Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ο Orsato σφυρίζει το Juventus-Sampdoria

Ένας από τους νεότερους και πολλά υποσχόμενους διαιτητές της Ιταλίας το όνομα του οποίου, όμως, βρέθηκε στο στόχαστρο των καταγγελιών της Roma, ο Daniele Orsato, ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο ματς της Juventus με τη Sampdoria.
Ο 34χρονος διαιτητής, που κατηγορήθηκε ευθέως από την πρόεδρο της Roma Rosella Sensi ότι ευνόησε την Inter στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου των δυο ομάδων ("καταστρέφουν και το Κύπελλο" ήταν το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της "Corriere dello Sport" της επομένης), έχει σφυρίξει μόλις δυο φορές παιχνίδια της Juve, στο περυσινό πρωτάθλημα: το 1-0 εντός έδρας επί της Atalanta (με γκολ του Nedved) και το 0-1 από τη Siena, εκτός έδρας... Τη Sampdoria τη συνάντησε άλλη μια φορά φέτος, στην εντός της έδρας της ήττα με 1-0 από τη Fiorentina, στις 21 Δεκεμβρίου 2008.
O Orsato, που πρωτοσφύριξε στη Serie A το Δεκέμβριο του 2006, έχει διαιτητεύσει ως τώρα 22 παιχνίδια στο campionato με αποτέλεσμα 15 νίκες για τους γηπεδούχους, 3 ισοπαλίες και μόλις 4 νίκες για τους φιλοξενούμενους. Έχει σφυρίξει 10 πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων και ένα μόνο υπέρ των φιλοξενούμενων, 4-9 ο λογαριασμός των κόκκινων καρτών που έχει δείξει...
Βοηθοί του Orsato θα είναι ο Andrea Stefani απ' το Milano και o Renato Faverani απ' το Lodi, τέταρτος διαιτητής ο Andrea Gervasoni απ' τη Mantova.

Πηγές: aia-figc.it, sampdoria.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: