Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Buffon: δεν μας αρκεί η συμμετοχή, θέλουμε χρήσιμο αποτέλεσμα από το πρώτο ματς!

"Αν είναι εδώ, το οφείλω στον mister (προπονητή) και στους συμπαίκτες μου. Τώρα, ελπίζω να τους δώσω ένα χεράκι": όταν αυτός που ετοιμάζεται να δώσει ένα χεράκι" είναι ο Buffon, η Juventus έχει κάθε λόγο να είναι ήσυχη. Χωρίς, φυσικά, να εφησυχάζει.
Το επισήμανε ο ίδιος ο Νο 1 μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Λονδίνο: "εναντίον της Chelsea θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς και είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση που είμαστε ξανά στους "16" αυτής της διοργάνωσης. Για μας είναι μια επιστροφή στις ρίζες, στις μεγάλες σκηνές και τους αγώνες που μας αρμόζουν. Ελπίζω να περάσουμε στον επόμενο γύρο γιατί όταν φτάνεις σε αυτά τα επίπεδα δεν αρκεί πιa μόνον η συμμετοχή"... Υπ' αυτό το πρίσμα ο Buffon ανέδειξε τη σημασία του αυριανού ματς: "στις τελευταίες μας ευκαιρίες αποκλειστήκαμε εντός έδρας, με Liverpool και Arsenal, και επομένως μετράει σχετικά το να παίζεις τη ρεβάνς εντός. Μετράει πολύ περισσότερο να κάνουμε ένα σπουδαίο ματς και να πάρουμε ένα χρήσιμο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς", επισήμανε ο Νο 1 δείχνοντας την ψυχολογία όλης της ομάδας: "όταν υπάρχουν ματς στα οποία χρειάζεται χαρακτήρας και καρδιά, η Juve δεν απογοητεύει ποτέ"!

Amauri: να βγάλουμε όλη μας τη θέληση

(Update) "Κατά την άποψη μου θα κερδίσει όποια ομάδα δείξει περισσότερο χαρακτήρα και θέληση. Εμείς έχουμε όλη αυτή τη θέληση και ελπίζουμε να την εκφράσουμε αύριο στο γήπεδο", δήλωσε από την πλευρά του ο Amauri.

Legrottaglie: "αυτή η ομάδα θα εκπλήξει στο Champions League"

Πεπεισμένος ότι αν η ομάδα μπει στο "Stamford Bridge" με την ψυχολογία που είχε στο "Bernabeu", θα δείξει την αξία της και κατά της Chelsea, δήλωσε ο Legrottaglie που όταν ρωτήθηκε ποιον φοβάται περισσότερο, τον Anelka ή τον Drogba, απάντησε χαμογελώντας: "εγώ ξέρω ότι είμαι κατώτερός τους, ότι αυτοί είναι ανώτεροί μου, εγώ θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι μπορώ να δώσω και αύριο, μετά το ματς, θα δούμε". Έτσι, ήρεμος και χαλαρός, αφού τόνισε ότι οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της ομάδας θα δώσουν σε όλους την έμπνευση και τη σιγουριά, επανέλαβε "κάτι που είπα από την αρχή του πρωταθλήματος και το ξαναλέω τώρα: αυτή η ομάδα θα εκπλήξει στο Champions League". Μακάρι!

Vialli: αντεπιθέσεις και προσοχή στην άμυνα

Ένας μεγάλος πρώην που έπαιξε και στις δυο ομάδες και ακούστηκε για οτν πάγκο της Juventus πριν τον Ranieri, ο Gianluca Vialli, μιλώντας στη "Gazzetta dello Sport" σημείωσε ότι πρέπει να προσεχθεί κυρίως το ματς στο Λονδίνο και εκτίμησε ότι παίζοντας λίγο πιο πίσω στην άμυνα (για να κλείσει τους διαδρόμους σε Ballack, Lampard) και με γρήγορες αντεπιθέσεις, η Juventus αυξάνει τις πιθανότητές της.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: