Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Viareggio: η τρίτη δεν ήταν τυχερή ...

Αφού κέρδισε τα δυό προηγούμενα Vuareggio, η Primavera δοκίμασε για την τρίτη επιτυχία αλλά άργησε να πάρει μπροστά απέναντι σε μια καλή Atalanta και έμεινε εκτός ημιτελικών...
Υπό βροχή, που με το πέρασμα της ώρας γινόταν πιο έντονη, ξεκίνησε στο "M.Melani" της Pistoia το ματς. Επιφυλακτικά ξεκίνησε η Juve, πιο επιθετικά η Atalanta, δημιούργησε καλή φάση στο 11', κέρδισε κόρνερ και στην εξέλιξή του με κεφαλιά άνοιξε το σκορ... H Primavera συνέχισε νευρικά (ο Buchel διακινδύνευσε την δεύτερη κίτρινη στο 29'), κομμένη στα δυο να προσπαθεί με μακρινές μπαλιές να σπάσει το πρέσινγκ της Atalanta που στο ημίωρο είχαν ...64% κατοχή μπάλας! Έτσι, μόλις στο 26' ο Boniperti δημιούργησε μια καλή φάση: με όμορφη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Spinazzola μέσα στην περιοχή αλλά εκείνος έχασε τη μπάλα από τον αντίπαλο αμυντικό... Στο 33' ο διαιτητής δεν είδε σπρώξιμο του Romano που θα μπορούσε να αποφέρει πέναλτυ και κόκκινη... Η Atalanta, που έφευγε γρήγορα από τα πλάγια με τα εξτρέμ της δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μονόλογό της χάρη στη σφιχτή άμυνα της Juventus (και τις θετικές επεμβάσεις του Costantino που, πάντως, δεν χρειάστηκε να κάνει το φαινόμενο) και την έλλειψη ενός δυνατού φορ.
"Πρέπει να αλλάξουν όλα, από τη συμπεριφορά, ως το τρέξιμο", σχολίασε ο Bucaro μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου 45λεπτου. Και ξεκίνησε με τον Libertazzi στη θέση του Belcastro (επιθετικό για μέσο). Και αμέσως μετά ο Boniperti κατέβηκε από δεξιά, σέντραρε και ο Giannetti έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Απάντηση της Atalanta με καλή φάση από κόρνερ αλλά ο Camilleri απομάκρυνε. Η Juve άρχισε να ανεβαίνει αλλά στο 54' ήταν ο Costantino που άπλωσε το πόδι και γλύτωσε την ομάδα από το σουτ του Gatto που είχε ντριμπλάρει... δυο αμυντικούς της Juve... Αλλά ο νεαρός εξτρέμ χτύπησε 3' μετά: ξέφυγε από τον Camilleri, όρμησε απ' τ' αριστερά στην περιοχή, απέφυγε τον Di Dio και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Costantino. Στο 63΄ο Bucaro έστειλε στο γήπεδο τον De Silvestro στη θέση του Spinazzolla που αναγνώρισε ότι η Atalanta "παίζει καλύτερα με τη μπάλα κάτω και είναι και πιο σφιχτή από μας"... Στο 65', συνδυασμός Giannetti-Libertazzi αλλά ο Rossi κατάφερε να διώξει με τα ακροδάχτυλα! Στο 68' σέντρα σουτ του Buchel στην εκτέλεση φάουλ και ...γκολ! Με τη σέντρα, σουτ έξω από την πειροχή του Giannetti, ο Rossi είχε μείνει άγαλμα αλλά η μπάλα βγήκε για λίγο πάνω από τα δοκάρια... Η Juve είχε ανέβει, είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και στο 72' από κόρνερ του Boniperti πλησίασε στην ισοφάριση αλλά ο De Silvestro δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ανάμεσα σε τόσα σώματα. Και εκεί που η Juve κυριαρχούσε, η μπάλα έφτασε στον άλλο εξτρέμ της Atalanta, τον Cortesi, που ετοιμαζόταν να βγει: κακό κοντρόλ, σουτ και 3-1... Μετά το τρίτο γκολ, η Atalanta έδειξε ψυχραιμία στη διαχείριση του ματς, η Juve προσπάθησε αλλά είχε επιστρέψει η νευρικότητα και είχε χαθεί η διαύγεια...

JUVENTUS-ATALANTA 1-3
Τέρματα: 68' Buchel - 12' Magnaghi, 57' Gatto, 76' Cortesi
Κίτρινες κάρτες: Buchel, Camilleri (J)
Διαιτητής: Barbeno (Bresci)

JUVENTUS: 22 Costantino, 2 Romano, 4 Di Dio, 5 Camilleri, 17 Belfasti, 20 Spinazzola (63' 18 De Silvestro), 16 Ilari, 8 Buchel, 7 Belcastro (46' 9 Libertazzi), 11 Giannetti (80' 21 Bianconi), 10 Boniperti. Αναπληρωματικοί: 12 Sclopis, Carfora, 3 Liviero, 14 Esposito, 6 Corticchia, 23 Schiavone.
Προπονητής: Giovanni Bucaro.
ATALANTA: Rossi, Almici, De Leidi, Suagher, Possenti; Molina, Baselli, Minotti, Cortesi (79' Tanferna), Magnaghi (60' Pandiani), Gatto (65' Zappacosta). Αναπληρωματικοί: Facheris, Cremaschi, Arcari, Esposito N., Malaccari.
Προπονητής: Walter Bonacina.
Συγχαρητήρια Bucaro στην Atalanta

(Update) O Bucaro αναγνώρισε την ανωτερότητα της Atalanta ("είναι η ομάδα απ' όσες είδα ως τώρα που παίζει περισσότερο ποδόσφαιρο", είπε) και ότι άξιζε την πρόκριση.
Fiorentina-Varese και Inter-Αtalanta στα ημιτελικά
Fiorentina-Inter στον τελικό... Inter, νικήτρια...

H Varese, θεωρούμενη πλέον μεγάλο φαβορί, νίκησε τη Sampdoria 3-1 εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα συναντήσει τη Fiorentina η οποία απέκλεισε την Parma στα πένλτυ με 5-4 (0-0 το παιχνίδι). Για τον άλλο ημιτελικό, η Inter νίκησε 1-0 τη Genoa που έχασε πέναλτυ και θα αντιμετωπίσει την Atalanta.
(Update 5/3) Η Inter επικράτησε στα πέναλτυ επί της Atalanta με 4-1 (0-0 το ματς) ενώ η Fiorentina νίκησε 2-1 τη Varese και έτσι viola και nerazzurri θα συναντηθούν στον τελικό. Η Inter έχει κερδίσει 5 φορές το Viareggio (2008, 2002, 1986, 1971, 1962) ενώ η Fiorentina το έχει κερδίσει 8 φορές (1992, 1988, 1982, 1979, 1978, 1974, 1973, 1966), όσες και η Milan. Υπενθυμίζεται πως η Juventus έχει 7 Viareggio στην τροπαιοθήκη της (2010, 2009, 2005, 2004, 2003, 1994, 1961).
(Update 7/3) Με δυο γκολ του Dell' Agnello, η Inter κέρδισε 2-0 τη Fiorentina και κατέκτησε το τρόπαιο. "Είναι σαν να κέρδισαν το Champions League των νέων" δήλωσε ο Moratti που δεν είχε πάει στο Livorno να παρακολουθήσει τον τελικό.

Πηγές: Rai, Juventus.com, torneoviareggio.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: