Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Catania-Juventus 1-2 με δέκα παίχτες για 78'! Γκολ του Iaquinta (που αποβλήθηκε...) και του Poulsen στο 91'. Νωρίτερα, ο Buffon κατέβασε τα ρολά...

Πολύ μεγάλη νίκη της Juventus που παίζοντας από το 12' με 10 παίχτες και παρ' ότι ισοφαρίστηκε κατάφερε να πάρει στις καθυστερήσει τη νίκη μέσα στην Catania και, εκμεταλλευόμενη το δώρο της Milan (1-1 εντός με τη Reggina), να ξαναβρεθεί στη δεύτερη θέση να κυνηγά την Inter!

(Update, 23:45) Τα γκολ του Iaquinta και του Poulsen, η αποβολή (...) του Iaquinta, οι σωτήριες αποκρούσεις του Buffon. Μεγάλη Juve!

Με Camoranesi, Tiago στο κέντρο κατέβηκε η Juventus ενώ μπροστά ο Ranieri πρότεινε το δίδυμο Amauri-Iaquinta με τον δεύτερο να Γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής μέσα σε 12 λεπτά: στο 2', μετά από μπαλιά του Sissoko, η κεφαλιά του αποκρούστηκε αλλά μια νέα κεφαλιά, στο 10' μετά από φάουλ του Camoranesi, βρήκε το στόχο και 1-0! Είχε προηγηθεί η εμφάνιση στη σκηνή του άλλου πρωταγωνιστή, του Buffon, που στο 8' είχε υπνωτίσει τον Morimoto αποσοβώντας το γκολ... Στη φάση του γκολ ο Iaquinta έβγαλε τη μπλούζα του να πανηγυρίσει και πήρε κίτρινη. Δυο λεπτά μετά, για ένα φάουλ, ξαναπήρε κίτρινη και το δρόμο προς τα αποδυτήρια αφήνοντας τη Juventus με δέκα... Στο 17' καταπληκτική επέμβαση του Buffon σε κεφαλιά του Potenza από κοντά που θα έφερνε την ισοφάριση... Η Juve προσπάθησε να επιβραδύνει το ρυθμό για να ελέγξει το ματς -σε μεγάλο βαθμό πετυχημένα αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Και όταν έφταναν κοντά, όπως στο 28΄που ο Tedesco μπήκε να μπει στην περιοχή, κόβονταν -στη συγκεκριμένη περίπτωση με κίτρινη από το Legroattaglie... Στο 31' ο Camoranesi έδειξε πόσο Κυρία είναι η Juventus: ενώ ήταν έτοιμος να σεντράρει, βλέποντας τον Capuano στο έδαφος έβγαλε τη μπάλα πλάγιο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες -τελικά, αντικαταστάθηκε από τον Martinez που μπαίνοντας προσπάθησε να ψαρέψει τον Potenza αλλά τον σταμάτησε ο Nedved που στην επόμενη φάση έψαξε τον Amauri: ο Βραζιλιάνος κόπηκε με φάουλ... Στο 40', σουτ του Biagianti δεν ανησύχησε τον Buffon. Στο επόμενο λεπτό, ευκαιρία για το 2-0: ο Amauri με το κεφάλι σε φάουλ του Nedved, δυστυχώς άουτ... Με τη λήξη του ημιχρόνου, ψύχραιμη παρέμβαση του Legrottaglie που έκοψε κάθε βλέψη της Catania... Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το ένατο θαύμα του Buffon, αυτή τη φορά με "θύμα" το νεοεισελθόντα Martinez που εξαπέλυσε ένα ισχυρό διαγώνιο σουτ μετά από μπαλιά του Izco... Ο "άγιος" Buffon κράτησε το 1-0 του Vincenzone...
Χωρίς αλλαγές κατέβηκαν οι δυο ομάδες. Ο Zenga γύρισε το στήσιμο της Catania στο 4-3-3 και με την έναρξη η ομάδα του κέρδισε κόρνερ στη συνέχεια του οποίου ο Mascara έπιασε ένα βολέ που, ευτυχώς, βγήκε ψηλά άουτ. Στο 50' ο Ranieri πέρασε τον Marchionni στη θέση του Camoranesi (μετά από τόσο καιρό που είχε να παίξει θα ήταν δύσκολο να παίξει περισσότερη ώρα και μάλιστα σε τέτοιο ματς)... Στο αμέσως επόμενο λεπτό, κεφαλιά του Mascara, απόκρουση του Buffon προς τα μέσα και ο επερχόμενος Morimoto έκανε το 1-1... Δυο λεπτά μετά, από κόρνερ του Mascara, με ακροβατικό, ο Baiocco πέτυχε τη συμβολή των δοκών... Η Juve υπέφερε πολύ... Ο Amauri προσπάθησε να κάνει κάτι αλλά κόπηκε... Ο Nedved επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο 56' αλλά χωρίς τύχη... Στο 61' αντεπίθεση με τον Sissoko που ανατράπηκε από τον Tedesco: κίτρινη κάρτα. Το τείχος των γηπεδούχων απέκρουσε το φάουλ του Nedved... Ο Sissoko κινητικότατος, κέρδισε κόρνερ... Η Juve προσπαθεί, δείχνοντας ότι δεν θέλει να χάσει τους 3 βαθμούς: στο 65', σειρά του Tiago, από μπαλιά του Marchionni, να δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ -δυστυχώς έξω... Κατεβασιά του Amauri στο 70' -τον σταμάτησε ο Potenza αλλά έγινε φανερό ότι η Juve δε νιώθει τα 120' με τη Napoli μεσοβδόμαδα, η νίκη προέχει. Στο 73' ο Νedved βρήκε τον Amauri αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου αποκρούστηκε. Από την άλλη, ο Morimoto ζήτησε πέναλτυ σε μια επαφή με το Legrottaglie (!) -είναι η ώρα της πίεσης στο διαιτητή: υπήρχε και ένα χέρι του Marchionni... Ο Marco, πάντως, στο επόμενο λεπτό είχε σουτ ψηλά άουτ... Σουτ του Sissoko από τα 30 μέτρα, σε μπαλιά του Nedved: αποκρούστηκε... Στο 75' άλλη μια σπουδαία απόκρουση του Buffon επί του Morimoto που ήταν σε θέση οφσάιντ... Στο 77' ο Tedesco βρήκε με κεφαλιά τον Morimoto αλλά ο Legrottaglie πρόλαβε να βγάλει σε κόρνερ, διακινδυνεύοντας και το αυτογκόλ... Στο 83', ο Poulsen στη θέση του Tiago. Στο 85' ο Nedved έδωσε τη μπάλα στον Amauri αλλά το σουτ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα της Catania, Bizzari που στην εξέλιξη της φάσης απέκρουσε και την κεφαλιά του Mellberg... Η Juve συνέχισε να πιέζει με το Nedved και το Sissoko -τους σταματήσανε... Στο 89' ο τερματοφύλακας της Catania, Bizzari απέκρουσε την κεφαλιά του Poulsen σε φάουλ του Nedved... Κατεβασιά του Molinaro, στο 90', μπαλιά για τον Amauri που κόβεται σε κόρνερ... Το εκτέλεσε ο Nedved, άλλαξε την πορεία ο Amauri και καθώς ο Terlizzi έπιασε αέρα, ο Poulsen έγραψε το 2-1 στις καθυστερήσεις! Μεγάλη Juve! Μεγάλη ψυχή!

CATANIA-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 51' Morimoto - 10' Iaquinta, 91' Poulsen
Κίτρινες κάρτες: Stovini, Silvestre, Tedesco (C) - Amauri, Legrottaglie, Sissoko (J)
Κόκκινη κάρτα: Iaquinta (δυο κίτρινες, 10' και 12')
Διαιτητής: Emideo Morganti. Επόπτες: Giorgio Niccolai, Stefano Papi. Τέταρτος Διαιτητής: Christian Brighi.

CATANIA: 1 Bizzari, 2 Potenza (80' 23 Terlizzi), 4 Silvestre, 6 Stovini, 33 Capuano (33' 25 Martinez), 17 Baiocco, 13 Izco (70' 5 Carboni), 19 Tedesco, 27 Biagianti, 7 Mascara, 15 Morimoto. Αναπληρωματικοί: 12 Kosicki, 21 Silvestri, 9 Paolucci, 24 Spinesi.
Προπονητής: Walter Zenga.
JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 4 Mellberg, 28 Molinaro, 16 Camoranesi (50' 32 Marchionni), 22 Sissoko, 30 Tiago (83' 18 Poulsen), 11 Nedved, 8 Amauri, 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 43 Ariaudo, 20 Giovinco, 17 Trezeguet, 10 Del Piero.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Συγχαρητήρια Ranieri στην ομάδα

(Update, 19:00) Εμφανώς ικανοποιημένος παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους ο Ranieri που αποκάλυψε ότι άφησε τον Del Piero έξω λόγω turnover -"σχεδιαζα να τον βάλω αλλά όταν μείναμε δέκα...", είπε συγχαίροντας όλη την ομάδα για το παιχνίδι της, ένα παιχνίδι δύσκολο που "στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για μας. Στο δεύτερο, μας έλειψε ο Camoranesi που δεν είχε τόσα λεπτά στα πόδια του οπότε αφήσαμε τις επιθετικές πρωτοβουλίες στον Amauri με τη συμβολή των Nedved, Sissoko, Marchionni".
O Ranieri απέφυγε να κρίνει τον διαιτητή για τη φάση της αποβολής του Iaquinta αφήνοντας μάλιστα μια αιχμή κατά του παίχτη: "εντάξει, πανηγυρίζεις και παίρνεις κίτρινη αλλά να κάνεις φάουλ λίγο μετά; Θα έπρεπε να διατηρούμε λίγο πιο ψηλά τον αυτοέλεγχό μας", σημείωσε ο τεχνικός της Juventus.

"Ναι, ο Marchionni ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι
αλλά στην προσπάθεια να ισορροπήσει. Ο διαιτητής
δεν τον είδε: τον κάλυπτε παίχτης της Catania"

Ο Ranieri ρωτήθηκε για τις διαμαρτυρίες του Mourinho, χθες, κατά των διαιτητών (!) για τις κόκκινες και κίτρινες κάρτες σε παίχτες της Inter (!) αλλά επέλεξε να απαντήσει, στα μικρόφωνα της Rai, επί της ουσίας τονίζοντας ότι "κάθε προπονητής θα μπορούσε να εμφανίζεται στους δημοσιογράφους με ένα κατάλογο 10-12 επεισοδίων σε βάρος της ομάδας του σε κάθε παιχνίδι. Και έτσι ξεχνάμε εκείνα που είναι υπέρ μας", υπογράμμισε. Σε αυτό το πλαίσιο, όταν ρωτήθηκε για το χέρι του Marchionni, για το οποίο η Catania ζήτησε πέναλτυ, αφού σημείωσε ότι στο γήπεδο δεν φάνηκε και χρειάστηκε να δει τη φάση αργότερα στο μόνιτορ, τόνισε ότι "ο Marco άπλωσε το χέρι, κατά την άποψή του για να ισορροπήσει, και βρήκε τη μπάλα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το θέμα του αν το ήθελε ή όχι... Ο διαιτητής δεν μπορούσε να τον δει γιατί τον κάλυπτε παίχτης της Catania", τόνισε.

Zenga: αχ, αυτές οι φανταστικές αποκρούσεις του Buffon

Να επισημανθεί ότι ο προπονητής της Catania, ο μεγάλος πορτιέρο της Squadra Azzurra (και της Inter) Walter Zenga, μιλώντας στη Rai, δεν εστίασε στο πέναλτυ που διεκδίκησε η Catania για να αιτιολογήσει την ήττα αλλά στηΝ πολύ μεγάλη εμφάνιση του Buffon ("έκανε 2-3 αποκρούσεις απίστευτες") και την ατυχία της ομάδας του. (Update 2) Ωστόσο, αργότερα, σ εάλλα κανάλια, επανήλθε για να πει ότι δεν σχολιάζει γιατί δεν θέλει να καταλήξουν τα χρήματά του στη Lega (σ.σ. εννοεί σε πρόστιμα) -"προτιμώ να τα δώσω για αγαθοεργίες"...

Η χαρά του Poulsen: "γκολ σημαντικό
για μένα και για τη Juventus"

Αυτονόητη η χαρά του Poulsen: μευτά από τρισήμιση μήνες εκτός γηπέδων λόγω τραυματισμού, μετλα αποό τόση αμφισβήτηση (παρ' ότι δεν έπαιζε!) ο Δανός διεθνής μπήκε και έδωσε τους 3 βαθμούς: "ένα γκολ σημαντικότατο για μένα και την ομάδα", είπε αναγνωρίζοντας ότι το ματς ήταν πολύ δύσκολο και ότι η Catania έπαιξε πολύ καλά. Όταν, τέλος, ρωτήθηκε αν η Juventus μπορεί να κατακτήσει το scudetto, με την σκανδιναβική ψυχραμία του απάντησε στη Rai: "πιστεύω πως όχι αλλά θα δούμε"...

Legrottaglie, Mellberg, Camo, Sissoko
συμφωνούν ότι ήταν μια μεγάλη νίκη

"Αυτή με την Catania ήταν μια σημαντική νίκη. Προερχόμασταν από δυο ήττες, και βρεθήκαμε να παίζουμε 10 με 11: δώσαμε ένα δείγμα γραφής της δύναμής μας", τόνισε ο Nicola Legrottaglie. Συμφώνησε μαζί του ο Mellberg που επισήμανε ότι "ο αέρας και το θερμό κλίμα της εξέδρας ήρθαν να δυσκολέψουν τη ζωή μας"...
Ο Camoranesi, που επέστρεψε μετά από μεγάλη απουσία και έβγαλε τη μπαλιά που έδωσε στον Iaquinta το 1-0, δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τον εαυτό του: "μπορούσα να κάνω περισσότερα αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έδωσε το παρών και ότι υτα κατάφερε παίζοντας και με παίχτη λιγότερο".
Συγχαρητήρια στον Tiago και τον Camoranesi, "οι οποίοι με την επάνοδό τους έδωσαν σημαντική συνεισφορά", από τον Sissoko ο οποίος έκανε λόγο για "μεγάλη νίκη". Όσον αφορά το κυνήγι του τίτλου, επανέλαβε ό,τι λέει τον τελευταλιο καιρό: "προχωράμε, παιχνίδι το παιχνίδι και βλέπουμε τι θα γίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: