Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Juventus-Napoli 4-3 στα πέναλτυ (ακυρώθηκε ένα γκολ του Trezeguet στο 93'): η Juve στα ημιτελικά κόντρα στη Lazio

Πρόκριση στα πέναλτυ πέτυχε η τραυματισμένη Juventus επί μιας καλής Napoli και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία τις επόμενες μέρες της έχοντας απομακρύνει την μίνι κρίση που ετοίμαζαν στις εφημερίδες... Στα ημιτελικά του Κυπέλλου, την περιμένει η Lazio με την οποία η Juve θα αναμετρηθεί στις 4 και 22 Μαρτίου. Ο άλλος ημιτελικός είναι μεταξύ Sampodoria-Inter...

(Update) Τα πέναλτυ που έδωσαν την πρόκριση στη Juventus

Οπλισμένος με την απόκρουση των φημών σε βάρος του από τον ίδιο τον John Elkann ("ο ρόλος του Ranieri στον πάγκο της Juventus δεν είναι υπό συζήτηση", είπε πριν το ματς), ο Ρωμαίος τεχνικός κατέβασε ενδεκάδα ανάγκης (χωρίς Buffon, Marchisio αλλά και Tiago) με Giovinco, Del Piero και Iaquinta να εναλλάσσονται μπροστά προσπαθώντας να δημιουργήσουν διαδρόμους. Φτωχό σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο, δεν απασχόλησε τους δυο τερματοφύλακες. Η Juventus είχε την πρωτοβουλία κινήσεων (60% κατοχή μπάλας) αλλά, ελλείψει των κλασσικών μέσων της και της συμπαγούς αμυντικής διάταξης της Napoli δυσκολευόταν να δημιουργήσει επιθετικούς συνδυασμούς -πολλές προσπάθειες γίνονταν από δεξιά (Grygera, Marchionni), προσπαθούσε κυρίως ο Sissoko (έκοβε, έβγαινε μπροστά) παρά ο Poulsen ενώ Del Piero και Giovinco γυρνούσαν πίσω προσπαθώντας να δημιουργήσουν διαδρόμους και να φτάσουν στον Iaquinta. Πάντως, ούτε η υπερπλήρης στο κέντρο Napoli κατάφερε να σπάσει τη συμπαγή Juve -η μόνη της "ευκαιρία" βρέθηκε στο 18' όταν ο De Ceglie είδε τον Gargano να βγαίνει στην αντεπίθεση και καθώς ήταν έτοιμος να δώσει στο Lavezzi που θα έφευγε μόνος, ο Paolo έπεσε με δύναμη -αλλά πεντακάθαρα- στη μπάλα, τον έκοψε και... βγήκε με φορείο...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια κούρσα του Lavezzi, που πέρασε τέσσερις, σούταρε, κόπηκε απ' τον Legrottaglie αλλά ο επερχόμενος Hamsik σούταρε από πλάγια πάνω στον Manninger που ενστικτωδώς έδιωξε κόρνερ... Νέο σουτ του Lavezzi στο επόμενο λεπτό και στο μεθεπόμενο θεατρινίστικο πέσιμο του Αργεντίνου μέσα στην περιοχή -τόσο θεατρινίστικο που από τη Rai απηύθυναν συγχαρητήρια στον διαιτητή Ayroldi που δεν ξεγελάστηκε! Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως στο πρώτο ημίχρονο, με τον Trezegeut να μπαίνει αντί του Iaquinta και, αργότερα, το Nedved στη θέση του Giovinco ο οποίος, στο 61', είχε ξεμαρκαριστεί, είχε περάσει στον Marchionni που ξεμαρκαρίστηκε με τη σειρά του και πέρασε, μέσα στην περιοχή, στον Del Piero ο οποίος... ξάπλωσε για να αλλάξει τροχιά στη μπάλα με το κεφάλι! Το παιχνίδι συνεχίστηκε και εκεί που η Juve πίεζε και η Napoli έδειχνε πεσμένη, έκανε τις καλύτερες ευκαιρίες της: πρώτα με τον Gargano που έφυγε μόνος, στο 81', αλλά ευτυχώς ο Mellberg δεν βιάστηκε, τον περίμενε και ψύχραιμα τον έκοψε καθαρά μέσα στην περιοχή -στο κόρνερ, απόκρουση σε έξοδο του Manninger και διαγώνιο σουτ του Lavezzi άουτ. Στην επόμενη φάση, σειρά του Zalayeta να βγει μόνος αλλά χαράμισε, ευτυχώς, την ευκαιρία, σουτάροντας (υπό πίεση) έξω. Ακόμα πιο επικίνδυνη η Napoli στο 82' όταν ο Lavezzi έβγαλε παράλληλη σέντρα από αριστερά και δυο συμπαίκτες του δεν πρόλαβαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα του Manninger... Τα τελευταία λεπτά η Juve υπέφερε, δεν κατάφερνε να παρακολουθεί το ρυθμό της Napoli που έβγαινε επικίνδυνα με βαθιές μπαλιές από πίσω. Και ξαφνικά, στο 93', ένα παίξιμο απ' τα παλιά: συνδυασμός Del Piero, Nedved και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Trezeguet που την έσπρωξε μαλακά στα δίχτυα -δυστυχώς, ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι και το γκολ ακυρώθηκε παρ' ότι κανείς δεν είχε ακουμπήσει τη μπάλα οπότε το γκολ έπρεπε να μετρήσει! Και όμως... παράταση!

(Update) Στιγμιότυπα από το ματς

Στο 3ο λεπτό της παράτασης, τι ευκαιρία! Ο Molinaro ξέφυγε από τον Santacroce, η μπάλα έφτασε στον Marchionni που την έβγαλε για τον Trezeguet ο οποίος από μισό μέτρο την έριξε πάνω στον τερματοφύλακα! Στην επόμενη φάση, γλύτωσε η Juve: ο Manninger απέκρουσε το σουτ του Lavezzi. Στο 7ο λεπτό της παράτασης, γκολ του Del Piero που όμως ακυρώθηκε γιατί όταν ο capitano έκανε κοντρόλ και γύρισε να σουτάρει, η μπάλα βρήκε, άθελά του, στο χέρι του... Στο 108' σημαντική απόκρουση του Manninger σε κόρνερ... Στο 110' μεγάλο δεξί διαγώνιο σουτ του Nedved, μεγάλη απόκρουση του Navarro και ο Cannavaro στη συνέχεια έκοψε την προσπάθεια του capitano που στο 118' προσπάθησε να γλυτώσει την ομάδα από τα πέναλτυ αλλά το φάουλ του, από πολύ μακριά, βγήκε πάνω από τα δοκάρια...

Η ψυχραιμία του Manninger στα πέναλτυ

Στα πέναλτυ, ξεκίνησε πρώτος ο Del Piero και έκανε ψύχραιμα το 1-0. Ο Hamsik ισοφάρισε 1-1.
Πολύ καλή εκτέλεση από τον Trezeguet και 2-1. Άμεση ισοφάριση από τον Bogliacino: 2-2.
Ο Nedved είχε στα πόδια του το τρίτο πέναλτυ αλλά ο Navarro απέκρουσε... O Denis έκανε το 2-3...
Τέταρτο κρίσιμο πέναλτυ στα πόδια του Marchionni: ο Navarro έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και 3-3. Ο Lavezzi για τη Napoli, χωρίς φόρα και ο ψυχρός Manninger που σε πάγωνε κοιτώντας τον έγινε ο ήρωας της βραδιάς καθώς έπιασε τη μπάλα και την έκρυψε στην αγκαλιά του! Το σκορ έμεινε 3-3...
Δυστυχώς, έμεινε 3-3 καθώς ο Sissoko έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι! Αλλά και ο Contini δεν τα κατάφερε: με τον Manninger να τον κοιτά παγωμένος, έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια!
3-3 μετά από 5 πέναλτυ και σειρά του Legrottaglie: ο Navarro έπεσε σωστά αλλά η μπάλα αναπαύθηκε στα δίχτυα: 4-3 για τη Juventus. Σειρά του Gargano και... έξω! Η Juventus είναι στα ημιτελικά όπου θα συναντήσει τη Lazio!

JUVENTUS-NAPOLI 4-3 (0-0 στα 120')
Τέρματα (στα πέναλτυ): Del Piero, Trezeguet, Marchionni, Legrottaglie - Hamsik, Bogliacino, Denis
Κίτρινες κάρτες: Molinaro, Mellberg, Sissoko, Legrottaglie (J) - Contini, Montervino, Santacroce, Bogliacino, Pazienza (N)
Διαιτητής: Nicola Ayroldi. Επόπτες: Mauro Tonolini, Giuseppe Foschetti. Τέταρτος διαιτητής: Nicola Stefanini.

JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 4 Mellberg, 33 Legrottaglie, 29 De Ceglie (23' 28 Molinaro), 32 Marchionni, 22 Sissoko, 18 Poulsen, 20 Giovinco (68' 11 Nedved), 10 Del Piero, 9 Iaquinta (59' 17 Trezeguet). Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 43 Ariaudo, 16 Camoranesi. 8 Amauri.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
NAPOLI: 30 Navarro, 13 Santacroce, 28 Cannavaro P., 96 Contini, 4 Montervino (74' 18 Bogliacino), 5 Pazienza, 23 Gargano, 17 Hamsik, 6 Aronica (91' 3 Vitale), 7 Lavezzi, 25 Zalayeta (100' 9 Denis). Αναπληρωματικοί: 44 Sepe, 11 Maggio, 12 Pia', 20 Russotto.
Προπονητής: Edoardo Reja.

Ικανοποίηση Ranieri μόνο για την πρόκριση και τον Trezeguet

(Update) Ικανοποιημένος μόνον για την πρόκριση και τον Trezeguet εμφανίστηκε ο Ranieri που δεν θέλησε να κρυφτει πίσω από το κανονικό γκολ που ακυρώθηκε -παρ΄ότι το επισήμανε- και αναγνώρισε ότι η ομάδα παρουσιάζει πρόβλημα στην ανάπτυξη αλλά και στην κάλυψη. "Ήμασταν τυχεροί", αναγνώρισε τονίζοντας ότι πρέπει να συζητήσει με όλη την ομάδα τα λάθη που επιτρέπουν στους αντιπάλους να ξεχύνονται στην αντεπίθεση. Βέβαια, σημείωσε ότι η Juventus έπαιξε με σύνθεση ανάγκης, ότι ο Poulsen χρειάστηκε να παίξει 120' ενώ είχε μόλις τα 45' στα πόδια του ("στα αποδυτήρια ήταν ψόφιος", σημείωσε) και κατέληξε λέγοντας ότι απολαμβάει την επιστροφή του Trezeguet που απέδειξε ότι την αίσθηση του γκολ την έχει όπως πάντα.

Legrottaglie: κουρασμένος αλλά χαρούμενος

"Πάρα πολύ κουρασμένος αλλά χαρούμενος", δήλωσε ο Legrottaglie που αναγνώρισε ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα στο 100%, στην κατάσταση που ήταν πριν λίγο καιρό αλλά τόνισε ότι είναι θετικό το πνεύμα αλληλοβοήθειας που υπάρχει ώστε σύντομα "να επιστρέχει η πραγματική Juve".

Προληπτικά ο De Ceglie στο νοσοκομείο

Ο De Ceglie θα μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο για 24ωρη παρακολούθηση εξαιτίας ενός δυνατού χτυπήματος στη θωρακική χώρα κατά το 18ο λεπτό, όταν έκοψε τον Gargano.

Απογοητευμένος ο Reja, τα βάζει με την τύχη

"Βαθιά απογοητευμένος" δήλωσε ο Edy Reja, ο προπονητής που τα τέσσερα τελευταία χρόνια οδηγεί τη Napoli από τη Serie C στα σαλόνια του campionato. Ο Reja ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση αλλά όχι και από τη τύχη της ομάδας του. "Αξίζαμε περισσότερα", είπε τονίζοντας ότι τις τελευταίες βδομάδες η ομάδα του είναι άτυχη

Δεν υπάρχουν σχόλια: