες θα μπορούσαν. Χάρη στη Milan (που σταμάτησε την Inter) και στη Real Madrid (που μπλοκάρισε τη Zenit), η Juventus βρίσκεται ακριβώς πίσω απο τις πρώτες στο πρωτάθλημα, με τη δυνατότητα να προσπεράσει την Inter ακόμα και την Κυριακή, και σε καθησυχαστική θέση ηρεμίας και στον Όμιλο του Champions League.
Δεύτερον: η επιστροφή. Ο Gigi Buffon επιστρέφει στο campionato. Το νούμερο ένα της Juve και της Εθνικής επανήλθε από τον τραυματισμό που τον υποχρέωσε να χάσει τα δυο τελευταία ματς πρωταθλήματος και την μετάβαση στο Minsk και θα είναι κανονικά στο γήπεδο εναντίον της Palermo του Ballardini.
Τρίτον: το ταλέντο. Ο Giovinco επιβεβαίωσε ότι είναι παίχτης σε θέση να κάνει τη διαφορά και στο διεθνές (και αρκετά δύσκολο, κρίνοντας από τη συγκυρία) σκηνικό. Ο νέος έχει το ειδικό βάρος για να αναδείξει το ταλέντο του και στην Ευρώπη: αξίζει εμπιστοσύνη και μπορεί να δώσει πολλά.
Τέταρτο: η επιβεβαίωση. Αν κάποιος το είχε λησμονήσει, ο Vincenzo Iaquinta είναι εγγύηση. Μπαίνει και σκοράρει. Παίζει ως κεντρικός και ως δεύτερος επιθετικός. Κάνει τον γκολτζή ή τον παίχτη που θυσιάζεται. Το να μπορείς να υπολογίζεις σε αυτόν, αντιπροσωπεύει για τον Ranieri μια σταθερή και χρησιμότητα βεβαιότητα.
Πέμπτο: το καινούργιο. Ο Dario Knezevic, που μπήκε στη θέση του Legrottaglie στο Minsk, κάνοντας το ντεμπούτο του με τη Juventus, απέδειξε ότι είναι εξαιρετικός παίχτης και μια ενίσχυση στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια στιγμή κατά την οποία οι επικρίσεις για τις μεταγραφές περισσεύουν, αξίζει τον κόπο να υπογραμμιστεί ένα μικρό πετυχημένο κόλπο. Εν πάση περιπτώσει, η καταστροφή δεν είναι πλήρης, το αντίθετο... Και ίσως γι' αυτό είναι αναγκαίο να οδηγηθεί η ομάδα, το ευρύτερο περιβάλλον, το ταχύτερο δυνατόν σε μια αντίδραση. Όλα περιμένουν να κερδηθούν αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: