Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Στις 5 Φεβρουαρίου 1997, με ένα 3-1 επί της Paris Saint Germain η Juventus έφερνε το 2ο Ευρωπαϊκό Super Cup στο Τορίνο

Μετά την ...εξάρα (6-1) με την οποία είχε επιβληθεί μέσα στο Παρίσι, ο επαναληπτικός αγώνας για το Ευρωπαϊκό Super Cup 1996/97 ήταν τυπική διαδικασία για τη Juventus. Έχοντας επιλέξει, προκειμένου να τιμηθεί η πολυπληθής tifoseria του Νότου, το Παλέρμο ως έδρα, η ομάδα του Lippi ένιωσε τη θέρμη των φιλάθλων που δεν γέμισαν απλώς το γήπεδο αλλά δημιούργησαν ρεκόρ εισπράξεων: 1 δισ. 395 εκατ. λιρέτες!
H PSG εμφανίστηκε πιο συμπαγής (και μετρημένη) και στο 15' κόντεψε να κάνει τη ζημιά όταν ο Ferrara πήγε να δώσει τη μπάλα, από το αράουτ, στον Peruzzi, ο Montero δεν κατάλαβε, παρενέβη και παρά λίγο να βάλει αυτογκόλ... Στο 18' η Juve έγινε επικίνδυνη με ένα φάουλ του Zidane, αλλά ο Lama έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα. Οι αμυντικοί της PSG έπαιζαν σκληρά τους Del Piero και Padovano, αλλά στο 29' ο Michele έπιασε ένα αριστερό που κατέληξε έξω... Η ώρα του γκολ πλησίαζε... Απλώς, στο 31', μετά από ένα τακουνάκι του Rai, ο Loko υποχρέωσε τον Peruzzi σε μια απόκρουση. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 36', ο Moreno Torricelli έβγαλε τη βαθιά μπαλιά που ακύρωσε την προσπάθεια τεχνητού οφσάιντ. Ο Del Piero έκανε κοντρόλ, μισογύρισε και με το δεξί έστειλε τη μπάλα στη γωνία όπου ο Lama δν μπορούσε να φτάσει: 1-0. Έτσι θα τελείωνε το ημίχρονο αφού το αριστερό σουτ του Leonardo στο 39' σταμάτησε στο δοκάρι του Peruzzi...
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γάλλοι ξεκίνησαν πιο επιθετικά και περίπου στο 20λεπτο ο Leonardo πέρασε Montero και Pessotto, πέρασε στον Dely Valdes που ανατράπηκε από τον Peruzzi: ο Rai ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτυ και έγραψε το 1-1 που διέσωζε την τιμή της Paris... Για 6 λεπτά, όσα χρειάστηκαν στη Juventus για να αφυπνιστεί -με τον Del Piero που με το κεφάλι, μετά από απόκρουση του Lama, έγραψε το 2 - 1. Το τρίτο γκολ φέρει την υπογραφή του Christian Vieri, που είχε αντικαταστήσει τον Padovano στο 68': στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με κεφαλιά σε σέντρα του Di Livio από δεξιά, ο Vieri σηκώθηκε και έκλεισε το ματς με τον πιο πανηγυρικό τρόπο: 3 - 1.

JUVENTUS-PARIS SAINT GERMAIN 3-1
Τέρματα: 36', 70' Del Piero, 93' C.Vieri - 64' Rai πεν.
Κίτρινες κάρτες: Domi (PSG)
Διαιτητής: Muhmenthaler (Ελβετία)

JUVENTUS: Peruzzi, Torricelli (72' Porrini), Ferrara C., Montero, Pessotto, Di Livio, Tacchinardi (68' Lombardo), Zidane, Jugovic, Padovano (68' Vieri C.), Del Piero. Αναπληρωματικοί: Rampulla, Iuliano.
Προπονητής: Marcello Lippi.
PARIS SAINT GERMAIN: Lama, Algerino, Le Guen, Domi, Kenedy, Guerin (78' Leroy), Cauet, Rai, Leonardo (81' Allou), Dely Valdes, Loko (92' Calenda). Αναπληρωματικοί: .
Προπονητής: Ricardo Gomez.

Πηγές: JuWorld.Net, Corriere della Sera

Δεν υπάρχουν σχόλια: