Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Οχτάρα της Zenit, νίκη της Bate που πάει για τον τρίτο τίτλο, ισοπαλία εντός έδρας για τη Real

Σε αντίθεση με τη Juventus, οι αντίπαλοί της στο Champions League, με σχετική εξαίρεση τη Real Madrid, τα πήγαν καλά στα πρωταθλήματά τους που επίσης σταματάνε για δυο βδομάδες λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών τους.
Η Bate Borisov, μετά το εντός έδρας 2-2 με τη Juve, κέρδισε στο γήπεδό της με 1-0 τη Lokomotiv Minsk (Rodionov, 45'). Αποτέλεσμα που, σε συνδυασμό με την ήττα της βασικής της αντιπάλου, MTZ-RIPO, της επέτρεψε να αυξήσει σε 6 τους βαθμούς διαφοράς από τις δυο ομάδες που καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση. Έτσι, με 56 βαθμούς και δυο παιχνίδια λιγότερα (με δυο από τις ουραγούς), η Bate βλέπει από όλο και πιο κοντά τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο, καθώς το πρωτάθλημα λήγει στα μέσα Νοεμβρίου.
H Zenit δεν θα καταφέρει να ξαναπάρει τον τίτλο (έχει 37 βαθμούς έναντι 51 της πρωτοπόρου Rubin Kazan) αλλά ανεβαίνει συνεχώς -έφτασε στην 5η θέση- κάνοντας αγώνα δρόμου για να κερδίσει την έξοδό της στο Champions League. Σε αυτή την κούρσα, λίγες μέρες μετά το εντός έδρας 1-2 από τη Real, η ομάδα του Advocaat χθες έριξε ...οχτάρα στην τρίτη από το τέλος Luch-Energia Vladivostok με τους: Danny 7', 42', Arshavin 20', Shirokov 35', Tekke 47', 60', 89', Dominguez 72'...
Τρεις βαθμούς από την κορυφή, με 13 βαθμούς, βρέθηκε η Real Madrid μετά τη χθεσινή εντός έδρας ισοπαλία με την 9η Espanyol που προηγήθηκε δυο φορές μέσα στη Μαδρίτη, στο 21' (Tamudo) και στο 31' (Luis Garcia) για να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Raul (25', 45'). H Real μοιράζεται πλέον την τρίτη θέση με τη Barcelona και την Almeria. Με 14 βαθμούς στη 2η θέση η Sevilla ενώ την πρώτη θέση μοιράζονται, με 16 βαθμούς, η Valencia και η Villareal του Giuseppe Rossi που πλέον κλήθηκε από το Lippi στην Εθνική.

Ο Robben χάνει το ματς με τη Juve;

(Update) Δεκαπέντε μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης είναι η αρχική πρόγνωση για τον Arjen Robben που τραυματίστηκε στο ματς με την Espanyol. Ο Ολλανδός μέσος της Real Madrid θα λείψει από τα παιχνίδια της Εθνικής Ολλανδίας εναντίον της Ισλανδίας και της Νορβηγίας και πιθανολογείται ότι δεν θα είναι εγκαίρως έτοιμος για την αναμέτρηση με τη Juve.

Πηγές: uefa.com, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: