Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πάει ο Piazon...

O αντιπρόεδρος της San Paolo ανακοίνωσε πως έσπασε η συμφωνία με τη Juve και θα δοθεί στην Chelsea...
O 17χρονος Lucas Piazon τελικά δεν θα έρθει στη Juventus αλλά θα αγωνιστεί στην Chelsea: αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της San Paolo στο Sky Sports Αγγλίας: "είναι ένα χοντρό κόλπο για το σύλλογο, η αξία του παίχτη είναι λίγο πολύ η ίδια με του Luis Fabiano (σ.σ. που αποκτάται από το βραιλιάνικο σύλλογο). Ο Piazon ήταν κοντά στη Juventus στις αρχές του έτους αλλά μετά δεν κατέληξε πουθενά (η υπόθεση)" δήλωσε ο Carlos Augusto de Barros. Υπενθυμίζεται πως μόλις στα τέλη Ιανουαρίου ο νεαρός ήταν στο Τορίνο (πήγε και στο Olimpico) με τον πατέρα του να ετοιμάζει την μετεγκατάσταση της οικογένειάς του (εδώ). Στην Chlesea αναμένεται να πάει από τον Ιανουάριο 2012, όταν θα ενηλικιωθεί στη βάση μιας συμφωνίας που κινείται στα 5.3 εκ. στερλίνες. (update) O Marcello Chirico, σχολιαστής του Telelombardia υποστήριξε πως η συμφωνία τινάχτηκε στον αέρα διότι ο μικρός ήθελε 1 εκ. μισθό και η Juve του έδινελίγο πάνω από τα μισά. (update 2) Κατά την εκδοχή του Gianluca Di Marzio, η Chelsea πρόσφερε 1,5 εκ. μισθό ενώ η Juve έδινε 600.000 €.

H αθλιότητα του Tuttosport

(Update 17/3) Αποδεικνύοντας τι ρόλο θέλει να παίξει, ο πρώην υποδιευθυντής της Gazzetta dello Sport το 2006 (τότε που στήσανε την calciopoli/farsopoli) De Paola, επιτίθεται στη Juventus γιατί αρνήθηκε να δώσει 1,5 εκ. μισθό στον μικρό. Μάλιστα ο De Paola αντιλαμβάνεται ότι το πρωτοσέλιδό του θα θεωρηθεί εκδικητικό για την εναντίον του ανακοίνωση της Juventus (εδώ) και ξεκινά το άρθρο του κατά του Marotta δηλώνοντας ότι την ανακοίνωση αυτή την άφησε πίσω του αρχειοθετώντας την στο λήμμα "μαλακίες", "για να χρησιμοποιήσουμε το νέο επικοινωνιακό στυλ της Juventus" όπως λέει αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του Andrea Agnelli. Και μετά εμφανίζεται ως φωνή των φιλάθλων που νιώθουν προσβεβλημένοι, αδύναμοι και λοιπά...
Χθες, πάντως, στο Ju29ro.com εμφανίστηκε άρθρο (εδώ) που, επικρίνοντας τη Juventus γιατί από όλες τις εφημερίδες έβαλε στο στόχαστρο το Tuttosport, στηλιτεύει τον De Paola και θυμίζοντας του το ρόλο του στην Gazzetta dello Sport και το γεγονός ότι μόλις ανέλαβε έβαλε στην black list το Ju29ro.com και άλλα παρόμοια sites, τον καλεί "πριν αλαλάξει, να ζητήσει συγγνώμη"...
To Ju29ro.com επισημαίνει από την πλευρά του -αλλά εδώ μιλάμε για οπαδούς- την αδυναμία της Juventus να χτυπηθεί με Chelsea, Manchester (United & City) αλλά και Inter, Milan στο πεδίο της αγοράς νέων ταλέντων και φέρνει ως παράδειγμα τον 17χρονο Romelu Lukaku που επίσης πλησιάζει στην Chlesea η οποία φέρεται έτοιμη να δώσει... 20 εκ. στερλίνες.
Το θέμα αυτό, όμως, γίνεται πλέον τεράστιο και αφορά τη συνολική λειττουργία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε σχέση τόσο με το χρηματοδοτικό fair play που προωθεί η Uefa όσο και με το διαφορετικό φορολογικό καθεστώς σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πριμοδοτεί αυτή τη στιγμή Ισπανία και Αγγλία έναντι της Ιταλίας. Όπως, βέβαια, σχετίζεται και με το γενικότερο οικονομικό κλίμα και κατά πόσο είναι νοητό να δίνεις 20 εκ. στερλίνες για έναν 17χρονο τη στιγμή αυτής της οικονομικής κρίσης.

Marotta: υποκριτικό να υποστηρίζεται ότι οι
ποδοσφαιριστές κερδίζουν πολλά και να
επικρίνεται η συμπεριφορά μας σε αυτή την περίπτωση

(Update 17/3, 3) Σύμφωνα με το Tuttosport (το μεταφέρει το blog.Ju29ro.com) o Marotta φέρεται να δήλωσε πως "είναι τιμή του που δεν πήρε τον Piazon με αυτούς τους όρους. Δεν θα ήταν ηθικό να αναγνωρίσεις σε έναν ανήλικο ένα μισθό 1 εκ. €. Τι θα σκέφτονταν οι νέοι με τους οποίους θα βρισκόταν να αγωνίζεται, παιδιά που ακόμα δεν έχουν υπογράψει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο; Είναι υποκριτικό να υποστηρίζεται ότι οι ποδοσφαιριστές κερδίζουν πολλά και μετά να επικρίνεται η συμπεριφορά μας σε αυτή την περίπτωση". Προσωπικά σύμφωνώ απόλυτα.
Επαφή με τη Milan για τον Pirlo
που ενδιαφέρει Chelsea και Real...


(Update 17/3, 2) H Stampa αναφέρει ότι μετά την άρνηση του Galliani να σώσει 5 εκ. το χρόνο στον Pirlo για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, υπήρξε επαφή του Marotta με τη Milan: η Juve ενδιαφέρεται καθώς ο 32χρονος θα ερχόταν δωρεάν και το κόστος του θα ήταν αυτά τα 5 εκ. το χρόνο -μια μεταγραφή που μπορεί να είναι πιο οικονομική από του Aquilani που παίρνει 4 εκ. το χρόνο συν τα έξοδα της μεταγραφής. Το ερώτημα για τον Pirlo, που ισχύει όμως και για τον Aquilani, αφορά την φυσική του κατάσταση καθώς μάλιστα τα τελευταία δέκα χρόνια έχει παίξει 52 ματς τη σεζόν κατά μέσο όρο και φέτος είχε δυο τραυματισμούς. Για τον Pirlo ενδιαφέρεται και ο Ancelotti: για την Chelsea ή για τους νέους αμερικανούς ιδιοκτήτες της Roma (που περιμένουν μήπως πάρουν τον Ancelotti), θα δείξει. Ενώ υπάρχει και το ενδιαφέρον της Real Madrid, για τον παίχτη.

Πηγές: TuttoJuve.com, Tuttosport, Ju29ro.com, La Stampa

16 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στο βαθμό που ισχύουν όλα αυτά και δεν είναι ακόμα ένα παιχνίδι με τις τιμές, και ειδικά στο βαθμό που ισχύει ότι ο μικρός ήθελε 1 εκ. και η Juve του έδινε λίγο πάνω από τα μισά, προσωπικά υποστηρίζω κάτι αντιδημοφιλές: καλά έκανε και δεν του τα έδωσε! Στα 17, χωρίς να έχεις αποδείξει ακόμα τίποτε, δεν μπορεί να ζητάς 1 εκ. Αν δεν σταματήσει αυτή η ιστορία με τους φαραωνικούς μισθούς, το ποδόσφαιρο θα πεθάνει.

Αυτά ως φίλαθλος. Ως παρατηρητής, θα έλεγα απλώς ότι η υπόθεση αντικατοπτρίζει την τεράστια οικονομική διαφορά αγγλικού και ιταλικού ποδοσφαίρου ως εμπορικού προϊόντος.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι να πω;;; Η πλήρης απογοήτευση τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Ας κλείσουν τουλάχιστον τον Neymar που είναι τρομακτικό ταλέντο και 19 χρονών. Πόσο θέλουν 30εκ; 40εκ; Πόσο;;; ΔΩΣΤΕ ΤΑ!!! Επιτέλους ζωντανέψτε ρε παρτάλια!!!!!!!
Delpi

Un Gobbo ad Atene είπε...

Delpi, τι σημαίνει "παρτάλια";

Ανώνυμος είπε...

Χαχα βρε Gobbo δεν το έχεις ξανακούσει; Μεταφορικά σημάνει το εξαθλιωμένο άτομο.
Delpi

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ευχαριστώ! Όχι, δεν το είχα ακούσει ποτέ.

bianconera είπε...

Χαχα!!! Αμάν βρε Gobbo, τα παρτάλια δεν ήξερες? :)
Επί του θέματος τώρα είναι και λίγο ξεφτίλα απ' τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, αν είναι όντως αλήθεια. Ας ελπίσουμε ότι φυλάνε τα λεφτά τους για κάτι καλό. Κι εγώ δεν μπορώ να ακούω αυτά τα τρελά ποσά...

mike_bianconero είπε...

Παιδια ησυχαστε λιγο με την περιπτωση του πιτσιρικα εγω λεω ευτυχως που δεν εκλεισε στη Γιουβε γιατι??Γιατι ζηταει 1 εκ μισθο(που δειχνει πως το εχει καβαλησει το καλαμι του)ποιος εισαι ρε φιλε και ζητας 1 εκ μισθο στα 16 σου????Ο Μεσσι η ο Κακα???ουτε αυτοι δεν επερναν τοσα στα 16 τους στο καλο να πας παλικαρι στην Τσελσι που εχει λοεφτα και τα σκορπαει σε αντιθεση με κατι αλλα παρταλια(μιας και ειανι της επικαιροτητας)
Υ.Γ.Delpi οσον αφορα τον Νειμαρ οχι και 30 ρε φιλε πολλα τα βρησκω και ο χαρακτηρας του ειανι περιεργος και αυτος με το καλαμι ψηλα ειναι οτι θελει τον κανει τον προπονητη του στη Σαντος....

Ανώνυμος είπε...

Mike δεν διαφωνώ για τα 30κε είναι πολλά αλλά πιστεύω πως τα αξίζει. Το παιδί ξέρει πολλά καντάρια μπάλα! Όσο για τον χαρακτήρα του...19 χρονών είναι λογικό να το έχει καβαλήσει λιγάκι. Αν έρθει στη Juve θα τον βάλει ο Alex στον σωστό δρόμο. ;)
Delpi

yotaras είπε...

Εχει δηλωσει οπαδος της Γιουβε και ερχετε και ζηταει 1 εκατομυριο μισθο???Σωωωωωπα ρε μεγαλε!Ετσι σε δασκαλαψανε στη Βραζιλια?

Εμενα αμα μου λεγαν οτι με ηθελε η Γιουβε μονο για τα εξοδα μου θα ζητουσα!

bianconera είπε...

Και να έχεις την tuttosport σήμερα να στο βάζει πρώτο θέμα, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Τελικά όντως η βλακεία είναι ανίκητη...

Un Gobbo ad Atene είπε...

bianconera, το έβαλα στο post: δεν είναι απλή βλακεία, είναι χυδαιότητα. Παίζει με τα συναισθήματά μας ένας κύριος που ήταν υποδιευθυντής στην εφημερίδα που έστησε την calciopoli (μαζί με κάποιους εσωτερικούς εχθρούς). Πάει πολύ!

magica juve είπε...

ελεος μωρε ποιος πιρλο???με τους 33χρονους πανε να φτιαξουν ομαδα για το μελλον???εχουμε τοσους τραυματισμους καθε χρονο απο νεους και δεν θα τραυματιστει ο πιρλο??τι κινιτρα θα εχει στη ΓΙΟΥΒΕ αφου εχει κατακτησει τα παντα με την μιλαν?

Κωνσταντινος είπε...

Καταρχην δεν περιμενα να τον παρουμε το μικρο,και δεν νομιζω πως μπορουμε να παρουμε και κανενα μεγαλο ταλεντο η παικτη αν τον διεκδικουμε με καποια αλλη μεγαλη ομαδα ,εκτος βεβαια αν ο παικτης (κρασιτς) εχει εμμονη με τη γιουβε.Το 1εκ ειναι οντως πολλα για ενα 17 εκτος κι αν ειναι τοσο καλος παικτης(αυτο δεν το ξερω ).
Απο την αλλη ομως ποσα παιρνειτο χρονο ο γκριγκερα,σαλιχαμιζιτς,μαρτινεζ,μοτα και ολα τα αλλα παλτα που εχουμε ????
Ολοι τα βαζουν με τον Μαροτα,πολλες φορες κι εγω για της λαθος επιλογες παικτων(12εκ στο μαρτινεζ γιατι οχι 12 στο φαν ντε φαρτ ?) που εχει κανει,αλλα τι μπορει να κανει οταν δεν του επιτρεπουν να δωσει περισοτερα λεφτα σε καποιους παικτες.Το προβλημα ξεκιναει απο τη κεφαλη της γιουβεντους και αυτο πρεπει να το καταλαβουμε ολοι.
Αντε να δουμε ποσα θα δωσουν και για ποιον φετος,εγω νομιζω πως αυτη θα ειναι αν οχι η πιο κρισμη (μεταγραφικα) χρονια, 1 απο τις πιο κρισιμες, η οποια και θα χαραξει το μελλον της γιουβεντους εναντι των αλλων ιταλικων ομαδων.
Θα περιμενουμε και θα δουμε..

Ανώνυμος είπε...

Έχετε αναρωτηθεί πόσα λεφτά έχουν σπαταληθεί για τον Amauri για μεταγραφή και μισθούς; Το 1 εκ. το χρόνο μας χάλασε τώρα; Αν (και μακάρι) αποδειχθεί ο πιτσιρικάς τέτοιο ταλέντο που λένε και σε μερικά χρόνια η τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 50++ εκ. τότε θα λέμε τι μ@#$% ήμασταν που δεν τον αγοράσαμε τότε........αλλά έτσι είναι! Αν θέλουν να κάνουν ΟΜΑΔΑ πρέπει να βάλουν χρήμα αλλιώς ας παίρνουν κάθε χρόνο δανικούς, όμως μετά να μην παραπονούνται που βγαίνει η ομάδα 7η-8η!!!
Delpi

Παναγιώτης είπε...

Εγώ δεν θα κάτσω να ασχοληθώ καθόλου με την Tuttosport μάγκες. Μένω καθαρά στο κομμάτι "μεταγραφές" για τον σύλλογο και εύχομαι να μην υπάρξουν παρόμοιες καταστάσεις το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ομάδα χρειάζεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στο ρόστερ της! Κάπως πρέπει να τους πείσουμε αυτούς (όποιοι και να είναι) να έρθουν να φορέσουν την φανέλα μας, γνωρίζοντας ότι το Τσάμπιονς Λιγκ θα απέχει (τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο).

Ήταν μέγα λάθος που δημοσιοποιήθηκε το όνομα του Piazon αφού τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και η κριτική δεν άργησε να έρθει, και μάλιστα με εμετικό τρόπο. Ελπίζω αυτή την στιγμή που μιλάμε να βρισκόμαστε σε επαφές με μάνατζερ ποδοσφαιριστών για να μην βρεθούμε το καλοκαίρι να παρακαλάμε και να εισπράττουμε αρνητικές απαντήσεις.

Κάτι ανάλογο φυσικά ισχύει και για το θέμα προπονητή, μη ξεχνιόμαστε!

magica juve είπε...

για τον piason σε διαφορα ξενα φορουμς που διαβαζω οι βραζιλιανοι λενε οτι ο μικρος δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο...το οτι η προηγουμενη διοικηση εκανε λαθοι(υψηλοι μισθοι σε παιχτες που δεν τους αξιζουν) δεν σημαινει οτι πρεπει να το συνεχισει και η καινουργια...απλως απο τους μεταγραφικους στοχους φαινεται(αν ισχυουν) οτι δεν ειναι διατεθημενοι να βαλουν το χερι βαθια στην τσεπη...