Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Del Neri: όπως στο Μιλάνο...

Θα είναι αποτυχία να μη βγείτε στην 4η θέση; Αποτυχία θα είναι να μην παλέψουμε...
Ένα παιχνίδι ανάλογο με εκείνο στο Μιλάνο ζήτησε ο Del Neri ένα 24ωρο πριν το ματς με τη Milan που θα μεταδοθεί σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο και για το οποίο φυσικά δεν υπάρχουν πια εισιτήρια (ακούστηκε ότι ο Moggi έχει πάρει ένα για να κάνει την επανεμφάνισή του μετά από 5 χρόνια στο γήπεδο update κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή). "Ερχόμαστε από μια περίοδο ελάχιστα θετική και αυτό το παιχνίδι έρχεται την κατάλληλη στιγμή λόγω των κινήτρων που προσφέρει και του ενθουσιασμού που μπορεί να φέριε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι θα συναντήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που αξίζει την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Εμείς στο Μιλάνο αποδείξαμε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε εναντίον τους και αύριο θα ρίξουμε στο γήπεδο τα ίδια όπλα", είπε ο Del Neri.
Επιστρέφει ο Buffon, στους 21 και ο Aquilani
Η Milan έρχεται με Ibrahimovic


Έχοντας εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής, ο Buffon επιστρέφει και μαζί του φέρνει στην αποστολή και τον Aquilani που επανήλθε από το μυϊκό πρόβλημα της περασμένης βδομάδας αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα τον ρισκάρει ο Del Neri που πήρε μαζί του και άλλα δυο παιδιά της Primavera (Buchel και Corticchia). Οι 21 για το ματς με τη Milan: 1 Buffon, 2 Motta, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 13 Manninger, 14 Aquilani, 15 Barzagli, 17 Traoré, 19 Bonucci, 20 Toni, 21 Grygera, 25 Martinez, 27 Krasic, 30 Storari, 32 Matri, 35 Buchel, 43 Sorensen, 45 Corticchia.
Kαι ο Allegri κάλεσε 21 παίχτες μεταξύ των οποίων και ο Ibrahimovic που μεσοβδόμαδα είχε νιώσει κάποιες ενοχλήσεις στην πλάτη: Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Didac Vilà, Jankulovski, Nesta, Oddo, Papastathopulos, Thiago Silva, Yepes, Boateng, Emanuelson, Flamini, Gattuso, Seedorf, Van Bommel, Cassano, Ibrahimovic, Pato, Robinho.
Ο Del Neri δεν απέκλεισε την επιστροφή του Chiellini στο κέντρο της άμυνας αλλά εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η στάση της άμυνας: "η ιδέα είναι να ρίξουμε στο γήπεδο μια άμυνα που να προσφέρει κάλυψη αλλά και να επιτίθεται γιατί είναι ρίσκο να επιτρέψουμε στη Milan να μείνει ψηλά, δεδομένης της ποιότητας των επιθετικών της".
O Del Neri ρωτήθηκε για το μέλλον του σε σχέση με την απόδοση της ομάδας, το αν νιώθει υπό εξέταση και φυσικά αποδραματοποίησε την κατάσταση σημειώνοντας πως είναι λογικό η διοίκηση να συζητά με τον προπονητή. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους παίχτες. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά απο αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τον αν ένιωσε καλυμμένος από το σύλλογο, ότι τον υπερασπίστηκαν, απάντησε ότι "(ένιωσα) ότι με υπερασπίστηκαν στον τρόπο που πιστεύουν στη δουλειά μου", είπε τονίζοντας πως η ομάδα θα δώσει τη μάχη της εναντίον όλων των άλλων. "Η σχέση προπονητή-συλλόγου είναι πολύ σταθερή", πρόσθεσε επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα στο τέλος παίζουν το ρόλο τους. Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν θα είναι αποτυχία να μη βγει η ομάδα 4η, o Del Neri απάντησε πως αποτυχία θα είναι "να μην παλέψουμε".

Αllegri: τραυματισμένη η Juve είναι πιο επικίνδυνη


Από την πλευρά του ο Allegri δήλωσε στην δική του συνέντευξη τύπου πως "αυτή τη στιγμή της σεζόν κάθε ματς είναι σηγμαντικό. Το αυριανό για μας μετράει για το scudetto και για τη Juventus για τη ζώνη Champions. H Juventus είναι μια ομάδα δυνατή, με χαρακτήρα, πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Και που όταν είναι τραυματισμένη, όπως είναι αυτή τη στιγμή, ξέρει να παίζει σημαντικά παιχνίδια. Δεν θα είναι ένας παραιτημένος αντίπαλος αλλά αγριεμένος, που θα κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι και για να φέρουμε αποτέλεσμα θα πρέπει να είμαστε άλλο τόσο μεγάλοι. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντίστοιχου επιπέδου και θα είμαστε σίγουρα, είμαστε καλά και θέλουμε να πάμε στο Τορίνο για να πετύχουμε αποτέλεσμα".

Πηγή: Juventus.com, Juventus Channel

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....Καταλαβαινεις ποσο πολυ πιστευει και ο ιδιος ο ντελνερι στην τεταρτη θεση οταν απανταει κουτοπονηρα,πολιτικα κ με σκοπο να διακαιολογηθει...!στο παιχνιδι του πρωτου γυρου μετα το διπλο που φεραμε μιλουσαμε και λεγαμε οτι τους εχουμε και τους δυο στην εδρα μας και αν δειξουμε στην διαρκεια του πρωταθληματος μια σχετικη σταθεροτητα συν του οτι ειναι μετριες και οι δυο σαν ομαδες μπορουμε να χτυπησουμε πρωταθλημα!!!!πεσαμε πολλλλυυυυυ εξω τελικα δυστυχως...
δημητρης/θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Είναι άδικο να χρεώνεις κουτοπονηριά και πολιτική απάντηση στον Del Neri: επί 10'-15' άκουγε τους δημοσιογράφους να ΜΗΝ τον ρωτάνε για το ματς αλλά για το πώς νιώθει ο ίδιος σε σχέση με την διοίκηση. Και να προσπαθεί να απαντήσει χωρίς να βγάλει πρωτοσέλιδα, χωρίς να εκθέσει κανέναν και οι άλλοι να ξανακάνουν την ερώτηση. Στο τέλος αυτού του μαραθωνίου ρωτήθηκε και απάντησε ότι αποτυχία θα είναι να μην προσπαθήσουμε.

Ας έχουμε ο καθένας μας όποια άποψη θέλει για τον οποιονδήποτε Del Neri αλλά μην του φορτώνουμε πράγματα που δεν έκανε.

Ανώνυμος είπε...

Gobbo δεν ξερω ποσα λεπτα τον πιεζαν με ερωτησεις κτλ!αυτα που εγραψες σχολιαζω!και συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι κουτοπονηρη απαντηση αν την εδωσε ετσι τελικα,να χε τα κοτσια να πει οτι αν δεν βγουμε ειναι αποτυχια και μαλιστα μεγαλη(για γιουβε η 2η θεση ειναι αποτυχια οχι η 7η που μας εχει)!αποκλειστηκε απο την λεχποζνα στο γιουροπα,μας απεκλεισε η ρομα στο κυπελλο και θα μας πει θα προσπαθησουμε και τετοια χαζα?δηλαδη μπορουν να κατεβουν στο γηπεδο και να μην τρεξουν κιολας?συγκινηθηκαμε απο την προσπαθεια ολων τους και φετος!τετοια ελεγε και ο φερραρα που δηλωνε και ραμπο μαλιστα....
δημητρης/θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τι θα έπρεπε να πει; Κύριοι, αύριο παίζουμε με την Χ (όποια παίζει κάθε φορά). Αν θέλετε να με ρωτήσετε για ΑΥΤΟ το ματς, ευχαρίστως να προσπαθήσω να σας απαντήσω, αν όχι, εθχαριστώ και ΓΕΙΑ σας.

Ό,τι άλλο, απλώς δεν λέγεται. Όλες αυτές οι δηλώσεις είναι για τα μάτια. Αν κερδίζεις λες λες λες και κανείς δεν προσέχει, αν δεν πας καλά, ό,τι και να πεις δεν είναι αρκετό. Γι' αυτό λέω: ΤΙΠΟΤΑ. Το προσπάθησε, προσπάθησε να μη βγάλει πρωτοσέλιδα, τίτλους, να μην γίνει θέμα πουθενά (αυτό αποκόμισα απο τη συνέντευξη), σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε αλλά όχι απόλυτα ακριβώς επειδή δέχτηκε να μπει στη συζήτηση.

P.S. Αφού θεωρείς μιάμιση αράδα (με ελάχιστα εντός εισαγωγικών) αρκετή για να πιάσεις το κλίμα...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην το οτι φτανουμε παραμονες του σπουδαιοτερου παιχνιδιου στην ιταλια και στην συνεντευξη τυπου οπως λες τον ρωτανε για την θεση του και τι θα θεωρει επιτυχια/αποτυχια αλλα δεν ρωτανε τιποτα το αγωνιστικο ειναι λυπηρο!
Τωρα εφοσον τον "παρεσυραν" οι Α.Ρ.Δ στο παιχνιδι τους επρπεπε να απαντησει σαν προπονητης της ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ και οχι σαν προπονητης της σαμπντορια!αν δεν ειναι αποτυχια η μη εξασφαλιση της τεταρτης θεσης τοτε τι ειναι?τι θα πει αποτυχια ειναι να μην παλεψουμε/αγωνιστουμε και αλλα τετοια γραφικα?αν ηταν ακομα στην ντορια μπορουσε να πει οτι κανουμε και την τελεια χρονια εδω ομως ειναι στην μεγαλυτερη ομαδα τουλαχιστον της ιταλιας!
Φανταζομαι ο καθε "μισθοφορος" ποδοσφαιριστης της ομαδας μας μετα απο αυτες τις δηλωσεις τ θα σκυλιασει(χαχα) για τη νικη!
σορρυ που επιμενω αλλα η ηττοπαθεια δεν ταιριαζει σε αυτη την ομαδα και σιγουρα εσυ που την παρακολουθεις κοντα στα διπλα χρονια που εγω ζω το ξερεις καλυτερα απο το καθενα μας!
δημητρης/θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν θα διαφωνήσω, Δημήτρη, αλλά έχω την αίσθηση ότι η ψυχολογία των παιχτών φτιάχνεται (ή δεν φτιάχνεται) στην προπόνηση και όχι με τις συνεντεύξεις όπου, για να τοποθετηθώ, ο Del Neri είναι κακός -όχι τώρα, από την πρώτη μέρα, και στις νίκες και τις επιτυχίες.

Βέβαια, εδώ θέλω να παρατηρήσω κάτι γενικότερο: οι περισσότεροι προπονητές κάθονται και απαντάνε σε ότι τους ρωτάνε, δέχονται να μπουν στο παιχνίδι των δημοσιογράφων και της δημιουργίας εντυπώσεων. Μόνον ο Mourinho γύρναγε το παιχνίδι και το έπαιζε με τους όρους του και αν δεν ήταν τόσο αλαζονικός ώστε να ξεπερνάει τα όρια, μια χαρά τους χειριζόταν