Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Palermo-Juventus 0-2 με Sissoko, Trezegol που επέστρεψε σα να μην έλειψε μια μέρα! Και με ένα Buffon Νο 1...

Μεγάλη νίκη, σημαντική για το πρωτάθλημα αφού κρατά τη Juventus στην τροχιά της Inter που πέρασε νικηφόρα το απόγευμα από τη Bologna (2-1) ενώ αποτελεί και την καλύτερη δυνατή ένεση ηθικού ενόψει της αναμέτρησης με την Chelsea την Τετάρτη στο "Stamford Bridge".

(Update, 22/2) Οι αποκρούσεις του Buffon, οι ευκαιρίες και τα γκολ της Juventus

Με περίπου δέκα λεπτά καθυστέρηση, για να διορθωθεί ένα πρόβλημα στα δίχτυα, ξεκίνησε το ματς -καθυστέρηση που δεν επέδειξε η γηπεδούχος που με τον πρώην Balzaretti βρήκε τον πρώην Miccoli ο οποίος υποχρέωσε ήδη στο 2' τον Buffon σε μια μεγάλη επέμβαση -την οποία επανέλαβε δυο λεπτά μετά σε κεφαλιά του Simplicio στον οποίο έφτασε η μπάλα αφού ο Miccoli βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με το δεξί! Άμεση ανταπάντηση της Juventus με τον Iaquinta να ψάχνει τον Trezeguet (που αγωνίστηκε ως αρχηγός) και την άμυνα της Palermo να σώζει... Στο 6', σειρά του Amelia να αποδείξει ότι δικαίως είναι αναπληρωματικός του Gigi στην Εθνική: απέκρουσε με τα πόδια αριστερό σουτ του Trezeguet... Η Palermo συνέχισε να πιέζει. Στο 13', ο Amelia πρόλαβε τη μπαλιά του Tiago προς τον Chiellini. Οι Σικελοί συνέχισαν να πιέζουν αλλά η άμυνα αντέδρασε καλά και τελικά ήταν ο Nedved, στο 22', που απασχόλησε τον Amelia με μακρινό σουτ που έσκασε μπροστά στο Νο 2 των azzurri. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Iaquinta γλίστρησε πριν προλάβει να ντριμπλάρει τον τελευταίο αμυντικό... Αλλά, στο 27' ο Sissoko έκανε τη σωστή κίνηση για να τον συγχωρήσουμε για την κόκκινη κάρτα στο ματς του πρώτου γύρου που είχε αφήσει την ομάδα με δέκα παίχτες (με αποτέλεσμα την ιστορική ήττα που άνοιξε την πόρτα στην κρίση): με μια σπουδαία ενέργεια, πέρασε δυο αντιπάλους (Liverani, Bovo) και με ένα δυνατό δεξί σουτ άνοιξε το σκόρ: 0-1! Δεύτερο γκολ φέτος για το φιεθνή από το Μαλί. Στο 29', επέμβαση του Buffon προ του Cavani, που ήταν υποψήφιος για τη Juve... Στο 32' ο Camoranesi υποχρέωσε τον Βovo να εισπράξει κίτρινη κάρτα για να τον σταματήσει... Στην επόμενη φάση, πάλι η Juve μπροστά αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ ο Iaquinta που είχε ήδη απασχολήσει με κεφαλιά τον Amelia. Ο Balzaretti υποχρέωσε τον Buffon σε πετυχημένη έξοδο στο 35'. Από εκεί και πέρα, οι ευκαιρίες είναι όλες για τη Juventus και η πρώτη φέρει την υπογραφή του μεγάλου Τσέχου: αφού βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος και μας κοψοχόλιασε (πέρυσι, εδώ, είχε βγει με φορείο), ο Nedved σηκώθηκε, πήρε τη μπάλα από το Sissoko και έριξε μια βολίδα, στο 42', που υποχρέωσε τον Amelia σε απόκρουση με τις γροθιές. Στο 43', ο Amelia στέρησε, με τα πόδια, τη χαρά του γκολ στον Iaquinta που είχε περάσει τον αντίπαλό του.
Χωρίς αλλαγές και με την Palermo να πιέζει ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 51' ο Miccoli ζήτησε πέναλτυ για δήθεν χέρι του Legrottaglie (ήταν τόσο κοντά το σουτ που δεν δίνονται αυτά τα πράγματα)... Στο 54', αντεπίθεση με τον Iaquinta να προσπαθεί να βρει τον Trezeguet. Απάντηση της Palermo αλλά απέκρουσε ο Chiellini. Στο 57' ο Amelia πρόλαβε να κόψει την άσιστ του Legrottaglie για τον Trezeguet... Στο 60', σειρά αλλού ενός πρώην, του Nocerino, να κάνει το κομμάτι του με διπλή προσπάθεια αλλά τη λύση έδωσε ο αμυντικός ογκόλιθος που επέστρεψε τη σωστή στιγμή, ο Giorgio Chiellini: καθάρισε εξαιρετικά τη φάση βγαίνοντας από την περιοχή με τη μπάλα στα πόδια. Στο 63', μεγάλη επέμβαση του Buffon σε σουτ του Nocerino: o Νο 1 έστειλε τη μπάλα κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια, ο Grygera πρόλαβε μια επικίνδυνη άσιστ του Balzaretti, ο Buffon απέκρουσε σουτ του Miccoli και ο Grygera ολοκλήρωσε στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Γρήγορη αντεπίθεση της Juventus με τον Cassani να προλαβαίνει τη συνεννόηση Iaquinta-Trezeguet, στο 67'. Στο 71', αφού είχε ήδη μπει ο Marchionni στη θέση του Camo, μπήκε και ένας πρώην της Palermo, ο Amauri στη θέση του Iaquinta. Στο 75', μεγάλη ευκαιρία για τη Juve καθώς ο Nedved έβγαλε μπαλιά για το νεοεισελθόντα Amauri, ο Amelia απέκρουσε σωτήρια και τον Trezeguet τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή... Δυο λεπτά αργότερα, εκτέλεση φάουλ από τον Miccoli αλλά ο Buffon είναι εκεί... Προσπάθεια του Balzaretti να βρει τον Cassani αλλά δεν πρόλαβε. Ήταν πια η ώρα του Trezegol: μπήκε από αριστερά ο Amauri, η μπάλα στο Γάλλο που με δεξί σουτ από τη μέση της περιοχής προς την αριστερή γωνία έγραψε το 2-0 (με τη μικρή συμβολή και του Kjaer)! Πρώτο γκολ του David φέτος που έδειξε ότι ο τραυματισμός δεν τον επηρέασε! Η Palermo προσπάθησε να αντιδράσει και κέρδισε μερικά συνεχόμενα κόρνερ ενώ ο Chiellini έδινε μέχρι τέλους δείγματα γραφής... Το μόνο κακό: ο Camoranesi στμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και δεν θα είναι στο ματς με τη Napoli.

PALERMO-JUVENTUS 0-2
Τέρματα: 27' Sissoko, 79' Trezeguet
Κίτρινες Κάρτες: Bovo (P) - Grygera, Camoranesi, Molinaro (J)
Διαιτητής: Paolo Tagliavento. Επόπτες: Alessandro Stagnoli, Stefano Copelli. Τέταρτος διαιτητής: Paolo Valeri.

PALERMO: 32 Amelia, 16 Cassani, 24 Kjaer, 5 Bovo (89' 4 Tedesco), 42 Balzaretti, 33 Nocerino (82' 19 Succi), 11 Liverani, 23 Bresciano, 30 Simplicio, 7 Cavani, 10 Miccoli. Αναπληρωματικοί: 1 Ujkani, 25 Savini, 21 Cossentino, 14 Guana, 8 Migliaccio.
Προπονητής: Davide Ballardini.
JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 16 Camoranesi (68' 32 Marchionni), 22 Sissoko(91' 18 Poulsen), 30 Tiago, 11 Nedved, 17 Trezeguet, 9 Iaquinta (71' 8 Amauri). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 4 Mellberg, 10 Del Piero, 20 Giovinco.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Trezeguet: ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου!

(Update, 22/2) Πανευτυχής ο Trezeguet που, λόγω του τραυματισμού και της διπλής επέμβασης στα γόνατα, είχε να σκοράρει από τις 17 Μαϊου 2008: "είμαι πολύ χαρούμενος. Για μένα ήταν τέσσερις μήνες σκληρότατοι αλλά άποψε επέστρεψα βασικός, έπαιξα καλά και έβαλα γκολ. Και η ομάδα τα πήγε καλά. Τα παιδιά με θέλησαν ως capitano: με έκαναν να νιώσω σημαντικός. Ευχαριστώ κυρίως αυτούς. Για μένα ήταν μια σημαντική ημέρα", είπε στο "Sky" και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Amauri για τη μπαλιά του γκολ: "εμένα μου αρέσει να παίζω με τους πιο μεγάλους και ο Amauri για μενα είναι ο πιο δυνατός σέντερ φορ αυτού του campionato. Μου έκανε μια πανέμορφη πάσα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ", τόνισε και έκλεισε τις δηλώσεις του με την ευχή "να δώσουμε μια μεγάλη ικανοποίηση στους tifosi μας" μέσα στο "Stamford Brisge". Μακάρι!

Ranieri: η ομάδα ήταν συμπαγής, είμαι ικανοποιημένος.
Τώρα πάμε στην Chelsea με όλη μας την αποφασιστικότητα.
Μπράβο Trezeguet, Camoranesi
. Πιστεύω ότι ο Sissoko
δεν θα έχει πρόβλημα με την κλωτσιά που έφαγε


Με το νου στην Chelsea βρσικόμαστε όλοι μετά τη νίκη. Έτσι και οι δημοσιογράφοι ρώτησαν το Ranieri αν ο Trezeguet και ο Amauri είναι σαν τον Drogba και τον Anelka. "Εγώ έχω τέσσερις επθετικούς, όλους με διαφορετικά χαρακτηριστικά και είμαι ικανοποιημένος που τους έχω και τους τέσσερις", απάντησε ο Ranieri που στάθηκε στον "Hiddink που βεβαίως και έχιε δυο σπουδαίους επιθετικούς: ο Anelka έβαλε 21 γκολ στη σεζόν ενώ ο Drogba ήταν λίγο στο περιθώριο με το Scolari. Ίσως θα ήταν καλύτερα να αντιμετωπίσουμε τη δική του Chelsea, παρά εκείνη του Ολλανδού. Τώρα μερικοί παίχτες θα θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω και πιστεύω ότι ο Hiddink ως πρώτο πράγμα βελτίωσε τον τρόπο που βγάζουν κάθετες μπαλιές για να φτάνουν στους επιθετικούς. Ξέρουμε ότι πάμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεθωρακισμένο που πέρυσι έχασε το Champions League μόνο για ένα λάθος του Terry απ' το σημείο του πέναλτυ. Θα πάμε να την αντιμετωπίσουμε με όλη μας την αποφασιστικότητα"...
Όσον αφορά το παιχνίδι στο "Barbera", o Ranieri δήλωσε "ικανοποιημένος" κυρίως επειδή είδε συμπαγή την ομάδα: "άμυνα και μεσαία γραμμή πρώτα απ' όλα". Ο Ranieri έπλεξε το εγκώμιο του Trezeguet -"ο πρώτος που βρισκόταν απέναντι στο Liverani, ο πρώτος που επέστρεφε αφού είχε ολοκληρωθεί η επίθεση"- καθώς και του Camoranesi για τον οποίο τόνισε ότι "δεν είναι ακόμα εκείνος που ξέρουμε αλλά κάνει βήματα γίγαντα: προπονείται αγωνιζόμενος". Τέλος, είπε ότι ο Sissoko δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο πρώτο 45λεπτο αλλά είπε ότι είναι εντάξει "και πιθστεύω ότι δεν κινδυνεύει ενόψει Chelsea. Είναι πολύ καλός αλλά είναι ακόμα νέος. Θέλει πολύ να νικάει αλλά πρέπει να βρει μεγαλύτερη ηρεμία", είπε.

Ικανοποιημένοι Blanc και Secco σκέφτονται τη Chelsea

Ικανοποιημένος με τη νίκη "απέναντι σε μια εξαιρετική Palermo, μια νίκη που δίνει βαθμούς και φτιάχνει το ηθικό", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος J-C Blanc που αφού εξέφραασε την ικανοποίησή του και για τον συμπατριώτη του David Trezeguet σημείωσε: "συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σε τρία μέτωπα και θα συνεχίσουμε όσο υπάρχουν δυνατότητες. Στο πρωτάθλημα είμαστε πίσω και περιμένουμε τη στιγμή μας".
"Εμείς οφείλουμε να σκεφτόμαστε ένα ματς τη φορά, ξεκινώντας απ' αυτό στο Λονδίνο. Θα πάμε εκεί ταπεινά αλλά έχοντας συνείδηση των δυνατοτήτων μας και θα προσπαθήσουμε να πούμε το δικό μας", δήλωσε από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Alessio Secco που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον Sissoko αφήνοντας αιχμές και για όσους επέκριναν τη διοίκηση όταν αγοράστηκε πέρυσι ο διεθνής Αφρικανός.

Cobolli Gigli: οι ελπίδες δεν εξαντλήθηκαν

"Πιστεύω ότι ο Ranieri και εγώ επ' αυτού είμαστε σύμφωνοι εδώ και μερικές βδομάδες: αν η Inter συνεχίσει να κερδίζει, γίνεται δύσκολο. Πάντως οι ελπίδες δεν εξαντλήθηκαν, το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το βηματισμό μας ξεκινώντας από απόψε που παίζουμε κατά μιας ομάδας που στην έδρα μας μας δυσκόλεψε. Αν βγούμε από εδώ με νίκη, θα βγούμε ενισχυμένοι ενόψει και του παιχνιδιού με την Chelsea": οι δηλώσεις του προέδρου της ομάδας, Cobolli Gigli στο "Sky" πριν τον αγώνα μιλάνε μόνες τους. Ο πρόεδρος χαιρέτισε την επιστροφή του Trezeguet -"ξαναέχουμε μια σούπερ επίθεση"- ενώ όταν τον ρώτησαν για τον Cassano επανέλαβε: "είναι ένα μεγάλο ταλέντο, τον παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά θα χρειαστεί χρόνος πριν πάρουμε αποφάσεις"...

Πηγές δηλώσεων: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: