Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

1 δισ. επενδύσεις στα σχέδια της Exor

"Το μοντέλο για το μέλλον της Exor είναι η σταρτηγική του Warren Buffett: για τους Financial Times ο πρέοδρος John Elkann ανέλαβε την ηγεσία |με την πρόθεση να την κάνει ένα είδος Berkshire Hathaway", τη holding του αμερικάνου επενδυτή, ανάμεσα στους μεγαλύτερους στον κόσμο": έτσι ξεκινά το άρθρο της εφημερίδας των Agnelli, La Stampa και συνεχίζει: "Το "χρηματοκιβώτιο" της οικογένειας Agnelli εξετάζει ένα σενάριο χωρίς σύνορα, "θέλει να μεγαλώσει στις ΗΠΑ και στην Ασία", έχει "δυνατότητες επενδύσεων ενός δισεκατομμυρίου": είναι η προοπτική που ο John Elkann, πρόεδρος και της Fiat, περιέγραψε στην λονδρέζικη οικονομική εφημερίδα που του αφιερώνει μια μεγάλη συνέντευξη-πορτρέτο, πολύ θερμή, όπου τον χαρακτηρίζει μιας από τις όλο και σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου επιχειρηματικού τομέα.
"Να πάς στο εξωτερικό δεν σημαίνει πως ό,τι υπάρχει στην Ιταλία περιορίζεται. Η Fiat είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς μια ιταλική εταιρεία μπορεί να μεγαλώσει στο εξωτερικό και να αποδεχθεί την πρόσκληση των παγκόσμιων αγορών. Ακριβώς όσο περήφανος είναι κανείς για τις ρίζες του, άλλο τόσο αυτό δεν θα έπρεπε να είναι ένα φρένο για την ανάπτυξη", λέει αναφερόμενος στα σχέδια συγχώνευσης με την Chrysler "που θα μπορούσε να έρθει σε δυο-τρία χρόνια" και "θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την Exor" που, επαναλαμβανει, έχει τουλάχιστον 1 δισ. € για επενδύσεις που θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα.
Το άρθρο αναπαράγεται εδώ για να έχουμε εικόνα των οικονομικών κινήσεων του μητρικού Ομίλου. Και επειδή αυτή η αναφορά στο 1 δισ. ξύπνησε και σε άλλους (όπως ο Massimo Pavan) Τη σκέψη που διατύπωσε ο Cazzolino στο Ju29ro (την είχαμε βάλει εδώ) για μια συγχώνευση Juventus-Ferrari ώστε αυτές οι δυο επενδύσεις του Ομίλου να αυξήσουν την απόδοσή τους προς όφελος και της Juventus.

Πηγή: La Stampa

1 σχόλιο:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Σχόλια εδώ, δεν έχουν νόημα. Το θέμα είναι οικονομικό και ξεπερνά τη φίλαθλη σχολιογραφία που είναι αυτονόητη. Εδώ είμαστε και θα δούμε αν και πόσο θεωρούν τη Juve επένδυση.