Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Juventus-Milan 0-1

Τρίτη συνεχόμενη ήττα: το πάλεψε (μέχρι να δεχτεί το γκολ) αλλά έδειξε ότι δεν μπορούσε παραπάνω...

(Update 2) Φάσεις και το γκολ

Mε τον Chiellini στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Barzagli (o Bonucci στον πάγκο) και τους Sorensen, Traorè στα άκρα ξεκίνησε το ματς ο Del Neri που στην επίθεση έβαλε Toni, Matri ενώ ο Allegri δεν είχε στην διάθεσή του τον Pato λόγω γρίππης και στην επίθεση επέλεξε το δίδυμο Ibra-Cassano, κρατώντας στον πάγκο τον Robinho.
Με τον Krasic να κερδίζει τις κόντρες και ο F.Melo να κατεβαίνει με τη μπάλα στο πόδι και να σουτάρει άουτ, ξεκίνησε το ματς. Στο 3' μεγάλη ευκαιρία για τον Ibrahimovic που βρέθηκε ξεμαρκάριστο στην περιοχή αλλά ο Traorè πρόλαβε! Στο 5' ο Krasic κέρδισε καθαρό φάουλ από το Nesta που προσπάθησε να προκαταλάβει τον διαιτητή δείχνοντας του ότι ο Σέρβος "βουτάει"! Με το πέρασμα των λεπτών η Juve γινόταν όλο και πιο επιθετική με Krasic, Toni αλλά και F.Melo, Marchisio, Matri πολύ κινητικούς να πρεσάρουν ψηλά, να κλέβουν τη μπάλα από τους αμυντικούς της Milan. Λίγο μετά το 10' ο Nesta απέκρουσε (στο έδαφος, λίγο έξω από την περιοχή) σουτ του F.Melo με το χέρι αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτε... Η Milan προσπαθούσε να βγει μπροστά αλλά Barzagli, Marchisio έκοψαν δυο επικίνδυνες φάσεις. Στο 19', από μπαλιά του Toni, o Matri έστειλε ψηλά. Στο 21' ο Cassano στην περιοχή, ντρίμπλες, ο Traorè τον παρενόχλησε, ο Buffon έμεινε στη θέση του καλύπτοντας και έτσι ο Cassano σούταρε ευτυχώς άουτ... Η Juve κέρδιζε φάουλ έξω από την περιοχή αλλά δεν είχε ποιος να τα εκτελέσει, όπως στο 24' που σούταρε ο Traorè... Φοβερή αντεπίθεση του Krasic στο 25': πήρε τη μπάλα από την περιοχή του Buffon και έφτασε έξω από την περιοχή του Abbiati, έδωσε στον Matri αλλά τον πρόλαβαν... Στο 30' ο Cassano βρήκε τον Ibra που γλίστρησε και τον πρόλαβε ο Traorè. Στο 40' ο Boateng στην περιοχή από βαθιά κάθετη μπαλιά: ο Buffon πρόλαβε με έξοδο και μάζεψε. Στο 43' ο Chiellini πρόλαβε τον Ibra που ευτυχώς αμέσως μετά συγκρούστηκε με τον Cassano --στην εξέλιξη της φάσης κίτρινη για τον Van Bommel που μετά το φάουλ στον F.Melo κόντεψε να δώσει κουτουλιά στον διαιτητή Rizzoli έτσι όπως πήγε να διαμαρτυρηθεί... 0-0 το ημίχρονο, με τη Milan να έχει δυο καλές ευκαιρίες και τη Juve συμπαγή, να αμύνεται καλά (αν και οι αντεπιθέσεις την έβρισκαν λίγο ακάλυπτη) αλλά να μην κατορθώνει να βγάλει μπαλιές για τον Matri.
Λίγο πριν το ημίχρονο, θερμό χειροκρότημα για ένα πανό με ένα απόφθεγμα του Boniperti: "για τη Juventus το να κερδίζει δεν είναι σημαντικό, είναι το μόνο που μετράει".
Καπνογόνα και κροτίδες στην curva και ο Robinho στη θεση του Boateng. Χωρίς αλλαγές η Juve. Οι rossoneri ξεκίνησαν επιθετικά αλλά η Juve έβγαζε οφσάιντ τους επιθετικούς τους. Κεφαλιά του Flamini από σέντρα που έκοψε την περιοχή, μπλόκαρε ο Buffon που στο 52' απέκρουσε καλά φάουλ του Ibra. H Milan είχε κλείσει τη Juve... Αλλά στο 58' πρώτη κατεβασιά του Krasic και κόρνερ στην εξέλιξη του οποίου ο Chiellini όρμησε, έκλεψε τη μπάλα από τον Jankulovski αλλά κανείς δεν παρακολούθησε τη σέντρα που κατάφερε να βγάλει (και φάνηκε κανείς να μην πιστεύει)... Στο 60' ο Ibra πέρασε δυο αλλά ο Barzagli έκοψε το γύρισμά του. Στο 63' ο μαχητικός Toni άφησε τη θέση του στον Iaquinta. Αλλά στο 68' ήταν ο Gattuso αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής: 1-0... Αμέσως μετά ο Allegri απέσυρε τον Cassano και έβαλε τον Seedorf αφήνοντας τον Robinho δίπλα στον κουρασμένο Ibrahimovic που λίγο μετά βρέθηκε στην περιοχή στην πλάτη όλων των αμυντικών κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ενός κόρνερ! Ευτυχώς δεν τον είδε ούτε ο Seedorf... Στο ημίωρο η Juve εξακολουθούσε να μην μπορεί να αντιδράσει επιθετικά ενώ η Μilan γινόταν επικίνδυνη σε κάθε κατεβασιά...
Ο Moggi, που είχε προαναγγείλει την εμφάνισή του, τελικά δεν φάνηκε... Στο 76' σέντρα σουτ του Krasic στα χέρια του Abbiati. Στο 70' έφυγε ο Matri αφήνοντας χώρο στον Del Piero. Η Juve συνέχιζε να μην μπορεί. Αλλαγή στο 83': ο Bonucci στη μέση, έξω ο Traorè (που δεν ήταν κακός αποψε, σίγουρα καλύτερος από τον Martinez σε εκείνη την πλευρά) και πέρασμα του Chiellini αριστερά... Στο 88' δυο κόρνερ στη σειρά για τη Juve αλλά χωρίς αποτέλεσμα... Στο 89' 40'' ο Rizzoli αρνήθηκε να σφυρίξει στην ανατροπή του Chiellini που έμπαινε στην περιοχή, από τον Gattuso... Η Juve πολιορκούσε τη Μilan ξαναβρίσκοντας στις καθυστερήσεις την επιθετικότητα που είχε χάσει αφότου δέχθηκε το γκολ... Tο ματς τελείωσε: η Milan έφτασε να έχει 20 βαθμούς πάνω από τη Juventus... Kαι ο Gattuso σκόραρε μετά από 3 χρόνια...

JUVENTUS-MILAN 0-1
Τέρματα: 68' Gattuso
Κίτρινες κάρτες: 43' Van Bommel, 47' Gattuso, 92' Ibrahimovic (M)
Διαιτητής: Nicola Rizzoli (Bologna). Επόπτες: Simone Ghiandai (Arezzo), Michele Giordano (Caltanissetta). Τέταρτος διαιτητής: Andrea Romeo (Verona)

JUVENTUS: 1 Buffon, 43 Sorensen, 15 Barzagli, 3 Chiellini, 17 Traorè, 27 Krasic, 4 F.Melo, 8 Marchisio, 25 Martinez, 20 Toni (63' 9 Iaquinta), 32 Matri (70' 10 Del Piero). Αναπληρωματικοί: 30 Storari, 19 Bonucci, 21 Grygera, 2 Motta, 15 Buchel.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
MILAN: 32 Abbiati, 20 Abate, 13 Nesta, 33 Thiago Silva, 18 Jankulovski, 8 Gattuso, 4 Van Bommel, 27 Boateng (46' 70 Robinho), 16 Flamini, 11 Ibrahimovic, 99 Cassano (70' 10 Seedorf). Αναπληρωματικοί: 1 Amelia, 15 Papastathopoulos, 35 Didac, 76 Yepes, 28 Emanuelson.
Προπονητής: Massimiliano Allegri.
Marotta: το καλοκαίρι παίχτες ποιότητας
"Συνεχίζουμε με Del Neri". Στηρίζει και ο Del Piero

Μιλώντας στο Sky Sport πρι το ματς, και αφού επιβεβαίωσε πως η ομάδα προχωράει με τον Del Neri, ο Marotta απάντησε πως αφού φέτος δόθηκε έμφαση στην ανανέωση της ομάδας, το καλοκαίρι ρο ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην απόκτηση παιχτών που θα επιτρέψουν να γίνει το ποιοτικό άλμα που απαιτείται. (Update) Και μετά το ματς ο Marotta επανέλαβε ότι δημιουργήθηκε η βάση της ομάδας και τώρα θα πρέπει να αποκτηθούν οι ποιοτικοί παίχτες ενώ επιβεβαίβσε τον Del Neri: "ο σύλλογος πρέπει να κάνει μια αντικειμενοική ανάλυση και να καταλάβει αν ο προπονητής είναι υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση. Οι ευθύνες μοιράζονται σε όλους, δεν μπορεί να βάζουμε μόνον τον Del Neri στο εδώλιο των κατηγορουμένων οπότε προχωράμε με αυτή τη λύση. Τώρα το σημαντικό είναι να ξαναδώσουεμ ηρεμία στο γκρουπ και έπειτα ελπίζουμε να ανακτήσουμε παίχτες που για μας είναι σημαντικοί".
Στήριξη στον Del Neri έδωσε και ο Del Piero που είπε πως όλοι μαζί θα βγουν απ' αυτή την κατάσταση και ενωμένοι. Ο Del Piero, για τον οποίο στη Rai επέμεναν ότι έμεινε στον πάγκο από επιλογή όχι του προπονητή αλλά επειδή, λέει, δυσαρέστησε το βιντεομήνυμά του, δέν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το συμβόλαιό του: "δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να λέμε προσωπικά. Μακάρι στο επόμενο ματς μετά από μια νίκη"...
Del Neri: δύσκολη η 4η θέση, αλλά την πιστεύουμε

"H Juve έκανε διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνα με Lecce και Bologna, από άποψη χαρακτήρα τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν, από εκεί και πέρα δεν είναι εύκολο να σουτάρεις στο τέρμα της Milan, όπως δεν ήταν εύκολο ούτε για τη Milan να σουτάρει εναντίον μας", είπε ο Del Neri που απέδωσε το γεγονός ότι μετά το γκολ η ομάδα έπεσε, στη συναισθηματική πτώση ενώ παράλληλα αναγνώρισε την ανωτερότητα της Milan "αυτή τη στιγμή". "Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκαι και να προχωρήσουμε σεβόμενοι τη δυσφορία του κόσμου", συμπλήρωσε ενώ όταν ρωτήθηκε πώς θα βγει η ομάδα από την κρίση, απάντησε: "για παράδειγμα, ξαναβρίσκοντας τους τραυματίες, πρέπει να ξαναβρούμε παίχτες σαν τον Αquilani και τον Pepe. To Sissoko δεν θα τον ξανάχουμε, οι αλλαγές είναι αυτές που είναι". Τέλος, και αφού σε κάποια άλλη ερώτηση απάντησε πως "τεχνικά το 1-0 με τη Milan μπορεί να έρθει", ο Del Neri απάντησε πως η 4η θέση "αυτή τη στιγμή γίνεται δύσκολη αλλά εμείς εξακολουθούμε να την πιστεύουμε ανακτώντας τους παίχτες".

13 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Καλά τα λέει ο Marotta... Αυτό που δεν μας είπε είναι με τι αρχίδια θα πάμε να πούμε τους σούπερ-σταρ (όποιοι και αν είναι αυτοί) να έρθουν σε μία τεράστια ομάδα που δεν θα αγωνίζεται στην Ευρώπη; Προσοχή, ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ (κάτι που μπορεί να είναι και καλό εν τέλει). Η απογοήτευση και η παρακμή συνεχίζεται. Ελπίζω να ξεκίνησε εδώ και μήνες ο σχεδιασμός της νέας σαιζόν και να μη μας γυρνάνε τα μυαλά με δηλώσεις και φημολογίες από τις εφημερίδες...

«Για τη Juventus το να κερδίζει δεν είναι σημαντικό...Είναι το ΜΟΝΟ που μετράει». Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει ή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει (παίκτες, προπονητής, διοίκηση) να τσακιστεί και να πάρει τον ΜΠΟΥΛΟ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Τριεστίνα... ΛΟΙΜΑ!

yotaras είπε...

Τραγικη η ομαδα,σε ολοκληρο το ματς δεν εκανε μια σωστη τελικη προσπαθεια!Ουτεν καν ιδρωσε ο Αμπιατι!
Ντελ Νερι ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!ΤΡΑΓΙΚΕ!ΑΣΧΕΤΕ!!!Χανουμε 0-1 και μου βγαζεις τον Τραορε για να βαλεις το Μπονουτσι!ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ????
Να μας πει ο κυριος μουστακις πως γινετε σε ντερμπυ να μην ξεκιναει βασικος ο Ντελ Πιερο???? Δηλαδη τι???Οι αλλοι 11 που εχεις μεσα ειναι καλυτεροι και μπορουν να προσφερουν περισσοτερα απο τον Ντελ Πιερο????
Αν εχεις εστω λιγη τσιπα πανω σου πρεπει να παρετεθεις μονος σου και ας κατεβαινει η ομαδα μονη της στα τελευταια 10 ματς και ας κανουν κληρωση μεταξυ τους για την 11αδα που θα κατεβασουν!

Υ.Γ. Ο Μοτζι τελικα ηταν στο γηπεδο ή οχι?Παντως αμα ητανε θα γελουσε με την ψυχη του φανταζομαι!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όχι, δεν ήταν

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στο VecchiaSignora.com, 86 λένε να παραιτηθεί, 13 να μην παραιτηθεί (ως αυτή την ώρα).

yotaras είπε...

Nα παρετηθει απο μονος του ο ΑΣΧΕΤΟΣ! Δεν εχει μαθει στην ομαδα ΤΙΠΟΤΑ!
Ουτε το ενα-δυο δεν μπορουν να κανουνε!!!Και η ψυχολογια τους ειναι στα ΤΑΡΤΑΡΑ!

Pericles είπε...

Αυτό το πράγμα πολύ απλά δεν είναι Juventus..Χωρίς φάση 90 λεπτά!!!Απίστευτο..
Ρίξε εσύ το μαρούλι σωστά επαναλαμβάνω σωστά και είναι τόσο μεγάλο το όνομα σου που θα κάνεις δουλειά με η χωρίς Ευρώπη αρκεί να το ρίξεις σωστά…
Α και πρώτα απ’ όλα ξεκίνα με προπονητή επιπέδου Juventus………και μετά φτάσε και στους παίχτες..

Κωνσταντινος είπε...

Η ομαδα ειναι τραγικη και ο Ντελ στο κοσμο του,δεν μπορω να καταλαβω που ειδε τη βελτιωση της ομαδας ?
Το να μη μπορεις να κανεις εστω και 1 κλασικη ευκαιρια για γκολ σε 90+ λεπτα ειναι ντροπη,ακομη και η μπαρι θα εκανε κατι παραπανω.Αν κι εγω αυτο το ματς το ειχα για χαμενο απο πριν (ο νοων νοειτω),αλλωστε το τρενο για το τ.λιγκ κακα τα ψεματα το εχουμε χασει προ πολλου και δεν θα ηθελαν να κανουν τη χαρη στην Ιντερ.
Απο την αλλη δεν νομιζω πως η επιστροφη του Ακου κ πεπε θα βελτιωση τη κατασταση που επικρατει στην ομαδα γιατι δεν ειναι παικτες που μπορουν να κανουν τη διαφορα,αυτες ειναι η συνηθισμενες δικαιολογιες του Ντελ.
Νομιζω πως ηρθε η ωρα του και θα πρεπει να απομακρυνθει απο τον παγκο της ομαδας αμεσα (δεν εχουμε αλλωστε να χασουμε πια τιποτα) ειτε οικειοθελως (που δεν το βλεπω) ειτε με το ζορι,αν ηταν σωστος και παντελονατος προπονητης θα ειχε ηδη δηλωσει τη παραιτηση του (δειτε Ρανιερι με τη Ρομα).Τι αλλο να πω ,νομιζω πως θα αναγκαστω να ζητησω κι εγω την επιστροφη του Μοτζι αλλα πρωτιστως την ελευση ενος μεγαλου προπονητη.

Un Gobbo ad Atene είπε...

To Ranieri τον έδιωξε ο Τοtti και η παρέα του.

P.S. Να τα ξανάπαμε και την προηγούμενη βδομάδα: άλλος προπονητής αυτή τη στιγμή ΔΕΜ υπάρχει, αυτοδιαχειριζόμενη 11άδα φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στον κόσμο, επομένως Del Neri.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αρκετά το ξενυχτήσαμε! Καληνύχτα!

bianconera είπε...

Θέλω να δω πόσο ακόμα θα περιμένω για να επιστρέψει ο Vialli... όσο για το παιχνίδι, δεν προτίθεμαι να ξοδέψω ούτε μία λέξη

magica juve είπε...

4 φαουλ εξω απο την περιοχη και δεν υπηρχε παιχτης να τα χτυπησει...δλδ ποσο χειροτερα θα επαιζε ο αλεξ απο τον τονι ή τον ματρι??

Dima είπε...

gobbo o motzi gt dn parevrethike???

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όπως ανακοίνωσε αυτοπροσώπως ότι είχε αγοράσει τα εισιτήρια, περιμένουμε να πει αυτοπροσώπως γιατί δεν ήρθε (οι διαρροές λένε ότι του τηλεφώνησε ο Andrea Agnelli αλλά με διαρροές δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, εδώ δεν καταλαβαίνεςι ούτε με τις δηλώσεις)...