Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Viareggio: προκρίθηκε η Primavera στα προημιτελικά νικώντας 2-1 το Palermo

Με ωραίο παιχνίδι, ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, η Primavera ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, νίκησε κατά το κράτος το Palermo με ένα 2-1 που φαντάζει φρωχό για ό,τι είδαμε. Την Πέμπτη παίζει για τα προημιτελικά του 63ου Viareggio.
O Bucaro είχε στην διάθεσή του το νεαρό Filippo Boniperti που είχε λείψει στα ματς των Ομίλων λόγω τραυματισμού: μπήκε στην αρχική ενδεκάδα και δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του ματς στο 10' από βαθιά μπαλιά του Belcastro. Παίζοντας με γρήγορες και καλά οργανωμένες αντεπιθέσεις (και εκμεταλλευόμενο λάθη της μεσαίας γραμμής bianconera) το Palermo έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 17' και τελικά πήρε το προβάδισμα στο 25' με κεφαλιά σε εξαιρετικά εκτελεσμένο κόρνερ... Άμεση απάντηση της Juve, πρώτα με κόρνερ του Boniperti και κεφαλιά του Camilleri που ο Di Gregorio έστειλε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ και έπειτα με τον De Silvestro που είδε τον τερματοφύλακα να του στερεί το γκολ με εξαιρετική επέμβαση... Νέα ευκαιρία, με τον Libertazzi, στο 40' -μετά το γκολ η Juve έδειχνε να πατάει πιο γερά στο γήπεδο ελέγχοντας το ματς. Ωραίος συνδυασμός Belcastro-Boniperti στο 43' αλλά η μπάλα βγήκε άουτ... Με τις γροθιές απέκρουσε ο Di Gregorio φάουλ του Belcastro στο 47'...
Με την αλλαγή του Adamo, κεντρικού αμυντικού του Palermo που πήγε στο νοσοκομείο για προληορικές εξετάσεις, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Δε πρόλαβε να ξεκινήσει το ματς, σέντρα ακριβείας του Liviero, σουτ του Belcastro στη γωνία και 1-1. Αμέσως μετά, συνδυασμός Boniperti-Libertazzi αλλά ο De Gregori πρόλαβε τον ψηλό φορ της Juve που λίγο μετά έδωσε τη θέση του στον Giannetti. Στο 61' ο di Gregorio πρόλαβε τον Boniperti και βγαίνοντας σχεδόν στα μισά της διαδρομής από την περιοχή στη σέντρα έσωσε το Palermo -η Juve είχε καθαρά την πρωτοβουλία. Στο 72' o Spinazzola, που μόλις είχε μπει, έχασε από κοντά μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στη Juve... Σπουδαία κεφαλιά ανάμεσα σε δυο αμυνττικούς του Giannetti στο επόμενο λεπτό και εξίσου μεγάλη απόκρουση του Di Gregorio με το ένα χέρι... Στο 77' σέντρα του Boniperti, o Di Gregorio δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο De Silvestro από κοντά έδωσε το προβάδισμα στη Juve. Δυο λεπτά μετά δοκάρι του Spinazzola. Μια ευκαιρία ακόμα για τον Giannetti και τέλος με το Palermo μπροστά αλλά χωρίς να δημιουργεί κινδύνους.
Μια αρνητική παράδοση (όχι πάντως στο Viareggio όπου οι bianconeri είχαν 1 νίκη και 1 ισοπαλία) έσπασε σήμερα η Primavera νικώντας το (ισχυρότατο στις under 21 κατηγορίες) Palermo. Μια νίκη του palermitano από γέννηση Bucaro επί του γεννημένου στο Torino, Beruatto. Μια πρόκριση για την οποία δεν χρειάστηκε το θαύμα.

PALERMO-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 25' Silvestri - 48' Belcastro, 77' De Silvestro
Κίτρινες κάρτες: Corsino (P) - Ilari, Di Dio (J)
Διαιτητής: Marini (Roma1)

PALERMO: 12 Di Gregorio, 3 Pergolazzi (75' 2 Fricano), 23 Adamo (46' 5 Maniero), 4 Corsino, 6 Prestia, 8 Ardizzone, 9 Asiedu, 10 Nappello, 14 Cristofari (80' 17 Mercanti), 13 Silvestri. Αναπληρωματικοί: 22 Ippolito, 7 Vassallo, 15 Mineo, 16 Di Mercurio, 18 Sanseverino, 19 Zerbo.
Προπονητής: Paolo Beruatto.
JUVENTUS: 22 Costantino, 2 Romano, 5 Camilleri, 4 Di Dio, 3 Liviero, 6 Corticchia, 16 Ilari, 7 Belcastro (68' 20 Spinazzola), 10 Boniperti (83' 17 Belfasti), 9 Libertazzi (53' 11 Giannetti), 18 De Silvestro. Αναπληρωματικοί: 12 Sclopis, 8 Buchel, 14 Esposito, 19 Margiotta, 21 Bianconi, 23 Schiavone.
Προπονητής: Giovanni Bucaro.

(Update 2) Οι δηλώσεις των δυο προπονητών και τα γκολ -δυστυχώς το βίντεο δεν έχει τις πάμπολλες ευκαιρίες και τους ωραίους συνδυασμούς του δευτέρου μέρους...

Βucaro: πρέπει να βελτιωθούμε


Σε χαμηλούς τόνους οι πρώτες δηλώσεις του Bucaro στη Rai με το τέλος του ματς: σχολίασε το γεγονός ότι τα τελευταία 5' η ομάδα κλείστηκε: "ήθελαν να διατηρήσουν το αποτέλεσμα, είναι λάθος, αλλά είναι παιδιά", είπε για να τονίσει αμέσως μετά: "πρέπει να μας χρησιμεύσει ως μάθημα, πρέπει να βελτιωθούμε και θα βελτιωθούμε". "Είσαστε φαβορί;". "Όχι, υπάρχουν άλλοι, εμείς δεν παίζουμε καλά", κατέληξε.

Αποκλείσθηκε η Roma, προκρίθηκαν
Varese, Sampdoria, Atalanta, Parma,
Genoa, Fiorentina και Inter


(Update) Στους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των "16", είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Varese
-Siena 2-0
(18:00) Inter-Prato 1-0
Atalanta-Nagoya Grampus 4-0
Lazio-Parma 0-2
Roma-Sampdoria 0-0 (4-5 στα πέναλτυ)
Genoa-Rappresentativa Serie D 3-1
Fiorentina-Reggina 2-1

Έκπληξη θεωρείται ο αποκλεισμός της Roma που πολλοί την είχαν αναγορεύσει "φαβορί" του τουρνουά -πέρασε όμως, σε βάρος, της η Sampdoria που μαζί με τη Varese παίζει καλή και όμορφη μπάλα. Τα προημιτελικά θα παιχτούν την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Πηγές: Rai, Juventus.com, torneoviareggio.it

2 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για να καταλάβει κανείς πόσο αντιJuve είναι το κλίμα στη Rai: όταν μπήκε το δεύτερο γκολ ο δημοσιογράφος αναφώνησε: "κρίμα!" για να το "διορθώσει" μετά από αρκετά δευτερόλεπτα: "κρίμα για τον Di Gregorio που είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι"...

mike_bianconero είπε...

Μπραβο στα πιτσιρικια ετσι να διακριθουν και ακλο παιχνιδι απ οτι βλεπω....Οσο για το αλλο που λες Gobbo ενα εχω να πω....ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ για νεαρα παιδια προκιται δεν χρειαζεται αν βγαζουν την χολη τους εναντια στη Γιουβε ΚΑΙ εδω μεγαλη βλακεια απο τον σχολιαστη.....